Skip to content
Where to Cop

Update: Geschiedenis van de Jewel Swooshes.

5 juli 2017 16:45
Update: Geschiedenis van de Jewel Swooshes.

De Jewel swoosh is helemaal terug en zal in de tweede helft van dit jaar nog met een groot aantal re-releases komen. Hoe zat het nu ook al weer met die jewels?

De eerste verschenen in 1997 op de Nike AF1 Low als frisse, nieuwe, eigentijdse aanpak op het klassieke model. De Air Force 1 Jewel is ontworpen door Sean McConnell, die ook medeverantwoordelijk was om de originele en populaire Air Force 1 mid te ontwerpen. Terwijl de AF1 Jewel populairder werd aan de East Coast, kreeg de West Coast het iconische Nike model met de jewel swooshes: de Cortez.

Het derde meest opvallende model die de Jewel Swoosh kreeg was de Air Max 1. We zullen van dit originele paar binnenkort een video brengen op sneakerjagers. De AM1 Jewel werd met name in Europa populair en had een breed scala aan colorways.

Als gezegd: Dit jaar brengt Nike ze allemaal terug. De paartjes die al uit zijn gekomen waren snel uitverkocht en erg populair. Hou onze Facebook pagina goed in de gaten als je dit jaar ook zin krijgt in een paartje Jewels. Ze zijn geweldig en hebben een mooie historie..