Skip to content
Where to Cop

Tweede J.W.Anderson en Converse collaboration

27 februari 2018 13:59
Tweede J.W.Anderson en Converse collaboration

Britse ontwerper J.W. Anderson’s laatste samenwerking met Converse was een schitterend succes en het lijkt erop dat de twee merken opnieuw de krachten zullen bundelen.

In december dit jaar heeft er al een collab plaatsgevonden tussen deze twee merken: de “Glitter Pack” collectie.  Hierbij werden Converse sneakers ondergedompeld in glitters. Op de Converse Chuck Taylor 70 werd dit toegepast op een asymmetrische manier. Dit effect kregen ze door de kleurvlakken op de schoen te spiegelen in plaats van gelijk aan elkaar te maken. De Thunderbolt ’84 is ook een onderdeel van dit pack. De sneakers zijn meer een runnersilhouet en worden geleverd met twee verschillende felle kleuren. De eerste wordt geleverd met een bovenwerk met elementen van groen, blauw, zwart en zilver, evenals een rode tong rode en gouden ster branding, terwijl de tweede overwegend rood met roze flitsen is.

Nieuwe collectie

De “Simply Complex” collectie zal naast de klassieke Chuck Taylor 70 een vernieuwd Thunderbolt-sneaker debuut maken. En waar de laatste keer de nadruk lag op het logo en glitterachtige textuur, liggen deze keer de belangrijkste details in textuur en materiaal. De Thunderbolt komt in twee asymmetrische stijlen binnen. In een trendy, indigo-denimweefsel en een andere in een beige / lichtbruine suede-colorway.

De lichtbruine Chuck Taylor 70’s zijn bijna helemaal van leer. Ze hebben een buitenkant van suède en een met leer bekleed binnenwerk. Naast de basic Chucks is er ook een hoog model van hetzelfde leer in dezelfde colorway. Om de lancering van “Simply_Complex” te vieren, riep het merk regisseur Larry Clark op om de trailer in Marseille, Frankrijk, te regisseren.

Het volledige pakket wordt op 2 maart uitgebracht via de webwinkel van Converse. Misschien ook bij andere Nederlandse webwinkels maar dat is nog niet bekend. Wil je daarvan op de hoogte blijven, houd dan onze releasekalender in de gaten.