Skip to content
Newsfeed

Upcoming: De Patta x Nike Air Max 1 ‘Monarch’

29 september 2021 16:48
Upcoming: De Patta x Nike Air Max 1 ‘Monarch’

Patta en Nike schuiven bij elkaar aan tafel voor een nieuwe samenwerking genaamd ‘The Wave’. Uit deze collab is een nieuwe variant van de Air Max 1 verschenen. Deze heeft een ‘Monarch’ colorway en wordt kenmerkend door het golvende detail.

De Patta x Nike ‘The Wave’

Air Max 1 'Monarch'
Image by Nikki van Toorn

Patta x Air Max 1 ‘Monarch’ first reveal

In juli 2021 verschenen de eerste beelden van het ‘Monarch’ paartje. De kicks werden daarna gespot op de voeten van Edson Sabajo, één van de oprichters van Patta. In september 2021 droeg Edson het model voor het eerst op het sneaker event Sneakerness.

Patta x Nike Air Max 1 ‘Noise Aqua’

Twee weken nadat de eerste beelden van de ‘Monarch’ verschenen, dook een ander colorway uit de samenwerking op. Deze kicks ontvangen de naam ‘Noise Aqua’ en sluiten perfect aan op de eerste sneakers uit ‘The Wave’ samenwerking.

Air Max 1 'Noise Aqua'
Image by @ryivibes
Patta x Nike 'The Wave'
Image by Patta

Patta x Nike ‘The Wave’ short film

In september 2021 maakte Patta via Instagram een film bekend voor de collab met Nike. Deze wordt ‘The Wave’ genoemd.

De film werd door middel van een poster bekend gemaakt. Hierop zijn een aantal bekende namen te lezen, zoals Skepta en Steven Julien.

Patta x Nike Air Max 1 ‘Monarch’ | 228863

Het nieuwe variant ontvangt de naam ‘Monarch’ en heeft een golvend element die perfect aansluit op de naam van de samenwerking. De overlay op de mudguard heeft namelijk een golvende vorm en loopt door tot de hiel. Dit onderdeel komt gekleed in een oranje jasje en matcht perfect met de Swoosh op het middenpaneel.

De sneaker is opgebouwd uit leer en mesh en draagt een oranje en witte kleurenschema met zich mee. Deze komen allemaal samen op het bovenwerk van het model. Verder is een kleine Swoosh te spotten op het voorstuk van de schoen. Het Amsterdamse merk laat zijn sporen op het paar achter door zijn logo op de binnenzolen en op de tong te plaatsen.

De middenzool lijkt vergeeld te zijn waardoor de sneaker een vintage uitstraling krijgt. De buitenzool verdeeld zich in de kleuren grijs, oranje en zwart.

Naast de schoen richten Patta en Nike zich ook op de schoenendoos. Hierop is het logo van de twee merken te vinden in de kleuren oranje en blauw. Ten slotte zijn er nog een aantal woorden op de schoenendoos te lezen, zoals ‘Familiar’ en ‘Love For All’.

De Patta x Nike Air Max 1 ‘Monarch’ heeft helaas nog geen exacte releasedatum ontvangen. Het paar zal hoogstwaarschijnlijk in het najaar van 2021 gedropt worden. Houd onze releasekalender in de gaten om niks te missen van deze release. Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram, Facebook en Twitter.

AIr Max 1 'Monarch'
AIr Max 1 'Monarch'
AIr Max 1 'Monarch'
AIr Max 1 'Monarch'
AIr Max 1 'Monarch'
AIr Max 1 'Monarch'