Skip to content
Upcoming

adidas komt met een vegan Superstar

1 juli 2020 09:50
adidas komt met een vegan Superstar

De laatste paar maanden zijn veel merken bezig met het maken van sneakers die zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Zo bracht adidas laatst een UltraBOOST uit waarbij een groot deel van de sneaker was gemaakt van afval uit de oceaan. Nu komt adidas met een Superstar waarbij 70% van het bovenwerk is gemaakt van afval.

De Superstar was voor het eerst uitgekomen in 1969 en diende als een basketbal schoen. De Superstar is origineel een low-top versie van de adidas Pro Model basketbal schoen. De sneaker was zo populair dat die tot de dag van vandaag nog steeds wordt gemaakt in allerlei verschillende vormen. De adidas Superstar kreeg de naam ‘Shelltoe’, ‘Shellshoes’ of ‘Shell Tops’ als bijnaam. Dit kwam door het rubberen deel op de voorvoet. Dit deel van de sneaker leek namelijk op een schelp.

adidas Superstar Vegan | FW2293

Het bovenwerk van de sneaker heeft een all white make-over gekregen met wat mooie details. Wat de upper bijzonder maakt is dat deze gemaakt is van 70% gerecycled materiaal. Op de tong staat niet het standaard adidas logo, maar er staat nu een logo met daarin de tekst “THE CLEAN CLASSICS” en “WORLD FAMOUS FOR QUALITY”. Kijkend naar de hiel van de sneaker staat hier “THIS SHOE ALONE WILL NOT SAVE THE PLANET”. Het bovenwerk van de sneaker rust op een witte midsole met verschillende kleuren spikkels als decoratie.

De adidas Superstar Vegan zal uitkomen op donderdag 23 juli bij adidas voor €100. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten.


adidas Superstar Clean Classic 'White'

FW2293 · Prijs vanaf €56,-

Naar alle aanbieders
Vegan adidas Superstar
Vegan adidas Superstar
Vegan adidas Superstar
Images by adidas