Skip to content
Upcoming

Release Reminder: Union x Air Jordan 4

28 augustus 2020 18:36
Release Reminder: Union x Air Jordan 4

Union en Jordan Brand hebben voor de tweede keer de handen ineen geslagen. In 2018 brachten ze twee colorways uit voor de Air Jordan 1. Tot op de dag van vandaag zijn deze twee colorways nog steeds erg gewild. Op 29 augustus is het eindelijk zo ver, want dan brengen Union en Jordan Brand de Union x Air Jordan 4 uit in twee verschillende colorways.

UNION opende in 1989 hun eerste deuren van de NYC winkel in Soho. Hun doel was om een plek te hebben waar unieke producten werden verkocht van verschillende plekken op de wereld. Kort daarna volgden de Los Angeles winkel, omdat een van de eigenaren naar het westen verhuisden. Met dezelfde principes als de winkel in NYC bracht de LA store meer creativiteit en nieuwe designers met zich mee.

Union x Air Jordan 4

De visie van Union was om suède met mesh te combineren en hebben ze hard gewerkt om de juiste materialen hier voor te vinden. Voor het suède hebben ze gekozen voor dik en zacht suède dat vaak ook wordt gebruikt op Birkenstocks sandalen. Voor het mesh heeft Union gekozen voor old school mesh zoals OG sneakers uit de jaren 80. De kleuren die zijn gebruikt op de sneaker zijn geïnspireerd op de zwart, wit, rood en blauwe kleuren van de 2018 Air Jordan 1 release. Union heeft daarom gekozen voor gedempte versies van deze kleuren.

Wat erg opvalt aan het model is de ingekorte tong. De designer van de sneaker droeg vroeger de tong van de Air Jordan 4 altijd omgeslagen en naaiden deze altijd aan elkaar vast. Hierdoor heeft hij dit ook weer terug geplaatst op de Union Air Jordan 4. Vind je dit niks dan kan je gemakkelijk deze stitching weg halen en dan komt de normale Air Jordan 4 tong naar boven. Union heeft ook nog een extra paneel toegevoegd op de voorvoet, waardoor het boven aanzicht een stuk mooier wordt. Als laatste is er een gele mid- en outsole toegevoegd op de sneaker, wat de sneaker een unieke look geeft.

De Union x Air Jordan 4 dropt op zaterdag 29 augustus om 18:00 via unionjordanla.com. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.


Union X Air Jordan 4 'Off Noir'

DC9533-001 · Prijs vanaf €458,-

Naar alle aanbieders
Union x Air Jordan 4
Union x Air Jordan 4
Union x Air Jordan 4
Union x Air Jordan 4

Union X Air Jordan 4 'Guava Ice'

DC9533-800 · Prijs vanaf €500,-

Naar alle aanbieders
Union x Air Jordan 4
Union x Air Jordan 4
Union x Air Jordan 4
Images by Union