Skip to content
Newsfeed

Tiger Woods verbreekt contract met Nike

9 januari 2024 10:45
Tiger Woods verbreekt contract met Nike

Golficoon Tiger Woods breekt na ruim 27 jaar zijn contract met Nike. Op 20-jarige leeftijd tekende de Amerikaanse topsporter bij Nike voor een bedrag van 40 miljoen euro, de grootste deal die destijds getekend was in de wereld van golf. Nu, bijna drie decennia later, verbreekt Woods zijn contract.

Na zo’n 27 jaar verbreekt Woods om nog onbekende redenen zijn deal met Nike. De deal zou de golfspeler zo’n ruim 450 miljoen hebben opgeleverd. Via een Instagrampost maakte Woods bekend dat hij dankbaar is voor alles wat hij bij Nike heeft gedaan en bereikt.

Ook vertelt de vijftienvoudig majorkampioen dat hij nog niet klaar is met golfen en er zeker een volgend hoofdstuk volgt. In februari zal hij in Los Angeles aanwezig zijn als gastheer voor het Genesis Invitational. Echt overtuigen doet hij al een tijdje niet meer. Eind november maakte hij zijn rentree bij de Hero World Challenge op de Bahama’s – daar kon hij zijn tegenstanders niet echt imponeren.

Daarvoor speelde Woods sinds april geen toernooi meer nadat hij zich terugtrok uit het Masters in Augusta door een pijnlijke voet. Kort na Augusta onderging Woods een operatie aan zijn been dat hij verbrijzelde in een zwaar auto-ongeluk in 2021.

Alle ogen zullen komende maand dus zeker weer gericht zijn op Tiger Woods. Voorlopig denkt de speler nog niet aan stoppen, ook niet nu hij afscheid heeft genomen van Nike. Mocht je meer berichten lezen als deze, bekijk dan de Sneakerjagers nieuwspagina.