Skip to content
Upcoming

Tijd voor de New Balance 550 x Aimé Leon Dore!

12 april 2021 22:00
Tijd voor de New Balance 550 x Aimé Leon Dore!

Een nieuwe set colorways komt onze kant op van Aimé Leon en New Balance. New Balance gaat op 16 April 2021, twee nieuwe ontwerpen uitbrengen in samenwerking met het merk Aimé Leon Dore op de New Balance 550. Lees hieronder alles over de samenwerking!

De Aimé Leon Dore stijl

Aimé Leon Dore straalt basic en vintage vibes uit. Het merk is ontstaan in Queens (New York) in 2014 en sindsdien probeert ALD hun ontwerpen simpel te houden. Het merk zorgt ervoor dat het design mensen laat denken aan New York in zijn vroegere tijden.

New Balance 550 x Aimé Leon Dore

Deze look heeft ALD ook teruggebracht op de New Balance 550 collab die uitkomt op 16 April 2021.

New Balance 550 Aimé Leon Dore
Image via Highsnobiety

De kleuren die in dit ontwerp worden gebruikt, hebben een vervaagde of verkleurde variant van de originele kleuren. Dit geeft een nostalgisch gevoel bij het dragen van deze parel van een schoen.

Zoals je op de foto hierboven kunt zien, heeft ALD twee verschillende colorways ontworpen. De basis van de sneakers lijken erg op elkaar: ze hebben een beige kleur met een paar kleurrijke accenten. Zo is er een rode variant en een gele variant. Deze kleuren zijn bijvoorbeeld te zien op de ‘N’ aan de zijkant en het New Balance logo op de tong. De vintage vibe maakt de sneakers tijdloos en kunnen hierdoor gecombineerd worden met elke outfit.

aime leon dore
Images via Aimé Leon Dore

Historie Aimé Leon Dore

In 2014 richtte modeontwerper Teddy Santis het merk op en omschrijft Aimé Leon Dore als een nostalgisch gevoel terug naar de jaren ’90.

ALD kan worden gezien als een streetwear merk of casual-mode: het hangt maar net af van hoe jij er tegenaan kijkt. In mijn perspectief beschouw ik het als een merk die je bij elke gelegenheid kan dragen.

Aimé Leon Dore Design
Image via nclgallary


De kleuren van de ontwerpen verschillen natuurlijk per seizoen, maar dit maakt het juist interessant om er naar te kijken vanuit een perspectief die jij creëert op het moment. Neem als voorbeeld de herfstcollectie: je krijgt een warm gevoel bij de kleding door de natuurlijke kleuren die je tegenkomt in dit seizoen. Van bruin, beige en oranje tot bordeaux-rood en navy blauw.

Samenwerkingen met New Balance

Ondanks dat Aimé Leon Dore een relatief jong merk is, heeft het merk al wel een aantal mooie samenwerkingen op hun naam staan waaronder deze eerdere New Balance collabs:

Aime Leon Dore New Balance 550.
Image by Aimé Leon Dore.

Aimé Leon Dore x New Balance 550
White/Red, White/Green, White/Navy, White/Grey.
Releasedatum: 9 Oktober 2020.

Aimé Leon Dore x New Balance 1300
Green, Pink.
Releasedatum: 12 Augustus 2020

Aime Leon Dore New Balance 1300.
Image by Aimé Leon Dore.

De nieuwste New Balance x Aimé Leon Dore samenwerking wordt de New Balance 550 die op 16 April 2021 uit zal komen. Houd goed onze Releasekalender in de gaten, voor meer informatie over deze aankomende drop. Daarnaast geven wij jullie ook te gekke en leuke informatie over sneakers in onze blogs. Download tenslotte ook de Sneakerjagers app, beschikbaar voor Apple en Android!

mens fashion
Image via Aimé Leon Dore