Skip to content
Upcoming

UNDEFEATED x Nike komen met een Dunk Low collab in 2021

5 september 2020 13:50
UNDEFEATED x Nike komen met een Dunk Low collab in 2021

2020 is een sterk jaar voor de geliefde samenwerking tussen UNDEFEATED x Nike. En 2021 ziet er voor nu alleen nog maar beter uit met nieuwe geruchten die zijn opgedoken! Dankzij @py_rates_ hebben we namelijk een mock-up gekregen van de UNDEFEATED x Nike Dunk Low.

De in Los Angeles gevestigde winkel opende in 2001 haar deuren. Tegenwoordig is UNDEFEATED meer dan alleen een sneakerwinkel. Momenteel zijn er zelfs winkels geopend in Las Vegas en in Japan. Daarnaast hebben ze al aardig wat samenwerkingen achter hun naam staan met grote namen en dit maakt UNDEFEATED een van de grootste invloedrijke labels van de huidige streetwear wereld.

In 2002 werd de eerste exclusieve samenwerking met Nike gecreëerd voor familie en vrienden. Het design werd zo geliefd door vele sneakerheads over de hele wereld dat er in 2013 een ‘retro’ colorway werd gedropt voor het grote publiek. Dit is bijzonder, want een sneaker krijgt niet zomaar een retro colorway…

Een jaar later dook de tweede samenwerking alweer op tussen UNDEFEATED x Nike op het Dunk Low model. De colorway, genaamd, ‘Splatter’, was geïnspireerd door graffitikunstenaars en de status die de Dunk had in de sneakerwereld.

UNDEFEATED x Nike Dunk Low ‘Canten’ | Details

Zoals we al zeiden zijn er nog geen officiële beelden opgedoken van de colorway, maar er is wel een mock-up. Deze zullen wij gebruiken om een beeld te schetsen van hoe de sneaker ongeveer eruit gaat zien.

Het bovenwerk beschikt over een zachte gele tint met hier overheen allerlei overlays die zijn verwerkt in een bruine kleur. Swooshes, veters, sockliners en de branding op de tong hebben ook een bruine kleur gekregen. Op de achterkant van de zijkant zal het kenmerkende UNDEFEATED logo te vinden zijn in, waarschijnlijk, een gele kleur. Onder het bovenwerk loopt een off-white midsole met hieronder een bruine outsole die het design afmaakt.

Een officiële releasedatum en prijs is nog niet bekend gemaakt. Wel verwachten we dat de sneaker in de zomer van 2021 zal droppen. Ook op foto’s zullen we ook nog even moeten wachten. Tot die tijd zullen er al wel aardig wat sneakers droppen, dus check onze Releasekalender voor alle aankomende releases. Scroll naar beneden voor de mock-up.


Undefeated Nike Dunk Low
Image by @py_rates_