Skip to content
Where to Cop

Top 5 voetbal jersey’s voor het EK 2021 bij Nike ⚽

11 juni 2021 11:10
Top 5 voetbal jersey’s voor het EK 2021 bij Nike ⚽

Vandaag is de eerste speeldag van het EK 2021 (EURO 2020). Bijna alle Europese landen doen mee aan dit toernooi. Bij Nike kan je een groot aanbod aan voetbal jersey’s vinden om jouw favoriete team te supporten!

Deze editie wordt niet in een specifiek land gehouden, maar in verschillende Europese steden. Ook in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam worden er 4 wedstrijden gespeeld. Het Nederlands elftal zal de eerste 3 wedstrijden in de Arena spelen. De andere steden waar er komende maand een balletje wordt getrapt zijn Londen, Sint-Petersburg, München, Rome, Bakoe, Kopenhagen, Boekarest, Boedapest, Glasgow en Sevilla.

Heb jij al een voetbal jersey in huis om jouw favoriete team te supporten? Zo niet, bekijk dan hier onze top 10 favoriete voetbalshirts! Zit jouw favoriete team er niet bij? Klik dan hier voor alle EK voetbalshirts bij Nike.

Nederland

We beginnen natuurlijk met ons eigen land. Nederland speelt hun eerste wedstrijd op zondag 13 juni om 21:00 tegen Oekraïne in Amsterdam. Naast Oekraïne moeten de Oranje Leeuwen nog tegen Oostenrijk en Noord-Macedonië spelen. Nederland heeft in de kwalificatie nog niet tegen deze teams gevoetbald, dus het zouden spannende wedstrijden kunnen worden! Ons elftal heeft uiteraard een oranje shirt. Als je goed kijkt zie je een geometrische leeuw met een andere kleur oranje er op, wat de Oranje Leeuwen representeert.

Nike voetbalshirt Nederland EK 2021

Frankrijk

Frankrijk heeft zich ook gekwalificeerd voor het Europese Kampioenschap. Zij zitten in een poule met Duitsland, Hongarije en Portugal. Ze spelen hun eerste wedstrijd op dinsdag 15 juni om 21:00 tegen Duitsland in München. Het shirt van de Fransmannen is gestreept met donkerblauw en navy. Onder de borst zit een grote rode streep. Op de borst zit het Nike logo en de haan van het Franse team.

Nike voetbalshirt Frankrijk

Engeland

Een ander land dat zich heeft gekwalificeerd voor het EK 2021 is Engeland. Zij zitten in een poule met Kroatië, Schotland en Tsjechië. De Engelsen spelen hun eerste wedstrijd tegen Kroatië op zondag 13 juni om 15:00 in Londen. Het shirt van het Engelse team is compleet wit met gekleurde details op de kraag en in de zij. Op het midden van de borst staat het logo van het team en de bekende Nike Swoosh.

Nike voetbalshirt Engeland

Portugal

Portugal speelt ook mee dit toernooi! Zij spelen hun eerste wedstrijd op dinsdag 15 juni om 18:00 tegen Hongarije in Boedapest. Het Portugese team zit in dezelfde poule als Frankrijk met Hongarije en Duitsland. Dit belooft een spannende poule te worden. Het voetbalshirt van Portugal lijkt een beetje op een poloshirt, wat het onderscheidt van de rest. Hij is helemaal in het rood met details op de zoomen van de mouw en in de zij van het shirt. Het bekende Portugese logo staat op de borst samen met de Swoosh.

Nike voetbalshirt Portugal 2021

Turkije

Ook Turkije doet dit jaar mee aan het EK 2021. Zij spelen hun eerste wedstrijd vandaag, vrijdag 11 juni, om 21:00 tegen Italië in Rome. Verder moeten ze de komende week nog tegen Wales en Zwitserland voetballen om door te gaan in het toernooi. Op het shirt van het Turkse team staat de vlag met het Nike logo er boven. Het shirt is verder wit met rode zoomen bij de kraag en bij de mouw.

Nike voetbalshirt Turkije
All images by Nike

Wil jij op de hoogte blijven van alle sneaker updates? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app! Zo mis je nooit een release.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date