Skip to content
Brand

Top 10 ASICS SportStyle silhouetten die je moet kennen

14 oktober 2023 19:45
Top 10 ASICS SportStyle silhouetten die je moet kennen

In de wereld van streetstyle hebben enkele merken een blijvende indruk achtergelaten. En ASICS is daar zeker één van! Met zijn SportStyle collectie, waarbij de focus ligt op zowel comfort als design, heeft ASICS de harten vele sneakerliefhebbers veroverd over de hele wereld.

Ben jij op zoek naar een stijlvolle, comfortabele schoen om je urban look te completeren? Dan hebben wij iets voor je! Hieronder bespreken we namelijk de top 10 ASICS SportStyle silhouetten die je absoluut moet kennen voor de perfecte streetstyle uitstraling.

We zullen elk ontwerp in detail bespreken en je inspireren met voorbeelden van verschillende aantrekkelijke colorways. Dus, laten we samen duiken in de wereld van tijdloze stijl en ongeëvenaarde kwaliteit die ASICS te bieden heeft!

1. ASICS Gel-NYC

We beginnen met de ASICS Gel-NYC, een sneaker die zijn inspiratie haalt uit zowel historische als moderne hardloopstijlen, met een focus op topprestaties. Zo weerspiegelt het bovenwerk duidelijk de ontwerpelementen van de Gel-Nimbus 3, die zijn oorsprong vond in de vroege jaren 2000, en voegt hier verschillende details toe die ontleend zijn aan het ontwerp van de MC-Plus V.

Daarnaast is afwerking van de schoen geïnspireerd op de Gel-Cumulus 16 en contrasteert met de retro-invloeden van het bovenwerk. Dankzij een slimme combinatie van lichtgewicht schuim en Gel-technologie inzetstukken, wordt er gezorgd voor geavanceerd comfort voor je voeten tijdens het dragen.

2. ASICS Gel-1130

De volgende SportStyle sneaker is de ASICS Gel-1130. Dit model vormt een overbrugging tussen decennia van ontwerpevolutie en brengt een eerbetoon aan de negende iteratie van de Gel-1000 serie. Oorspronkelijk geïnspireerd door de Gel-Kayano 14 met een vergelijkbare esthetiek als de hero, is deze stabiele hardloopschoen uit 2008 een ware pionier.

Bij dit silhouet werden traditionele materialen opgefrist door de toevoeging van suède details, waardoor de schoen een moderne uitstraling kreeg. Bovendien werd het comfortniveau van deze erfgoed-hardloopschoen aangepast voor dagelijks straatgebruik, dankzij de integratie van Gel-technologie in de hiel. Dit zorgt voor schokdemping gedurende de hele dag!

3. ASICS Japan S

Het Japan S model omarmt de vintage basketballook en voegt daar iconische, op basketbal geïnspireerde details aan toe die verwijzen naar het schoeisel dat in de jaren 80 door basketbalspelers werd gedragen. Met zijn lichtgewicht ontwerp en op maat gemaakt zool biedt deze schoen uitstekend comfort en duurzame demping.

Deze historische stijl brengt een eerbetoon aan de retro basketbalsneaker-esthetiek en is gekenmerkt door nostalgische ASICS-branding, zoals de kenmerkende tijgerstrepen op de zijkanten en het ASICS-logo op de hiel.

4. ASICS EX89

De ASICS SportStyle EX89 brengt een samensmelting van moderne dempingstechnologieën en historische invloeden, met zijn roots in de Gel-Extreme basketbalschoen uit 1989. Deze sneaker werd oorspronkelijk ontworpen door Toshikazu Kayano, dat tot stand kwam tijdens zijn allereerste project voor ASICS.

Het bovenwerk kenmerkt zich door een gelaagde leren constructie en wordt verfraaid met levendige color blocking, wat doet denken aan de iconische teamuniformen van de NBA uit de jaren 80. Daarnaast is het patroon op de buitenzool bedoeld om het uitzicht van een stad vanuit de lucht te weerspiegelen. De inspiratie hiervoor komt van de eerste zakenreis van de ontwerper naar de Verenigde Staten in 1987.

5. ASICS Gel-Kayano 14

De ASICS SportStyle Gel-Kayano 14, die in de late jaren 2000 werd geïntroduceerd, belichaamt de esthetiek van ‘Retro Futurisme’. Ook weerspiegelt het de dualiteit tussen klassieke modetrends en de invloed van Japanse werkkleding. Wat deze versie bijzonder maakt, is dat het de eerste variant is die niet is ontworpen door Toshikazu Kayano, de originele bedenker van deze iconische sneakerlijn.

Deze nieuwste uitvoering is uitgerust met een lichtgewicht en luchtdoorlatend mesh-bovenwerk, waardoor je voeten kunnen ademen. Bovendien biedt het geavanceerde Gel-dempingssysteem en een Trusstic ondersteuningsunit zorgt voor een uiterst comfortabele loopervaring.

6. ASICS Gel-1090 V2

De ASICS Gel-1090 V2, oorspronkelijk uit 2003, heeft een make-over gehad met moderne invloeden. Deze versie is verfraaid met suède overlays en hiellussen op de achterkant om een eigentijdse uitstraling te creëren.

Zo lopen er langs de tussenzool vloeiende lijn die doen denken aan de beweging van een wapperende geruite vlag. Bovendien is de hiel uitgerust met Gel-technologie om het comfort naar een hoger niveau te tillen.

7. ASICS Gel-Lyte III

Na 30 jaar is de Gel-Lyte III opnieuw gelanceerd in zijn oorspronkelijk vorm en constructie, zoals hij in het begin van de jaren 90 door Shigeyuki Mitsui werd ontworpen. Belangrijke ontwerpelementen, waaronder de originele vorm en de kenmerkende gespleten tong, zijn volledig intact gebleven. Daarnaast pronkt het bovenwerk met overlays van hoogwaardig nubuckleer, geperforeerde leren onderlagen en retro accenten. Verder zorgt de aanwezige Gel-technologie in de hiel voor ultiem comfort bij elke stap!

8. ASICS Gel-Lyte V

De ASICS SportStyle Gel-Lyte V haalt zijn inspiratie uit technische hardloopschoenen en diverse invloeden van outdooractiviteiten. Het bovenwerk van deze schoen is voorzien van suède overlays, ronde veters en ballistische mesh-details.

Deze subtiele kenmerken worden gebalanceerd door neutrale kleuren die doen denken aan de rustgevende tinten van de natuur. Daarnaast behoudt de zool het kenmerkende golvende ontwerp dat voor het eerst geïntroduceerd werd in 1993 in de wereld van hardloopschoenen.

9. ASICS Gel-Quantum 360 VII

Met de Gel-Quantum 360 VII dempingstechnologie heeft ASICS opnieuw een nieuwe stap vooruit gezet. In samenwerking met het ASICS Institue of Sport Science is er diepgaand onderzoek gedaan naar nieuwe dagelijkse toepassingen van ASICS’ meest geavanceerde hardlooptechnologieën.

Zo zorgt de strategische plaatsing van Gel-technologie voor doeltreffende schokabsorptie onder de voet. Bovendien stelt de Scutoid-vorm je in staat om natuurlijker te bewegen tijdens alledaagse activiteiten, zoals woon-werkverkeer te voet of het verkennen van nieuwe plekken.

10. ASICS Gel-Sonoma 180

De laatste ASICS SportStyle sneaker die we bespreken is de Gel-Sonoma 180. Deze sneaker combineert ASICS’ hardloop oorsprong met het geavanceerde ontwerp van de Gel-Quantum serie. Het blijft die robuuste invloed behouden, maar aangepaast aan de wensen van de stedelijke hardloper.

Wat de tussenzool betreft, neemt deze schoen de geavanceerde tooling over van de Gel-Quantum 180 VII sneaker. Daarnaast bevordert de 3D-geometrie van de Scutoid Gel-Technologie een natuurlijke beweging tijdens alledaagse bezigheden, zoals wandeltochten naar het werk of het ontdekken van nieuwe plekken.

Dit was onze lijst met ASICS SportStyle silhouetten die je absoluut moet kennen. Welke is jouw favoriet? Als je toch nog even graag het volledige assortiment van de SportStyle collectie wilt bekijken, kan dat op de website van ASICS!