Skip to content
Upcoming

The North Face viert 30-jarige bestaan van Nuptse jacket

1 december 2022 19:39
The North Face viert 30-jarige bestaan van Nuptse jacket

The North Face viert in 2022 het 30-jarige bestaan van het welbekende Nuptse jacker. Het jack werd in 1992 voor het eerst gereleased en heeft in de afgelopen decennia een waardige cultstatus gekregen. Voor de 30th anniversary komt het jack in drie nieuwe colorways.

The North Face

The North Face is een welbekend outdoor merk dat werd opgericht in 1966. Wandelfanaten Douglas Tompkins en Susie Tompkins besloten om van hun passie hun beroep te maken en opende hun eerste bergsportwinkeltje. The North Face haalt zijn naam van het koudste punt van een berg, maar was gek genoeg in San Fransisco opgericht.

The North Face Nuptse 92 collection
Foto’s Ill Gander

In de jaren na de opening van de eerste winkel, heeft The North Face vestigingen door heel Amerika gekregen. Met hoogwaardige items voor berg- en wintersporten, werd het merk al snel opgepikt door professionele atleten en bergbeklimmers. In de jaren ’60 startte TNF met het sponsoren van expedities naar de meest ongerepte hoeken van de wereld. Hier ontstond het motto: “Never Stop Exploring™”

Naast bekleding voor berkbeklimmers en atleten, is The North Face tegenwoordig ook populair buiten de wereld van extreme sporten. Het merk is prestatiegericht, maar verkoopt tegenwoordig ook lifestyle items. Daarnaast zijn de winterjassen van TNF met hun dikke voering erg geschikt voor de koude winters, zo ook het welbekende Nuptse jacket.

Nuptse jacket

Het Nuptse jacket van The North Face werd in 1992 geïntroduceerd als onderdeel van een toonaangevend Expeditiesysteem. Het jack is ontworpen om klimmers naar de hoogste toppen ter wereld te begeleiden en is voorzien van innovatieve technologieën. Het Nuptse jack is met zijn donsvakkenconstructie uniek in zijn soort en houdt het lichaam goed warm.

The North Face Nuptse jack
Foto’s Ill Gander

De smalle tussenschotten tussen de donsvakken zorgen ervoor dat het dons in de jas minder kan verschuiven. Op deze manier verliest het jack geen warmte. Het is dan ook geen wonder dat het Nuptse jack een geliefd item is onder klimmers. Het jack is vernoemd naar een van de Nepalese bergtoppen in het Himalaya klimgebied.

Ondanks dat het Nuptse jacket met oog op de klimsport is ontworpen, is het jack ook in het dagelijks leven een geliefd item. “Ze waren revolutionair dankzij de geavanceerde technologie, het innovatieve design en inzichten van atleten. Nu zijn ze iconisch en worden ze overal gebruikt en gedragen, van stadsstraten tot bergtoppen”, aldus The North Face.

TNF ’92 Nuptse collectie

Om het 30-jarige bestaan van het Nuptse jack te vieren, komt The North Face met de ’92 Nuptse collectie. In deze collectie krijgt het Nuptse jack drie nieuwe varianten; een blauwe, rode en zwart-wit gevlekte colorway. Een opvallend detail op de vernieuwde Nuptse jas, is de patch op de mauw.

The North Face Nuptse 92 collection
Foto’s Ill Gander

De nieuwe collectie blijft dichtbij het klassieke silhouet van de The North Face Nuptse uit 1992 en komt met bijhorende longsleeves. Het getal ’92 is een terugkerend element in de collectie en hint naar het jaar waarin het Nuptse jack werd geïntroduceerd.

The North Face Nuptse 92 collection
The North Face Nuptse 92 collection
The North Face Nuptse 92 collection
The North Face Nuptse 92 collection

De ’90 Nuptse collectie is op 30 november 2022 bij The North Face gereleased en verscheidene maten zijn nog te verkrijgen. Bekijk de officiële foto’s uit de campagne hieronder. Ook zal de gehele collectie op 2 december 2022 bij BSTN gedropt worden.

Houd onze nieuwspagina in de gaten voor meer nieuwsberichten als deze.

The North Face Nuptse 92 collection
The North Face Nuptse 92 collection
The North Face Nuptse 92 collection