Skip to content
Upcoming

Top 10 duurste sneakers bij StockX

12 oktober 2018 12:56
Top 10 duurste sneakers bij StockX

In deze blog nemen we een kijkje naar de 10 meest opvallende en duurste sneakers die verkrijgbaar zijn bij StockX. StockX is ’s werelds eerste stock market (beurs) voor sneakers. Kopers plaatsen biedingen en creëren daarmee de vraag van de StockX markt. Verkopers plaatsen vraagprijzen en creëren daarmee het aanbod. Wanneer het vraag en aanbod elkaar ontmoeten, vind er automatisch een transactie plaats. Alle sneakers zijn 100% authentiek omdat ze eerst worden gecontroleerd door StockX zelf.

Bij de top 10 zullen we kijken naar de gemiddelde verkoopprijs en voor de variatie zullen we niet twee keer hetzelfde model in de top 10 stoppen.


10. Air Jordan 3 Dj Khaled Gratefull

We beginnen deze top 10 met een Air Jordan 3 van onze grote vriend Dj Khaled. Deze versie is gemaakt voor zijn album ‘Grateful’. De zin “We The Best” is te vinden op de hak achter het Jumpman logo. Bij de release werden er willekeurig paartje ‘Gratfull’ Jordan 3’s gegeven aan mensen die het nieuwe album kochten en meededen aan de wedstijd. Verder waren er geen andere paren beschikbaar voor het publiek. Op StockX is de gemiddelde verkoopprijs van de Air Jordan 3 Dj Khaled Gratefull €8.717.

Vind de Air Jordan 3 Dj Khaled Gratefull hier >>

Dj Khaled Grateful

9. Air Max 1 Parra Patta “Cherrywood”

In 2009 bestond Patta 5 jaar en om dat te vieren kwamen Nike en Patta met vijf Air Max 1’s. Bij de eerste vier sneaker release op tijd in 2009, maar de vijfde liet op zich wachten. Deze werd pas gereleased in maart 2010. Er werden maar 258 paartje “Cherrywood” verkocht aan het publiek en zijn op dit moment nog steeds een erg gewild paartje sneakers. De gemiddelde verkoopprijs van de Air Max 1 is €3.924

Vind hier de Air Max 1 Parra Patta “Cherrywood” >>

8. adidas Human Race NMD Pharrel x Chanel

De adidas Human Race NMD Pharrel Chanel kwam uit in 2017 op 21 november. Hij was alleen verkrijgbaar bij de Chanel pop-up store bij Collete in Parijs. Om de schoen op dat moment te kopen was je al €1000 kwijt. Nu staat de gemiddelde verkoopprijs bij StockX op €7.411.

Vind hier de adidas Human Race NMD Pharrel x Chanel >>

7. Jordan 4 Retro Oregon Ducks

De atleten van het footballteam van de University of Oregon kregen deze Air Jordan 4. Deze was geïnspireerd op de reflecterende American Football helmen van de University of Oregon en dat is terug te zien in de Jordan 4. De gemiddelde verkoopprijs van de Jordan 4 staat op €6365.

Vind hier de Air Jordan 4 Retro Oregon Ducks >>

6. Air Jordan 1 Retro Fragment Friends and Family

De Air Jordan 1 Fragement is gemaakt door Jordan Brand in samenwerking met Fragment Designs. Het verschil tussen de Friends and Family en de normale fragment is heel klein. De Fragment stempel op de hak van de schoen is zwart in plaats van blauw. Echter zijn er veel minder paren van de Friend and Family en dat is te zien in de prijs. De gemiddelde verkoopprijs is €3.992.

Vind hier de Air Jordan 1 Retro Fragment Friends and Family >>

5. Air Force 1 High Vlone Paris Fashion Week

Celleberties als ASAP Rocky, Bella Hadid en Kendal Jenner zijn vaak gezien in schoenen van Vlone. Het merk is van ASAP Bari die medeoprichter was van ASAP Mob. De gemiddelde verkoopprijs van de AF1 is €5.271.

Vind hier de Air Force 1 High Vlone Paris Fashion Week >>

4. Air Yeezy 2 Red October

De vierde sneaker in onze top 10 is de Air Yeezy 2 Red October. Voor Kanye West bij adidas zat, heeft hij een aantal sneaker uitgebracht met Nike. Een leuk detail op de Air Yeezy 2 zijn de ribbels achter op de sneaker. Deze zijn geïnspireerd op het achterhoofd van Kanye West. De gemiddelde verkoopprijs voor de Air Yeezy 2 is €4.857.

Vind hier de Air Yeezy 2 Red October >>

3. Nike SB Dunk Low Staple “NYC Pigeon”

In de lijst van meest gekke sneaker releases staat de Nike SB Dunk Low “NYC Pigeon” misschien wel aan kop. De menigte rondom de release was zo groot geworden dat de politie erbij gehaald moest worden om degene die de schoen hadden gekocht veilig naar huis te bregen. Met maar 150 paren was de “NYC Pigeon” een van de meest populaire Nike SB releases. De gemiddelde verkoopwaarde van de Nike SB staat op €8.428.

Vind hier de Nike SB Dunk Low Staple “NYC Pigeon” >>

2. Jordan Kobe PE Pack 3 and 8

De een na laatste sneaker in de top 10 zijn dit keer twee sneakers. Het is namelijk een Pack die werd gereleased op Black Mamba day. In het pack zit de Air Jordan 3 en 8. Allebei in de kleuren van de Los Angeles Lakers. De twee sneakers kwamen uit in een super kleine oplage. De gemiddelde verkoopprijs van de twee sneakers staat op €10.548.

Vind hier de Jordan Kobe PE pack 3 and 8 >>

1. Nike Air Mag Back To The Future

Deze sneaker is voor veel al bekend. Na de release in 2011, kwam Nike terug met de Nike Air Mag in 2016. Dit keer kon de sneaker zich, net als in de film, zelf strikken. De Nike Air Mag wordt gezien als een van de meest gewilde sneakers in de sneakerwereld. De gemiddelde verkoopprijs is daarom ook erg hoog. Gemiddeld werd de Nike Air Mag voor €21.975 verkocht.

Vind de Nike Air Mag Back To The Future hier >>

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.