Skip to content
Upcoming

Vans released een Denim Patchwork pack!

6 maart 2018 11:13
Vans released een Denim Patchwork pack!

Een van de grootste uitdagingen waar Vans-ontwerpers mee worden geconfronteerd, is het blijven vernieuwen van iconische silhouetten. Het beste skatemerk is altijd op zoek om de grenzen te verleggen in de ontwerpen van de meest populaire modellen. Of het nu gaat om een geremixt checkerboard of een Spongebob geïnspireerd ontwerp, er worden talloze manieren bedacht om de iconische silhouetten een nieuwe frisse look te geven.

De volgende stap is een Denim Patchwork ontwerp, die op de Sk8-Hi, de Slip-On en de Authentic gebruikt wordt. Het ontwerp is geïnspireerd op de traditionele Japanse Sashiko-Boro. Boro is een vorm van zichtbaar repareren. De term boro refereert aan de staat van objecten die zijn gebruikt en die met reparaties weer zijn opgelapt. Sashiko is een Japanse borduurtechniek. Het wordt toegepast om verschillende lappen stof, in dit geval denim, aan het originele kledingstuk vast te zetten. Bij dit Denim Patchwork pack worden lappen denim stof gebruikt waarmee met behulp van Sashiko grafische patronen worden geborduurd.

Bij het Slip-On model is er gebruik gemaakt van redelijk grote vierkanten lappen denim stof. Dit herinnert een beetje aan klassieke ruitpatroon van Vans. In tegenstelling tot dat strakke ontwerp, heeft de Authentic sneaker meer “random” geplaatste denim vlakken en is er gebruik gemaakt van de Sashiko techniek. Het zelfde geldt eigenlijk ook het Sk8-Hi model. Maar bij die sneakers zijn de upper en de tong egaal gebleven en zijn er aan de zijkant denim patches toegepast. Bekijk ze hier onder!

Alle drie de ontwerpen van het Denim Patchwork Pack zullen later deze maand bij geselecteerde retailers en Vans.com arriveren. Houd dus goed onze releasekalender in de gaten en klik voor meer Vans sneakers hier!

Images: Vans
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date