Skip to content
Upcoming

Vans x Harry Potter // First look van de 4 verschillende colorways

15 mei 2019 16:53
Vans x Harry Potter // First look van de 4 verschillende colorways

Een tijdje geleden kwam Vans met het nieuws dat zij een samenwerking aangingen met de magische wereld van Harry Potter. Op dit moment zijn dan eindelijk de eerste beelden vrijgegeven van de 4 verschillende colorways die voort zijn gekomen uit de Vans x Harry Potter samenwerking.

Vrijwel iedereen heeft wel eens een film gekeken of een boek gelezen van Harry Potter of in ieder geval over deze magische wereld gehoord. Het nieuws dat er 4 verschillende afdelingen bestaan binnen Zweinsteins hogeschool voor hekserij en hocus-pocus is dus ook waarschijnlijk overbodig, maar voor de zekerheid benoemen we deze afdelingen toch nog maar even. Elke afdeling heeft een eigen naam en embleem met mascotte. Zo heeft Griffoendor een leeuw op het embleem staan, Huffelpuf een das, Ravenklauw een adelaar en Zwadderich een slang. Ook hoort er bij elke afdeling een andere kleurencombinatie. Deze verschillende kleurencombinaties en emblemen zien we nu terugkomen op de sneakers. De 4 sneakers zijn de Vans Sk8-Hi, Slip-On, Authentic en de Era.

Vans Sk8-Hi ‘Griffoendor’

De upper van de Vans Sk8-Hi, die geïnspireerd is op Griffoendor, bestaat uit de kleuren rood, oranje en zwart. De zijkanten van de sneaker zijn voorzien van een rood/oranje diagonaal gestreept patroon. De toebox, de elementen bij de veters en de streep over de hiel zijn gemaakt van zwart suède. Verder vind je de typische streep van Vans over het rood/oranje patroon. Deze streep is zwart en gemaakt van glad leer. Uiteindelijk is het embleem van Griffoendor geplaatst op de buitenste zijkant van de sneaker en heeft het label met de Vans branding op de tong dezelfde rood/oranje kleuren gekregen.

Sk8-Hi sneakers in Gryffindor Vans x Harry Potter

Vans Slip-On ‘Huffelpuf’

De sneaker die is geïnspireerd op Huffelpuf, is de Vans Slip-On. Qua kleurgebruik is deze sneaker erg rustig. Dit komt natuurlijk door de kleurstelling van deze afdeling. Het embleem van Huffelpuf bestaat namelijk uit de kleuren zwart en geel. Vooral de zwarte kleur zie je terugkomen op de upper. Het geel zie je echter terugkomen in het elastiek aan de zijkanten en rondom de das bovenop de voet waaronder “Huffelpuf” geschreven staat. Deze zwarte upper is geplaatst op een simpele witte zool.

Authentic Ravenclaw Sneakers Vans x Harry Potter

Vans Authentic ‘Ravenklauw’

De derde afdeling op Zweinstein is Ravenklauw. Deze afdeling staat bekend om de blauwe en witte kleuren die je ook mooi terug ziet komen op deze Vans Authentic. De gehele upper heeft een checkerboard patroon gekregen in het blauw en wit. Het embleem van Ravenklauw is op deze sneaker subtiel geplaatst. Dit vind je namelijk op de tong. Verder is ook deze sneaker geplaatst op een witte zool.

Hufflepuff Slip-on Vans x Harry Potter sneakers

Vans Era ‘Zwadderich’

Als laatste hebben we natuurlijk nog Zwadderich. Deze afdeling staat bekend om de duistere tovenaars en heksen die als kind zijnde deze afdeling als familie beschouwden. Deze duistere kant komt goed terug op de Vans Era door de groene kleur van Zwadderich toe te voegen op deze sneaker samen met zwart. De mascotte van Zwadderich is een slang. Daarom is het een perfecte keuze geweest van Vans om op deze sneaker een Snakeskin patroon toe te voegen, dit maakt de sneaker namelijk helemaal af. Ook op dit model is het embleem te vinden op de tong. Verder is de upper, in tegenstelling tot de vorige drie colorways, geplaatst op een zwarte zool.

Vans x Harry Potter
Images by: Vans

Ondanks dat we nu weten hoe de sneakers van de Vans x Harry Potter collectie eruitzien, weten we helaas nog niet wanneer deze sneakers zullen releasen en voor welke prijs. Blijf onze releasekalender in de gaten houden voor het laatste nieuws over deze samenwerking.