Skip to content
Upcoming

Ultra Boost Seoul ter ere van de Olympische Spelen

19 september 2018 14:08
Ultra Boost Seoul ter ere van de Olympische Spelen

Dit jaar is het 30 jaar geleden dat de Olympische Zomerspelen plaats vonden in Seoul. Eerder dit jaar kwam er al een super limited Air Jordan 3 uit en nu eert adidas de Olympische zomer Spelen van 1988 met een Ultra Boost.

De Olympische Zomerspelen van 1988 in Seoul waren een groot succes. Warin er in de vorige 3 edities telkens veel landen de Spelen geboycot hadden, waren er nu 160 landen vertegenwoordigd uit alle werdeldelen. Zowel de Verenigde Staden, de Sovjet Unie als de Volksrepubliek China waren van de partij in Seoul. Dit is vrij opmerkelijk omdat de er in deze tijd veel spanning was door de Koude Oorlog.

De rode en blauwe hak van de Ultra Boost refereren natuurlijk naar de vlag van Zuid-Korea, het land dat de Olympische Zomerspelen organiseerde. Daarnaast staat er een een yin-yang logo in het rood en blauw op de tong van de sneaker. De zwarte strepen op de sneaker staan ook voor de strepen op de vlag van Zuid-Korea. De adidas Ultra Boost is dus eigenlijk de valg van Zuid-Korea in de vorm van een sneaker. Het bovenwerk van de Ultra Boost lijkt het Primeknit te zijn van een Ultra Boost 1.0 of 2.0.

De adidas Ultra Boost Seoul zal uitkomen 28 septemeber. Volgens adidas Korea zal de Ultra Boost alleen in Zuid-Korea uitkomen en in hele beperkte oplage.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

adidas Ultraboost Seoul