Upcoming

UNDERCOVER onthult een Nike Dunk High collab

24 januari 2021 16:30
UNDERCOVER onthult een Nike Dunk High collab

In de afgelopen week ging de Paris Fashion Week officieel van start en we hebben al enkele shows voorbij zien komen. Het Japanse UNDERCOVER presenteerde de Fall/Winter collectie van 2021. Hierin onthulde zij een aankomende samenwerking met Nike. UNDERCOVER heeft samen met Nike de creativiteit los gelaten op het geliefde Dunk High model die lijkt te verschijnen in twee colorways.

UNDERCOVER is een uniek Japans merk dat werd opgericht door modeontwerper Jun Takahasi. Zowel in de streetwear wereld als in de high end fashion wereld wordt het merk zeer geapprecieerd. Je zou het een combinatie van Supreme en Louis Vuitton kunnen noemen, maar dan met een snufje Japanse underground. Jun Takahasi laat zich voornamelijk inspireren door punk en Amerikaanse streetwear. Ook was hij groot fan van de Britse punkrockband ‘The Sex Pistols’ waar hij zijn stijl zich sterk door liet beïnvloeden.

Dit is overigens niet de eerste keer dat de merken UNDERCOVER en Nike hun handen ineen slaan. In 2017 brachten de twee ook al een samenwerking waarbij er gebruik werd gemaakt van het populaire Dunk High model. Ook het Daybreak model van Nike is al meerdere malen opgedoken in verschillende colorways die waren gecreëerd door UNDERCOVER. Nu vonden de twee het hoog tijd om de Nike Dunk weer eens onder handen te nemen. Daarnaast zijn er nog enkele modellen gebruikt voor de langdurige samenwerking tussen de twee, zoals de Air Max 720 en de React Presto.

UNDERCOVER x Nike Dunk High ‘Chaos’

Zoals we al zeiden werd de aankomende Dunk High collab gepresenteerd tijdens de presentatie van de Fall/Winter 2021 collectie van UNDERCOVER. De presentatie gebeurde online in een setting met op de achtergrond een omgedraaid canvas. In totaal verschijnen er twee colorways die zeer contrasterend zijn van elkaar.

Het silhouet verschijnt namelijk in ‘Triple White’ en ‘Triple Black’ colorways. De Nike Dunk heeft zijn volledig lederen basis behouden met hierop enkele details. Op de achterkant van de sneakers zijn namelijk woorden verwerkt in tegenoverstellende kleuren. De linkerschoen beschikt over het woord ‘CHAOS’, terwijl er op de rechterhak het Duitse woord ‘GLEICHGEWICHT’ staat, wat letterlijk naar ‘balans’ vertaalt. Vervolgens loopt er onder het bovenwerk een gespikkelde midsole die we wel eens eerder hebben gezien bij de samenwerking tussen UNDERCOVER x Nike.

Helaas is er naast wat de onthulling niks bekend over de aankomende UNDERCOVER x Nike Dunk High ‘Chaos’ collab. Benieuwd naar foto’s van beide colorways? Scroll dan gauw naar beneden! Check onze Releasekalender dagelijks voor alle aankomende releases. Vergeet daarnaast ook niet om onze socials te volgen voor het laatste sneakernieuws!


UNDERCOVER Nike Dunk High
UNDERCOVER Nike Dunk High
UNDERCOVER Nike Dunk High
UNDERCOVER Nike Dunk High

The Turnover