Skip to content
Upcoming

Het is officieel: de Off-White x Converse Chuck Taylor

1 mei 2018 13:26
Het is officieel: de Off-White x Converse Chuck Taylor

Het is officieel…de Off-White x Converse Chuck Taylor gaat releasen! Op de website van Converse.nl staat de aankondiging waar je je ook al kan abonneren voor meldingen hierover.

Het ziet er naar uit dat er dan toch een vervolg komt van de ”The Ten” collectie. Off-White is een modemerk opgericht door modeontwerper Virgil Abloh in 2012. Er is al een tijdje een hype over de Off-White x Converse Chuck Taylor All Star. Dit silhouet lanceert na het succes van de indrukwekkende Nike x Off-White samenwerking. De typische Off-White detaillering, zoals de rubberen rode tie-wrap, komt ook voor bij dit silhouet.

Converse Chuck Taylor x Off-White

De Converse Chuck Taylor sneaker krijgt een volledige moderne make-over door de Off-White oprichter, Virgil Abloh. De Chuck Taylor All Star is ’s werelds meest iconische sneaker, onmiskenbaar door het silhouet, de ster op het enkelstuk en de authentieke stijl. En zoals alle klassiekers wordt hij alleen maar beter. De klassieke kleuren en de unieke zool van gevulkaniseerd rubber zijn al vele generaties een icoon. Daarom is het ook niet gek dat er vaak andere designs op dit silhouet komen. Dit stijlvolle silhouet krijgt nu het industriële-geïnspireerde Off-White ontwerp.

Op de zijkant van de middenzool staat ”VULCANIZED” geschreven. Dit als een verwijzing naar de rubberen coating technologie. Het doorschijnende materiaal zorgt voor een see-through effect, dit maakt de sneaker uniek.

Op de schoenveters staan het woord ”SHOELACES” en is een eerbetoon aan het industrieel ontwerp van Off-White. Een rood gekleurde synthetische tie-wrap zit er ook aan maar kan losgehaald worden.

De Off-White x Converse Chuck Taylor All Star is gepland voor een release op 10 mei maar dit is nog maar een ruwe schatting en er kan nog veel veranderen. Houd daarom goed onze releasekalender in de gaten voor meer informatie!


Converse X Off-White 70S HI
Releasedatum: 10 mei 2018
Prijs: €130,-
Color: Clear/White-White
Stylecode: 161034C
Storelist: Klik hier >>