Skip to content
Staff Picks

Top 9 Autry sneakers van dit moment

18 juni 2023 19:28
Top 9 Autry sneakers van dit moment

Misschien komt de naam Autry je bekend voor want het merk dat in jaren 80 razend populair was heeft anno 2023 een echte comeback gemaakt. Om jou een handje te helpen met het perfect silhouet uitkiezen, lees je in dit artikel de top 9 Autry sneakers van dit moment.

Autry sneakers

Autry heeft zich de laatste jaren weer op de kaart kunnen zetten in de sneakerwereld. Het Amerikaanse merk die opgericht is door Jim Autry in 1982 specialiseerde zich in tennis, hardloop en basketbalschoenen. Inmiddels staat Autry bekend om hun everyday wear silhouetten met het bekende Amerikaanse vlag logo.

1. Autry Medalist W Goat / Canvas

Toen de Medalist in de jaren 80 uitkwam was het meteen een gigantisch succes. De sneaker kwam uit als tennisschoen en kreeg een feature in het Tennis Magazine en werd uitgeroepen als beste tennissneaker. Nog steeds is de Medalist een populair silhouet en vernieuwd Autry het model ook regelmatig zoals te zien is bij deze canvas colorway.

Het bovenwerk van de sneaker is gemaakt van premium geitenleer. Geitenleer is een duurzamer alternatief ten opzichten van rundleer. Over het bovenwerk zijn ruwe canvas overlays gebruikt wat de sneaker een opvallend uiterlijk geeft.

Asphaltgold

Autry Medalist W *Goat / Canvas*

AULWCB08 · Prijs vanaf €189,-

Naar alle aanbieders

2. Autry Medalist mid-top

Het Medalist model is een staple piece binnen Autry, daarom zie je verschillende iteraties van dit model terugkomen in hun collectie, zo ook dit mid-top silhouet. Door het gebruik van de felle kleur blauw heeft deze sneaker een zomerse feel.

43einhalb

Autry Medalist mid-top

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

3. Autry Dallas Low W

In het Dallas model zie je de vintage 80s feel overheersend terugkomen, dit is onder andere te zien in de vergeelde zool van de sneaker. Op de hiel van het silhouet zie je Dallas|TX staan, naast dat dit een verwijzing is naar de naam van de sneaker is dit ook een knipoog naar de stad Dalles in Texas, Amerika waar het merk gecreëerd is.

43einhalb

Autry Dallas Low W

ADLWNW02 · Prijs vanaf €101,-

Naar alle aanbieders

4. Autry CLC

Het Autry CLC model is een van de nieuwere silhouetten binnen het Amerikaanse merk en dit is goed te zien aan het strakke en moderne design. De upper bestaat uit lederen en canvas onderdelen, met een suède heeltab. Door het gebruik van verschillende kleuren op zool ontstaat er diepte op de sneaker.

Asphaltgold

Autry CLC

ROLMMM04 · Prijs vanaf €120,-

Naar alle aanbieders

5. Autry Medalist W

Deze uitgave van de Medalist heeft een uniek uiterlijk door het gebruik van de stof corduroy in verschillende delen van de upper. In de voering van de sneaker is glad leer, de sneaker wordt afgemaakt met de geperforeerde toebox die zorgt voor een luchtig gevoel.

43einhalb

Autry Medalist W

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

6. Autry Medalist high-top

De Medalist high-top past perfect in het minimalistische design van Autry. De rood, wit een blauwe colorway van de sneaker speelt in op het Amerikaanse karakter van het merk.

Op het bovenwerk van de sneaker zie je het materiaal canvas terugkomen, dit is gunstig voor de zomermaanden aangezien dit een materiaal is dat meer ademt dan bijvoorbeeld een lederen bovenwerk.

Asphaltgold

Autry Medalist high-top

AOMMCE15 · Prijs vanaf €168,-

Naar alle aanbieders

7. Autry Medalist

Deze grijze colorway van het Medalist model heeft een tijdloos design en is voor iedere gelegenheid bijpassend. Ben je benieuwd naar meerdere colorways van het Medalist model? Bekijk hier de gehele collectie.

Asphaltgold

Autry Medalist

AULMWB10 · Prijs vanaf €100,-

Naar alle aanbieders

8. Autry Women’s 01 Medalist Low

Deze wmns exclusive Autry sneaker bevat een onderscheidend detail op de zool. De inspirerende tekst ‘We’re Action People’ is geschreven aan de buitenkant van de zool. Het woord Action People is vaker terug te zien op de sneakers van Autry, echter zie je deze tekst vaak op het tong label. Het feit dat de phrase nu op de zool te zien is, maakt deze versie van het model extra speciaal.

Footdistrict

Autry logo-patch

AULWLD06 · Prijs vanaf €170,-

Naar alle aanbieders

9. Autry Medalist Super-Vintage

Autry brengt het fenomeen vintage feel naar een geheel nieuw level met de Medalist Super-Vintage. De sneaker heeft een uiterlijk alsof het al vele malen is gedragen, dit is te zien aan de zwarte vegen op de zool en de zogenaamde beschadigingen op de overlays.

Als je behoefte hebt aan een kenmerkende sneaker in je rotation is de Super-Vintage Medalist the way to go.

Autry Medalis Super-Vintage

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Dit waren onze top 9 sneaker picks binnen de collectie van Autry. Wij hopen dat je op basis van deze top 9 de perfecte Autry sneaker kan uitzoeken. Klik op de onderstaande button voor meer top 10 lijsten of adviezen hoe je het beste je sneakers kan stijlen.