Skip to content
Upcoming

Twee nieuwe Air Force 1 van gerecyclede materialen

11 januari 2021 16:24
Twee nieuwe Air Force 1 van gerecyclede materialen

Coming soon! Twee nieuwe Air Force 1 ’07 SE van gerecyclede materialen staan op ons te wachten bij Nike. Opnieuw kondigt Nike nieuwe sneakers aan, gemaakt van gerecyclede materialen. Dit keer zijn het twee colorways van de Nike Air Force 1 die een sustainable make-over hebben gekregen.

Nike is al een tijdje bezig om hun ecologische voetstap te verkleinen. Dit doen ze met hun ‘Move to Zero’ campagne. Hierbij maken ze naast sustainable sneakers, ook gebruik van kartonnen verpakkingen om minder plastic te gebruiken. Ook houd Nike zich bezig met het planten van bomen. Nike streeft naar een CO2-neutraal en afvalvrij productie proces, om zo de toekomst van sport te beschermen.

Nike Air Force 1 ’07 SE

Twee Nike Air Force 1 ’07 SE hebben een sustainable make over gekregen. Deze Air Force 1 bestaat voor zeker 20% uit gerecyclede materialen. De wit/zwarte colorway, heeft een wit leren bovenwerk. De gerecyclede materialen zitten hem in de Swoosh, tong en voering van de sneaker. De Swoosh is gemaakt van zwart stof. De tweede colorway heeft een licht blauwe kleur gekregen. Ook hier is de meerderheid gemaakt van leer, maar zien we gerecyclede materialen terug op de blauw/grijze Swoosh, tong en voering. Foto’s van allebei de colorways zie je onder aan dit blog.

Een release datum hebben we helaas nog niet. We weten we dat we de sneakers binnenkort kunnen verwachten bij Nike! Alle komende sneaker releases zijn te vinden in onze sneaker releasekalender. Voor extra sneaker content volg je Sneakerjagers op Instagram.