Skip to content
Brand

Tommy Hilfiger x Timberland collectie bij BSTN

28 oktober 2021 21:00
Tommy Hilfiger x Timberland collectie bij BSTN

Timberland en Tommy Hilfiger komen samen voor een 90’s geïnspireerde collectie. De capsule bestaat uit meerdere kleding items en de iconische Timberland boot. De items zijn 26 oktober 2021 uitgebracht en zijn bij BSTN verkrijgbaar.

Collab Tommy Hilfiger x Timberland

De collectie van beide merken bestaat uit 17 verschillende items. De items zijn geïnspireerd op de jaren ’90 en dit is goed terug te zien in de designs. De merken vullen elkaar goed aan en zo zijn de items niet alleen stijlvol, maar ook functioneel. De items van Timberland staan bekend om hun functionaliteit en ook hun bekende boot komt terug in deze samenwerking.

Tommy Hilfiger x Timberland Drop 1
Foto van Tommy Hilfiger

Timberland werd in 1952 opgricht door founder Nathan Swartz. Nadat hij een deel van de Abington Shoe Company overkocht, opende hij in New Hampshire zijn winkel. Dit deel van Engeland staat bekend om zijn heftige weersomstandigheden. Sneeuwstormen, hevige regenbuien, koude winters en zomerse hittengolven. De items van Swartz moeste hier allemaal tegen tegen kunnen.

Tommy Hilfiger x Timberland Boot
Tommy Hilfiger x Timberland Boot
Tommy Hilfiger x Timberland Boot €239,99

De missie van Swartz, was om boots te maken die deze omstandigheden konden overleven. In 1973 kwam het merk met de boot ‘Timberland’. Deze leren boots waren zo invloedrijk, dat in 1978 het bedrijf zijn naam veranderde naar de schoen.

De boot uit de nieuwe collab heeft zijn silhouet behouden en heeft de kleuren van Tommy Hilfiger overgenomen in de upper.

Verhaal achter de collectie

De items uit de samenwerking van de merken, halen hun inspiratie uit de jaren ’90. Tommy Hilfiger is in vergelijking met Timberland een wat jonger bedrijf en werd in 1985 opgericht. In de 90’s werd het merk wereldwijd bekend. Zo werden de items van Tommy door hiphop artiesten gedragen en werden de rood, wit en blauwe kleuren kenmerkend voor het merk.

In de samenwerking laten beide merken hun iconische looks achter op de items. De merken brengen hiermee ode aan de scene die hun naam gevormd hebben. ‘Culture shaped our brands, and in turn we shaped the fashion landscape of the time”, vertelt Hilfiger. Op de items zijn de iconische logo’s van beide merken in het groot afgedrukt.

Tommy Hilfiger x Timberland Hoodie
Tommy Hilfiger x Timberland hoodie €159,99
Tommy Hilfiger x Timberland Cargo broek
Tommy Hilfiger x Timberland Zip Off broek €169,99
Tommy Hilfiger x Timberland Varisty Jacket
Reversible Varsity Jacket Tommy Hilfiger x Timberland €549,99

De oversized fits en felle kleuren laten goed de stijl van de 90’s zien. De collectie bestaat uit verschillende shirts en cargo broeken. Ook een retro varsity jack en hoodies zijn aan de collectie toegevoegd. De kleuren geel, rood, blauw en wit staan centraal en komen in veel items terug. De volledige collectie is bij BSTN verkrijgbaar.

Tommy Hilfiger x Timberland Pop Over jacket
Tommy Hilfiger x Timberland Pop Over jack €249,99
Tommy Hilfiger x Timberland Logo Tee
Tommy Hilfiger x Timberland FLAG Tee €69,99

Drop 1 Tommy x Timberland

“The pieces we created in this first drop are instantly recognisable as Timberland and Tommy”, vertelt Christopher Raeburn, global creative director bij Timberland. “It’s like a cultural memory book, seen through a progressive lens.”

De collectie die nu op BSTN staat, is de eerste drop van de samenwerking. Beide merken komen ook nog met een tweede drop van verschillende items. Hoe deze capsule eruit gaat zien, is nog onbekend. Ook heeft deze tweede drop nog geen releasedatum.