Skip to content
Upcoming

Tommy Triggah en MORPRIME droppen KangaROOS ‘Inside Job 1.5’

25 augustus 2022 16:24
Tommy Triggah en MORPRIME droppen KangaROOS ‘Inside Job 1.5’

In 2021 ontwierpen Tommy Triggah en MORPRIME Industries de eerste colorway van de KangaROOS ‘Inside Job’ collectie. Dit was zo’n groot succes dat het duo nogmaals de handen ineen heeft geslagen. De tweede samenwerking introduceert een hybrid model, ontworpen door Tommy Triggah en MORPRIME zelf. Tommy Triggah vertelt hoe de samenwerking is verlopen en waar de inspiratie achter de ‘Inside Job 1.5’ vandaan komt.

Inside Job 1.5

De OMNI-RACER vormt de basis van ‘Inside Job 1.5’. Het silhouet is met de hand gemaakt in Duitsland en zal verkrijgbaar zijn in twee verschillende kleurstellingen: de ‘Saffron’ en ‘Meranti’. De sneakers hebben een strak design en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Daarnaast wordt er rekening gehouden met het milieu en wordt er tijdens de productie zo min mogelijk afval geproduceerd.

Tommy Triggah x Morprime x KangaROOS Inside Job 1.5
Foto’s Sneakerjagers
Tommy Triggah x Morprime x KangaROOS Inside Job 1.5

Inside Job 1.5 ‘Saffron’

De ‘Saffron’ heeft een crèmekleurige basis, wat gemaakt is van zacht mesh. Rondom het gehele bovenwerk zijn overlays geplaatst van botergeel nubuck. Beige accenten zijn terug te vinden op de tong, medials en heels.

Tommy Triggah x Morprime x KangaROOS Inside Job 1.5 'Saffron'

Een opvallende ‘Laser Blue’ kleur is te zien op het KangaROOS logo op de tong, wat zorgt voor contrast met de warme tinten van het bovenwerk. Ook komt de ‘Saffron’ met reflecterende details, die ook te zien waren op de eerste samenwerking. Deze details komen in het zwart en grijs en zijn aangebracht op de mudguards, toebox en het ROOS-logo op het middenpaneel.

Tommy Triggah x Morprime x KangaROOS Inside Job 1.5 'Saffron'
Tommy Triggah x Morprime x KangaROOS Inside Job 1.5 'Saffron'

De Tommy Triggah x MORPRIME x KangaROOS OMNI-RACER ‘Saffron’ komt in een gelimiteerde oplage van 400. Een leuk detail is dat ieder paar voorzien is van een bedrukking in het leer wat laat zien welk paar jij gescoord hebt, zoals: 390/400.

Inside Job 1.5 ‘Meranti’

Met een gelimiteerde oplage van slechts 100 paar is de ‘Meranti’ vier keer zeldzamer dan de bovengenoemde ‘Saffron’ colorway. De ‘Meranti’ kleurstelling is ietwat rustiger in vergelijking met de ‘Saffron’. Dit komt vooral door de minder opvallende bruine kleur die op de nubuck overlays is geplaatst.

Tommy Triggah x Morprime x KangaROOS Inside Job 1.5 'Meranti'

Een wasabi groene kleur is gebruikt voor de ROOS streep en het logo op de tong. Dit staat in contrast met het zachte crèmekleurige mesh. Wat kenmerkend is voor het ‘Inside Job 1.5’ project.

Net als het vorige paartje heeft ook de ‘Meranti’ een dynamische toevoeging. Zo is er reflecterend materiaal gebruikt rondom de mudguards en op het KangaROOS logo op het zijpaneel. Ook deze colorway is voorzien van een individuele opdruk in het leer.

Tommy Triggah x Morprime x KangaROOS Inside Job 1.5 'Meranti'
Tommy Triggah x Morprime x KangaROOS Inside Job 1.5 'Meranti'

Beide kleurstellingen worden geleverd in een speciaal gemaakte doos, met artwork dat ook terug komt op de custom-printed inlegzolen.

Tommy Triggah

Tommy Triggah is geen onbekende bij KangaROOS en bracht in 2021 de Morprime X Tommy Triggah X KangaROOS ‘Inside Job’ uit. “De samenwerking betreffende de Inside Job 1.5 is een vervolg op onze eerdere samenwerking Inside Job met Kangaroos in 2021″, vertelt Tom aan Sneakerjagers. “Het partnerschap tussen Morgan Weekes (Morprime) en mij is een sterke gebleken.”

Tommy Triggah x Morprime x KangaROOS Inside Job 1.5

Volgens Tom delen hij en Morgan Weekes dezelfde visie op het gebied van smaak, kennis en gedachtengang over footwear. “Dit maakt het proces van het ontwerpen van een schoen een stuk makkelijker en sneller. We weten allebei wat we willen en graag zien.” Ook de samenwerking met KangaROOS is volgens Tom een goede match. “We hebben van KangaROOS veel creatieve vrijheid gekregen om onze ideeën te realiseren.” Hier refereert hij naar het ontwerpen van een compleet nieuw model.

De OMNI-RACER haalt inspiratie uit het Racer Hybrid model, dat in de eerste samenwerking is gebruikt. Tom en Morgan zijn beide groot fan van dit silhouet en wouden dit terug brengen in de tweede collab met KangaROOS. “Voor onze tweede samenwerking wilden we graag een stapje verder gaan, zodoende is het ook de 1.5 versie geworden”, aldus Tom.

Het ontwerpen van een geheel nieuw model gaat verder dan alleen een colorway designen. “We hebben een nieuwe hybride versie gemaakt door de standaard Dynacoil midsole, die hoort bij de Racer Hybrid, te vervangen met de Ultimate midsole. Zo is de nieuwe Omni-Racer ontstaan”, vertelt Tom. “Om dit te verwezenlijken moesten de schoenmakers bij Hummel & Hummel in een Duitsland een hele nieuwe schoenleest vervaardigen. We zijn erg blij dat we dit mochten doen van het KangaROOS team.”

Inspiratie Inside Job 1.5

De inspiratie voor de Inside Job 1.5 collaboration, kwam evenals de voorgaande samenwerking uit de persoonlijke smaken van Tom en Morgan. “We wilden een schoen maken met de materialen die wij mooi vinden en wilden wederom kleurstellingen creëren die veel mensen zouden aanspreken.” Hier verwijst Tom naar de keuze van de kleuren in de Inside Job 1.5 collab. “Geen wilde kleuren, maar een subtiele mix van kleuren met net genoeg opvallende details die de sneakers een twist geven.”

Tommy Triggah x Morprime x KangaROOS Inside Job 1.5
Tommy Triggah x Morprime x KangaROOS Inside Job 1.5

De namen van de sneakers, ‘Saffron’ en ‘Meranti’, doen hinten naar de opvallende kleuren op beide designs. Ook de materialen zijn met zorg geselecteerd. “Het kenmerkende grove mesh op de toebox komt ook voort uit onze eigen smaak voor materialen en tilt de Inside Job serie weer naar een nieuw level ons inziens”, vertelt Tom. “Daarnaast spreken de materialen van hoge kwaliteit op een handgemaakte schoen van KangaROOS voor zich.”

De samenwerking met KangaROOS ging volgens Tom evenals de vorige keer vrijwel vlekkeloos. “Van verpakking, extra’s, tot aan de schoen zelf is alles zoals wij het graag wilden zien. Ook was het een verademing om het vertrouwen te krijgen van een merk om iets compleets nieuws te maken“, vertelt Tom. Hij is tevreden over de samenwerking en is benieuwd hoe het model in de toekomst opgepikt zal worden.

Tommy Triggah x Morprime x KangaROOS Inside Job 1.5

De OMNI-RACER zal hoe dan ook altijd aan Morprime en mij gelinkt blijven“, vertelt Tom. “Het blijft toch bijzonder om op deze manier geschiedenis te mogen schrijven. Mijn dank gaat uit naar Kangaroos, Hummel & Hummel en uiteraard mijn partner ‘in crime’, Morgan Weekes.”

De drop

De Tommy Triggah x MORPRIME x KangaROOS OMNI-RACER ‘Saffron’ en ‘Meranti’ zullen op 27 augustus 2022 gereleased worden. De colorways zullen te koop zijn bij KangaROOS en verschillende retailers. Bekijk het gehele verkoopoverzicht per sneaker via de buttons hieronder!

Tommy Triggah x Morprime x KangaROOS Inside Job 1.5 'Saffron' - Made in Germany

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Tommy Triggah x Morprime x KangaROOS Inside Job 1.5 'Meranti' - Made in Germany

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders