Skip to content

Patta x Nike Air Max 1 'Monarch' - The Wave

DH1348-001
99% upvoted
14 oktober 2021 20:00

Where to cop: Patta x Nike Air Max 1 ‘Monarch’

Where to cop: Patta x Nike Air Max 1 ‘Monarch’

Op vrijdag 15 oktober 2021 droppen Nike en Patta samen de Air Max 1 ‘Monarch’. Vorige week op 8 oktober 2021 werd deze schoen bij Patta zelf al gedropt, maar nu zal het paar ook verkrijgbaar zijn bij een aantal andere winkels.

Patta x Nike Air Max 1 ‘Monarch’ | DH1348-001

De ‘Monarch’ heeft een oranje met platinum colorway en is opgebouwd uit mesh en leer. Het silhouet draagt een golvend element dat perfect aansluit op de naam van de samenwerking, ‘The Wave’. Zo heeft de overlay op de mudguard een golvende vorm gekregen en kleurt oranje. De wave loopt door tot de hiel en matcht perfect met de Swoosh. De kleur oranje is ook zichtbaar op het Patta logo op de tong, evenals het Nike logo op de hiel.

Raffles

Om het paar te kunnen scoren, is het handig om je alvast in te schrijven voor een aantal raffles. Deze zijn bij een hoop winkels al open. Hieronder hebben wij een overzicht voor je gemaakt van de plekken waar de sneakers verloot zullen worden. Klik snel op de shops om je in te schrijven voor een raffle.

Air Max 1 'Monarch'
Footshop
One Block Down
One Block Down
Air Max 1 'Monarch'
Asphaltgold
Air Max 1 'Monarch'
BSTN

Overkill
Overkill
Air Max 1 'Monarch'
SneakersnStuff
Naked Copenhagen
Naked Copenhagen
Footpatrol
Footpatrol
END Clothing
END Clothing
Slam Jam
Slam Jam Socialism

Release of The Monarch

Daarnaast zal de ‘Monarch’ ook gereleased worden bij Nike en Solebox. Hier worden de kicks niet verloot en zullen de schoenen om 09:00 uur stipt online komen. Wees er dus snel bij.

Air Max 1 'Monarch'

Voor een compleet overzicht van alle verkooppunten van de Air Max 1 ‘Monarch’, kun je op de button hieronder klikken. Zet alvast je wekker klaar want de kicks zullen op vrijdag 15 oktober 2021 om 09:00 uur gedropt worden. Wij wensen jou alvast heel veel succes!

Patta x Nike Air Max 1 'Monarch' - The Wave

DH1348-001 · Prijs vanaf €147,-

Naar alle aanbieders

Mocht je geen geluk hebben, wees dan niet getreurd. De ‘Monarch’ zal ook verkrijgbaar zijn bij the GOAT en Flight Club.

Ben jij benieuwd naar nog meer items uit de Patta x Nike ‘The Wave’ samenwerking? Download dan de Sneakerjagers app en neem een kijkje bij onze blogs. Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram, Facebook en Twitter.

11 oktober 2021 20:00

Recap Patta x Nike Air Max 1 In-store Release

Recap Patta x Nike Air Max 1 In-store Release

Afgelopen vrijdag 8 oktober 2021 vond de in-store release plaats van de langverwachte Patta x Nike Air Max 1 ‘The Wave’. Wij van Sneakerjagers waren erbij en hebben een kleine recap gemaakt van de release.

patta x nike

In-store Release

Vanaf 08:00u ’s ochtends was het toegestaan om een rij te vormen tegenover de Patta winkel om een paartje te scoren van de geliefde ‘The Wave’ collab. Al vroeg stond het bomvol in Amsterdam omdat de in-store release een FCFS event was, wat betekend First Come, First Served. Ook was de winkel van Patta omgetoverd in het ‘The Wave’ thema.

patta x nike
patta x nike
patta x nike

Ondanks dat het superdruk was is de release vrij rustig verlopen. Dit kwam ook mede door het goede beleid van Patta en de strenge regels die van te voren werden gedeeld via Social Media. Zo mocht je bijvoorbeeld niet campen van te voren, maar ook niet om voor achten al een rij te vormen, zoals we net al zeiden.

patta x nike

Ook werd de online Patta x Nike Air Max 1 online gedropt via patta.nl. Hier werd om 13:00u ’s middags online een First Come, First Served release gehouden die goed was aangepakt. Het was namelijk lastig voor bots om erdoor heen te komen dankzij de beter beveiligde captcha, waardoor het “makkelijker” werd om een paartje te scoren voor mensen die het zonder bot proberen.

patta x nike
patta x nike
patta x nike

Het zag ernaar uit dat ook veel mensen een W te pakken hadden, wat al dat wachten van vele mensen beloonde. Ze liepen allemaal met een rode tote bag van Patta met hierin een paartje, een bracelet en een poster. Helaas waren er ook mensen die een L te pakken hadden, maar dat hoort er allemaal bij!

Vrijwel iedereen die in de rij stond had natuurlijk ook zijn mooiste paartje sneakers aangetrokken om te showen. Hieronder zetten we enkele pareltjes op een rijtje voor jou!

Patta x Nike

patta x nike
patta x nike

Vrijdag 15 oktober 2021

Al met al een mooie dag voor de meeste om niet te vergeten. Stond jij nou in de rij en is het je niet gelukt om een paartje te bemachtigen? Zonde, maar wees niet getreurd, want deze week maak jij weer kans op een paartje! Op vrijdag 15 oktober 2021 zal de Patta x Nike Air Max 1 ‘The Wave’ online releasen bij Nike en verschillende retailers.

Echter zullen deze releases geen FCFS release zijn, maar raffles. Bij een raffle moet je je van te voren inschrijven om mee kans te maken op een paartje. Vervolgens krijg je een bericht waarin staat of je wel/niet geselecteerd bent om een paartje te bestellen. Ben jij benieuwd bij welke retailers je kan inschrijven voor de raffle? Check het via onze Releasekalender. Hier vind je alle nodige informatie over raffles waar je je momenteel kan inschrijven.

Dus op vrijdag 15 oktober 2021 zal de Patta x Nike ‘The Wave’ samenwerking releasen via verschillende retailers door middel van een raffle. Aarzel niet te lang en schrijf je in bij veel raffles, zodat je meer kans maakt op een paartje. Houd het allemaal de komende dagen via onze Releasekalender in de gaten, zodat jij geen raffle mist. Vergeet daarnaast ook niet om Sneakerjagers te volgen op Instagram, Facebook en Twitter voor de laatste updates.

patta x nike
patta x nike

Patta x Nike Air Max 1 'Monarch' - The Wave

DH1348-001 · Prijs vanaf €147,-

Naar alle aanbieders
patta x nike

29 september 2021 16:48

Upcoming: De Patta x Nike Air Max 1 ‘Monarch’

Upcoming: De Patta x Nike Air Max 1 ‘Monarch’

Patta en Nike schuiven bij elkaar aan tafel voor een nieuwe samenwerking genaamd ‘The Wave’. Uit deze collab is een nieuwe variant van de Air Max 1 verschenen. Deze heeft een ‘Monarch’ colorway en wordt kenmerkend door het golvende detail.

De Patta x Nike ‘The Wave’

Patta x Air Max 1 ‘Monarch’ first reveal

In juli 2021 verschenen de eerste beelden van het ‘Monarch’ paartje. De kicks werden daarna gespot op de voeten van Edson Sabajo, één van de oprichters van Patta. In september 2021 droeg Edson het model voor het eerst op het sneaker event Sneakerness.

Patta x Nike Air Max 1 ‘Noise Aqua’

Twee weken nadat de eerste beelden van de ‘Monarch’ verschenen, dook een ander colorway uit de samenwerking op. Deze kicks ontvangen de naam ‘Noise Aqua’ en sluiten perfect aan op de eerste sneakers uit ‘The Wave’ samenwerking.

Air Max 1 'Noise Aqua'
Image by @ryivibes

Patta x Nike ‘The Wave’ short film

In september 2021 maakte Patta via Instagram een film bekend voor de collab met Nike. Deze wordt ‘The Wave’ genoemd.

De film werd door middel van een poster bekend gemaakt. Hierop zijn een aantal bekende namen te lezen, zoals Skepta en Steven Julien.

Patta x Nike Air Max 1 ‘Monarch’ | 228863

Het nieuwe variant ontvangt de naam ‘Monarch’ en heeft een golvend element die perfect aansluit op de naam van de samenwerking. De overlay op de mudguard heeft namelijk een golvende vorm en loopt door tot de hiel. Dit onderdeel komt gekleed in een oranje jasje en matcht perfect met de Swoosh op het middenpaneel.

De sneaker is opgebouwd uit leer en mesh en draagt een oranje en witte kleurenschema met zich mee. Deze komen allemaal samen op het bovenwerk van het model. Verder is een kleine Swoosh te spotten op het voorstuk van de schoen. Het Amsterdamse merk laat zijn sporen op het paar achter door zijn logo op de binnenzolen en op de tong te plaatsen.

De middenzool lijkt vergeeld te zijn waardoor de sneaker een vintage uitstraling krijgt. De buitenzool verdeeld zich in de kleuren grijs, oranje en zwart.

Naast de schoen richten Patta en Nike zich ook op de schoenendoos. Hierop is het logo van de twee merken te vinden in de kleuren oranje en blauw. Ten slotte zijn er nog een aantal woorden op de schoenendoos te lezen, zoals ‘Familiar’ en ‘Love For All’.

De Patta x Nike Air Max 1 ‘Monarch’ heeft helaas nog geen exacte releasedatum ontvangen. Het paar zal hoogstwaarschijnlijk in het najaar van 2021 gedropt worden. Houd onze releasekalender in de gaten om niks te missen van deze release. Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram, Facebook en Twitter.

AIr Max 1 'Monarch'
AIr Max 1 'Monarch'
AIr Max 1 'Monarch'
AIr Max 1 'Monarch'
AIr Max 1 'Monarch'
AIr Max 1 'Monarch'
14 september 2021 18:00

De Patta x Nike Air Max 1 ‘The Wave’ samenwerking

De Patta x Nike Air Max 1 ‘The Wave’ samenwerking

Patta en Nike werken samen aan een nieuwe Air Max 1 genaamd ‘The Wave’. De eerste beelden van deze kicks verschenen in juli. Veel sneaker fans werden gelijk enthousiast toen ze hoorden dat Patta en Nike opnieuw de handen in één sloegen.

Geschiedenis Nike en Patta

Patta en Nike zijn dus geen onbekenden van elkaar. Samen hebben ze al een hoop verschillende sneakers uitgebracht, waaronder een aantal Air Max 1’s. Het merk kent onderhand alle details en kenmerken van dit model.

De eerste samenwerking kwam uit in 2009. In dit jaar werkten ze twee keer samen. De eerste samenwerking kwam tot stand voor het vijfjarig jubileum van het Amsterdamse merk. Samen brachten ze twee colorways van de Air Max 1 uit, een groen kleurenschema en een blauw kleurenschema.

In 2010 werkten de twee merken samen met Piet Parra voor nog een Air Max 1. De ‘Cherrywood’ heeft verschillende materialen op het bovenwerk.

De laatste samenwerking tussen de twee merken komt uit 2018. Dat jaar brachten ze ook een kledingcollectie uit met accessoires die geschikt zijn voor de herfst en de winter.

Patta collectie
Image by Patta

Patta x Nike Air Max 1 ‘The Wave’

In juli verschenen de eerste beelden van de Patta x Nike Air Max 1 ‘The Wave’. De mudguard op de AM1 viel gelijk op. In plaats van een rechte lijn heeft de mudguard een golvende bovenkant.

De golvende mudguard zijn samen met de Swoosh en de bovenste veterogen oranje. De rest van het bovenwerk is wit met lichgrijs. De middenzool is vergeeld wat de sneaker een vintage uitstraling geeft. De buitenzool is opgedeeld in drie kleuren, beige, oranje en donkerbruin. Deze oranje colorway wordt ‘Monarch’ genoemd.

Patta x Nike Air Max 'The Wave'
Patta x Nike Air Max 'The Wave'
Images by @stashed_snkrs
Patta x Nike Air Max 'The Wave'
Image by @ryivibes

Twee weken later verschenen er beelden van een nieuwe colorway. In plaats van oranje werd er op het bovenwerk gebruik gemaakt van blauw.

De overige kleuren zoals wit en grijs blijven wel hetzelfde. De blauwe colorway wordt ‘Noise Aqua’ genoemd.

Sneakerness reveal

In het weekend van 11 en 12 september vond Sneakerness plaats. Dit is een evenement wat alleen maar om sneakers draait. Hier kan je de meest exclusieve paartjes bewonderen en kopen. Daarnaast zijn bijna alle grote sneaker fanaten van Nederland en België aanwezig op het event.

Edson Sabajo, één van de oprichters van Patta, was van de partij. De kicks die je draagt naar Sneakerness zijn erg belangrijk want iedereen kijkt naar jouw voeten. Edson was daarvan op de hoogte. Hij droeg de Patta x Nike Air Max 1 ‘The Wave’. Voor het eerst werd dit model in het echt gedragen en mocht het publiek de opkomende sneaker bewonderen.

Patta x Nike Air Max 'The Wave'
Image by Nikki van Toorn

Short film ‘The Wave’

In het begin van september werd er door het Instagram account van Patta aangekondigd dat er een film gemaakt was voor de ‘The Wave’ samenwerking tussen Nike en het Amsterdamse merk door middel van een filmposter. Op de poster zagen we al grote namen voorbij komen zoals Little Simz en Skepta.

'The Wave'
Image by Patta

Op zaterdag 11 september plaatste Patta de short film op IGTV. In de video is de oranje colorway van de Air Max 1 te zien. De hoofdpersoon wordt gespeeld door Abdul Sessay. De film gaat over de keuze tussen leven zoals anderen willen dat jij leeft of leven hoe jij het zelf wilt. Dit wordt ’the cycle’ en ’the wave’ genoemd.


De releasedatum van de Patta x Nike Air Max 1 ‘The Wave’ is nog niet bekend. Volg ons op Instagram en houd de releasekalender goed in de gaten voor komende updates rondom deze drop.

Productdetails

StylecodeDH1348-001
MerkNike
ModelNike Air Max 1
ColorwayMetallic Silver/ Monarch/Pure Platinum
KleurWit
DoelgroepMannen, Vrouwen
Releasedatum15-10-2021
Beoordeling9.9 / 10 (4380 stemmen)
Gepubliceerd
Bijgewerkt
De 'Monarch' is geïnspireerd op de band tussen het Amsterdamse Patta en zijn gemeenschap. Het is de eerste uiting van de vierdelige Patta x Air Max 1 - The Wave-collectie. Patta geeft een eigen draai aan het OG Air Max 1 silhouet met het gegolfde mudguard en de bijbehorende geborduurde mini Swoosh, en Patta branding op de tong label en sokvoering.
 
 Het suède mudguard en de Swoosh zijn uitgevoerd in oranje, het mesh in lichtgrijs, en de witte leren overlays en veters brengen de look samen. De voorgegoten tussenzool zorgt voor lichte demping met de zichtbare air unit onder de hiel.
 
 De 'Noise Aqua', 'Rush Maroon' en 'Black' volgden al snel toen de rest van de collectie werd gedropt. 
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date