Skip to content
Upcoming

UNDEFEATED x Nike Air Max 90 is weer terug met drie nieuwe colorways

10 maart 2020 13:49
UNDEFEATED x Nike Air Max 90 is weer terug met drie nieuwe colorways

De Undefeated x Nike Air Max 90 samenwerking krijgt een vervolg, zeker nu het model dit jaar het 30 jarige jubileum viert. Eerder brachten beide brands samen maar liefst acht colorways van een eerdere AM90 collab uit waarvan vier nog niet heel lang geleden gedropt zijn, namelijk op 30 december 2019. Nu is er meer nieuws, want er zijn opnieuw drie nieuwe colorways bekend gemaakt. Een exacte releasedatum is nog niet bekend, maar alle overige informatie hebben we wel voor je verzameld.

UNDEFEATED x Nike Air Max 90

Wat meteen opvalt aan deze nieuwe samenwerking is dat het robuust leer uit de eerste editie wordt vervangen door talloze materialen die verwijzen naar het gebruik van technisch outdoormateriaal uit de jaren 90 in New York. Uit respect voor de functionele oorsprong van het praktische materiaal heeft Nike dit toegepast op de zeer herkenbare silhouetkenmerken van de Air Max 90 waardoor deze opnieuw wordt geïnterpreteerd voor 2020. Zo bestaat het ontwerp uit een combinatie van iconische sneakerstoffen, zoals nubuck en suede, en licht doorschijnende materialen en technische mesh. Het geeft deze klassieke Air Max 90 een technische en moderne uitstraling.

Door het gebruik van deze materialen ontstond er een herstructurering van de sneaker. Zo zijn de overlays en mudguard samengevoegd tot één geheel. De suede Swoosh is langwerpig en de herkenbare rubberen ‘Air Max’ branding boven de Air-unit is verdwenen. Verder heeft de sneaker een vrij slanke vorm door de minimalistische vulling van de tong en hiel. Extra details zijn een hiellip en een tongveter.

Er komen in eerste instantie twee colorways uit van de UNDEFEATED x Nike Air Max 90. De UNDEFEATED x Nike Air Max 90 ‘Black’ colorway laat ons een beknopt, geheel zwarte colorway zien die diepte en textuur van de sneaker goed laten zien. De exclusievere UNDEFEATED x Nike Air Max 90 ‘Pacific Blue’ toont ons duidelijk een colorway die is geïnspireerd door de kleuren en tinten uit het gouden tijdperk van de hardloopschoenen in de late jaren ’80 en vroege ‘jaren 90. De derde en laatste colorway is beduidend rustig. Deze ‘Beige’ uitvoering heeft slechts enkel rood/oranje details op de hiel.

Release info

Nike heeft bevestigd dat de UNDEFEATED x Nike Air Max 90 ‘Black’ colorway op 14 maart bij Undefeated en op 19 maart via de Nike SNEAKRS app verkrijgbaar zullen zijn. De exclusievere UNDEFEATED x Nike Air Max 90 ‘Pacific Blue’ staat gepland op 26 maart, Air Max Day. Over de ‘Beige’ colorway, is nog niets bekend.⁠

Undefeated X Nike Air Max 90 'Black'

CQ2289-002 · Prijs vanaf €112,-

Naar alle aanbieders

Undefeated X Nike Air Max 90 'Pacific Blue'

CQ2289-400 · Prijs vanaf €171,-

Naar alle aanbieders

Undefeated X Nike Air Max 90 'Platinum Tint'

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders