Skip to content
Upcoming

StockX // Top 5 collabs tussen rappers en sneaker merken

10 juni 2019 14:48
StockX // Top 5 collabs tussen rappers en sneaker merken

Wij van Sneakerjagers hebben een top 5 samengesteld van de beste samenwerkingen tussen sneaker merken en rappers. Alle sneakers die in deze top 5 staan zijn verkrijgbaar bij StockX.

Wat is StockX en hoe werkt het?

StockX is ’s werelds eerste koop/verkoop marktplaats voor exclusieve sneakers, kleding en accessoires. Kopers kunnen een bod plaatsen op bijvoorbeeld een sneaker en verkopers kunnen een bedrag vragen. Wanneer een bieding en een vraagprijs gelijk zijn gebeurd de transactie via StockX. De verkoper stuurt zijn product op naar StockX en de koper maakt geld over naar StockX. Zij controleren of het product echt is. Zodra het product echt is stuurt StockX het product op naar de koper en maken zij het geld over naar de verkoper. Op deze manier is het niet mogelijk om anderen op te lichten.

Nu hebben wij een top 5 samengesteld van de mooiste en beste collabs tussen rappers en sneaker merken. De samenwerkingen die in deze top 5 staan zijn verkrijgbaar via StockX. Scrol naar beneden om de top 5 te bekijken. Houd onze Releasekalender goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneaker nieuws.


1. Nike Air Force 1 x Travis Scott

Nike volgde zijn originele Travis Scott x Air Force 1 op met een nieuwe colorway van dit model. Het uiterlijk van de nieuwe sneaker is eigenlijk identiek aan de eerder uitgebrachte colorway, alleen is de kleur anders. Deze colorway kwam uit op 10 augustus 2018.

Colorway: Sail
Stylecode: AQ4211-101
Release datum: 10-08-2018

>> Shop deze sneaker hier <<
>> Shop alle sneakers op StockX hier <<


2. adidas Superstar 80s x Run DMC

StockX

Deze sneaker werd op 12 november 2011 uitgebracht om het 25-jarige jubileum te vieren van het nummer “My adidas”. Dit nummer is van het legendarische hip-hip trio Run DMC. Het nummer stond op het album ‘Raising Hell’, dat in 1986 werd uitgebracht. De sneaker beschikt over gouden “dookie chain” lace locks, drie paar veters en een verzamelbox.

Colorway: White/Black/White
Stylecode: G48910
Release datum: 12-11-2011

>> Shop deze sneaker hier <<
>> Shop alle sneakers op StockX hier <<


3. Air Jordan 4 x Eminem (2017)

StockX

StockX is de samenwerking met Eminem aangegaan om de Air Jordan 4 Encore opnieuw leven in te blazen. Samen hebben zij een geheel nieuwe retro versie gemaakt voor de rest van de wereld. In totaal zijn er maar 23 paar gemaakt van dit model. Hij is zelfs exclusiever dan de originele versie die in 2005 uitkwam. Het 2017 model beschikt over iets lichtere grijze details dan die van het 2005 model.

Colorway: Deep Royal Blue/Black-Wolf Grey/Varsity Red
Stylecode: –
Release datum: 14-12-2017

>> Shop deze sneaker hier <<
>> Shop alle sneakers op StockX hier <<


4. Bape x Kanye West

De samenwerking tussen Bape en Kanye West werd uitgebracht in een gelimiteerd aantal in begin 2007. De sneaker werd uitgebracht voor het album van Kanye West, genaamd ‘The College Dropout’. Voordat Kanye West een deal had met Nike en vervolgens zijn eigen merk Yeezy oprichtte, was hij veel bezig met samenwerking met sneaker merken, zoals A Bathing Ape. Eén van de meest kenmerkende details is de College Dropout beer de sneaker onder de enkel. Verder beschikt de sneaker over een bruine kleur, met rode details.

StockX

Colorway: Brown
Stylecode: 0607FS-001
Release datum: 02-01-2007

>> Shop deze sneaker hier <<
>> Shop alle sneakers op StockX hier <<


5. Jordan 12 x Drake (OVO)

StockX
Images by StockX

Eén van ’s werelds bekendste hip-hop artiesten, Drake, zit achter deze exclusieve OVO colorway van de Air Jordan 12 Retro. De wit/goude colorway is de opvolger qua stijl van de Air Jordan 10 Retro, ook deze releasede in een zwarte versie. Drake’s OVO Jordan 12 is afgestemd op zijn “Summer Sixteen” tour. Andere hip-hop artiesten als Kanye West, Future en Young Thug traden met Drake op tijdens deze tour. Op 1 oktober 2010 werd de exclusieve sneaker uitgebracht. Ook was de sneaker razendsnel uitverkocht.

Colorway: White/Metallic Gold-White
Stylecode: 873864-102
Release datum: 01-10-2016

>> Shop deze sneaker hier <<
>> Shop alle sneakers op StockX hier <<