Skip to content
Upcoming

Tweede colorway voor de Notre x Nike Dunk High

15 januari 2021 17:34
Tweede colorway voor de Notre x Nike Dunk High

Nog niet lang geleden werd de eerste colorway aangekondigd van de samenwerking tussen Notre en Nike Dunk . Deze had een licht bruine colorway. Opnieuw zien we een nieuwe Notre x Nike Dunk High verschijnen, in dit keer een donker blauwe kleur. Ook bij deze colorway is gebruik gemaakt van suede en zien we dezelfde details. Eigenaar van Notre, Michael Jaworowski, vertelt zijn verhaal bij het design. Dat is nog niet alles in dit blog, we hebben namelijk ook een release datum!

Notre is een lifestyle winkel gevestigd in Chicago. De winkel heeft een wereldwijde selectie van sneakers en kleding voor mannen en vrouwen. Co-founder en CEO, Jaworowski, vertelt dat zijn eerste aanraking met de Nike Dunk het begin was van zijn interesses en carrière. Ook laat hij weten het hele Notre team te hebben betrokken bij het design van de Nike Dunk High. Notre betekend niet voor niks ‘Ours’.

De inspiratie van de Notre x Nike Dunk High, is het vrijwel dezelfde als de inspiratie voor hun eigen winkel. “We zijn altijd geïnspireerd geweest door werkshirts en we wilden er zeker van zijn dat we duurzame materialen en de driedubbele stiksels representeren, die we associëren met slijtvaste kleding en laarzen,” Vertelt co-founder Villanueva.

Notre x Nike Dunk High ‘Blue’

De Notre x Nike Dunk High ‘Blue’ heeft een basis van grijs leer. Op de overlays daarentegen, is een andere materiaal gebruikt. Hier zien we suede in een donker blauwe kleur. Ook op de Swoosh is dit blauwe suede toegevoegd. De Swoosh heeft een nieuw element, waardoor de Notre Dunk “de onze” is. Hier zien we namelijk dat de Swoosh één wordt gehouden door twee handjes. De dubbele branding op de tong heeft dezelfde blauw/grijze kleur gekregen als de tong. De sneaker wordt afgemaakt met een creme kleurige midsole en donkerblauwe outsole.

Notre x Nike Dunk High

Notre x Nike Dunk High ‘Tan’

Ook hier is de basis van de Dunk van leer, in dit keer een witte kleur. Op de overlays is ook gebruik gemaakt van het suede. We zien suede overlays in een licht bruine kleur over de teen, langs de tong en over de hiel. Ook de Swoosh heeft deze te gekke, bruin suede look gekregen. Ook hier zien we het super toffe detail van de handjes op de Swoosh aan de binnenzijde van de Dunk. Op de witte tong, zien we rode details op de branding. Deze subtiele rode kleur komt ook terug in de veter. De sneaker krijgt een vintage look door de wat geel verkleurde/ bruine mid- en outsole.

Notre x Nike Dunk High

De Notre x Nike Dunk High released beide colorways op 21 januari, exclusief bij Notre. Lukt het niet om ze deze dacht te bemachtigen? Ga dan voor de tweede kans op 23 januari via Nike SNKRS. Bekijk de details van de sneaker op de foto’s onder aan dit blog. Houd de sneaker releasekalender in de gaten, zo mis je nooit een release! Volg Sneakerjagers op Instagram voor extra sneaker content!