Skip to content
Upcoming

UNDEFEATED keert terug op de Air Max 97

21 december 2020 17:29
UNDEFEATED keert terug op de Air Max 97

UNDEFEATED en Nike hebben een rijke geschiedenis met elkaar. Een van de laatste samenwerkingen die we van de twee zagen was op de Nike Air Max 90. Ook zagen we een Air Jordan 1 High uitkomen die was geïnspireerd op de UNDEFEATED Nike Dunk high. In 2017 brachten UNDEFEATED en Nike al verschillende colorways uit voor de Air Max 97. Nu gaan er geruchten rond van drie nieuwe colorways op de UNDEFEATED Nike Air Max 97.

UNDEFEATED is opgezet in 2002 door James Bond en Eddie Cruz in Los Angeles. De twee hadden het idee om een sneaker boutique te open die was gefocust op de verzamelaars van exclusieve en unieke sneakers. UNDEFEATED ging samenwerken met artiesten om zo unieke sneakers te verkopen. Deze projecten kregen enorm veel populariteit en heeft het de sneaker cultuur zo gevormd zoals het nu is. Over de 18 jaar dat de winkel bestaat heeft het merk samengewerkt met merken zoals Nike, adidas, New Balance en Converse. UNDEFEATED zit ook niet alleen meer in Los Angeles, maar ook in Las Vegas en een aantal winkels in Japan.

De Air Max 97 kwam voor het eerst uit in 1997 en was geïnspireerd op regen druppels. De lijnen die over het bovenwerk zijn verspreid, zijn de golven die afkomen van een regendruppel wanneer die valt in een plas water. Alhoewel de Air Max 95 de eerste sneaker was me Air in de voorvoet, was de Air Max 97 de eerste sneaker met een volledige Air Unit als zool.

UNDEFEATED x Nike Air Max 97

In de mockup zijn de drie colorways te zien die die op de sneaker komen. De sneaker zal releasen in een ‘Black’, ‘Sail’ en ‘Militia Green’ colorway. Het bovenwerk zal gemaakt worden van leer en mesh. Net zoals de vorige releases, zullen deze colorways ook weer de UNDEFEATED tekst rondom de sneaker hebben. Nike branding is te vinden op de tong en midfoot terwijl het logo van UNDEFEATED zich bevind op het lipje boven de tong. Onder het bovenwerk zit een witte midsole met gekleurde outsole.

Er is voor de rest nog weinig bekend over de release van de sneaker, maar kunnen we de drie colorways hoogstwaarschijnlijk in 2021 verwachten. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd de Sneakerjagers releasekalender in de gaten om nooit een sneaker release te missen.


UNDEFEATED Nike Air Max 97
UNDEFEATED Nike Air Max 97
UNDEFEATED Nike Air Max 97