Skip to content
Brand

UNDEFEATED x Converse collab komt met Half Chuck 70

21 oktober 2021 09:29
UNDEFEATED x Converse collab komt met Half Chuck 70

Converse en UNDEFEATED brengen samen een Half Chuck 70 uit. Het paartje wordt op 21 oktober 2021 om 10:00 uur gereleased en zal verkrijgbaar zijn bij Converse.

UNDEFEATED x Converse

Converse brengt samen met UNDEFEATED een limited edition Chuck uit. De merken hebben in het verleden al vaker samengewerkt en dit keer brengen de merken het ‘chukka’ print naar de sneaker. UNDEFEATED is in 2002 opgericht door James Bond en Eddie Cruz. Het merk begon als een kleine boetiek in Los Angeles dat zich specialiseerde in unieke sneaker designs.

In de afgelopen jaren heeft UNDEFEATED een grote rol gespeeld in de sneaker cultuur wereldwijd. Het merk heeft met verschillende artiesten en creators samen gewerkt en staan bekend om hun ‘military’ print. Dit motief is een signature element geworden van verschillende UNDEFEATED designs en in veel items komt hun camo print terug.

Converse x Undefeated Half Chuck 70
Military print op de Half Chuck 70

Chuck meet Chukka

Op de nieuwe sneaker komt de ‘military’ print terug op de Half Chuck 70. Het model heeft een mid-cut design gekregen en is lager dan dat wij van de Chucks 70 gewend zijn. UNDEFEATED brengt de Cali style naar het iconische model en zijn de schoenen geïnspireerd door chukkas.

Converse x UNDEFEATED

Chukkas zijn halfhoge boots. Deze boots komen tot de enkel, net als de Half Chuck 70, en bestaan meestal uit leer of suède. Het chukka model van de Half Chucks geeft een knipoog naar de streetstyle in California. Het paartje heeft een groen camo-print gekregen en is gemaakt van canvas. De felblauwe buitenzool contrasteert mooi met de groentinten.

Converse x Undefeated Half Chuck 70
Converse x Undefeated Half Chuck 70
Chuck Taylor logo in het turqoise

De sneaker combineert een custom ’tiger stripe’ print met het iconische camo print. Het olijfkleurige bovenwerk wordt gecombineerd met gele, bruine en blauwe tinten in de ’tiger stripes’.

UNDEFEATED x Converse Half Chuck 70

De upper is gemaakt van 12 oz canvas. Dit geeft het model structuur en maakt het model duurzaam. De OrthoLite binnenzool geeft de sneaker comfort en de buitenzool kleurt felblauw. Het Converse logo aan de binnenkant van de modellen kleurt turquoise blauw en op de hiel is het UNDEFEATED embleem gestikt. Hier refereert het merk naar Los Angeles.

Op de binnenzool zijn beide merken afgedrukt en ook op de binnenkant van de tong zijn de merken zichtbaar. De stitching op het voorstuk en details binnen op de tong hebben dezelfde blauwe kleur gekregen als de buitenzool. Ook op de middenzool is het logo van UNDEFEATED in het wit gedrukt.

Converse x Undefeated Half Chuck 70

Naast de ‘Forest’ colorway, hebben de twee merken ook nog een andere colorway gereleased. Deze ‘Desert’ colorway heeft een upper van okergele tinten en combineert verschillende bruine tinten. Dit model is al gereleased bij UNDEFEATED.

Release bij Converse

De UNDEFEATED x Converse Half Chuck 70 wordt op 21 oktober 2021 om 10:00 uur gereleased bij Converse. Check de website van Converse voor meer informatie over de sneaker en scoor jouw paartje.

Vergeet ook niet onze Sneakerjagers app te downloaden en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Volg ons ook op Instagram, Twitter en Facebook en blijf up-to-date over de laatste sneaker releases.