Skip to content
Brand

The New Originals vernieuwt Foot Locker’s iconische jersey

18 juni 2021 12:11
The New Originals vernieuwt Foot Locker’s iconische jersey

Foot locker en The New Originals hebben samen aan een nieuwe Stripers-jersey gewerkt. Ben jij benieuwd naar het resultaat? Lees dan gauw verder!

Over The New Originals

Maak kennis met het Amsterdamse streetwearmerk The New Originals (TNO).

The New Originals ontstond in 2011 als een blog dat was opgericht door een groep hechte vrienden. De groep deelde zo hun interesses op het gebied van mode, design en muziek. TNO begon naam te maken in het Amsterdamse nachtleven door het hosten van feesten op de beruchte podia onder het pseudoniem TNO SoundSytsem. Het streetwearmerk is officieel opgericht in 2015 door Rizky Lasahido, Maru Asmellash en Eben Badu. TNO is sindsdien uitgegroeid tot een volwaardig merk, dat kleding ontwerpt voor mensen uit de creatieve scene. Hun collecties bestaan uit duurzame en gender neutrale kleding. The New Originals staat daarnaast bekend om zijn ‘outside the box’ denken. Vandaar ook de negen dots (stippen) op het logo.

De negen stippen

Dit negen stippen logo staan voor een box en het verwijst naar een oud raadsel. De puzzel bevat de uitdaging om alle negen stippen met vier rechte lijnen te verbinden. Om de puzzel op te lossen, hoef je alleen maar ‘out of the box’ te denken. Dit is het motto en de leidraad geworden waaronder TNO werkt.

Meet Freddy! TNO’s mascotte

De ‘Originals’ in hun naam is welverdiend

Foot Locker x The New Originals
Foot Locker x The New Originals

Voor de meeste van de lezers is The New Originals geen onbekende meer. Ik leerde het merk daarentegen kort geleden kennen en ik was meteen verkocht. Ik zag al vaker de shirt’s met de ‘Creatives are the new athletes’ tekst voorbijkomen, niet wetende dat het van TNO is. Wat voor mij toch echt doorslaggevend was om mijzelf een fan van het streetwearmerk te noemen, is de combinatie van de designs en de creatieve content die zij uitbrengen. De ‘Originals’ in hun naam is welverdiend. Check hieronder een korte campagne video van hun nieuwe SS21 collectie.

TNO SS21 Editorial

Foot Locker x The New Originals

Om het 5-jarig bestaan van The New Originals te vieren, hebben zij dit jaar een reeks samenwerkingen gepland staan. Als eerste: Foot Locker!

Foot Locker x The New Originals
Eben Badu in de Foot Locker x TNO polo
Eben Badu in de Foot Locker x TNO polo

We always check out the latest pieces at Foot Locker because when we were younger, Foot Locker taught us about new trends in street style and about other cool brands through its collaborations.

Badu
Kogob Welde Selase met de Foot Locker x The New Originals polo
Kogob Welde Selase met de Foot Locker x TNO polo

De twee merken hebben hun handen ineengeslagen en Foot Locker’s iconische Striper-jersey vernieuwd. Dit is naast de viering van TNO ook de eerste samenwerking van Highsnobiety en Foot Locker’s plan om creatievelingen (uit heel Europa), die streetwear- en sneakercultuur stimuleren, in de schijnwerpers te zetten. Foot Locker en Highsnobiety nodigde The New Originals daarom uit om hun kijk te geven op het iconische Foot Locker Striper Jersey. Het levendige TNO herontwerp van de originele jersey weerspiegelt de energy die het merk wil uitstralen in haar visie: denk out of the box.

Uit de samenwerking kwam de speelse en kleurrijke The New Originals Stripers Polo, waarop mascotte Freddy een grote hoofdrol speelt. De bekende zwart met witte Striper Jersey, kreeg een levendige roze met oranje colorway. De strepen, kruisjes op de kraag en de omlijning van de afbeelding zijn zwart gemaakt. Ook dit design is gender neutraal gemaakt. Let op! Er zijn slechts 100 stuks beschikbaar, dus je kunt maar beter snel zijn.

Ter gelegenheid van de lancering van het shirt wordt de winkel van Foot Locker in de Kalverstraat in Amsterdam overgenomen door TNO. Ook het TNO Soundsystem is hierbij aanwezig om de ervaring te versterken. Neem een kijkje tot zondag 20 juni 2021.

Keep an eye on TNO

Foot Locker x The New Originals
Fotografie door Bram Romkes

For us, I think in the last few years we’ve really developed our unique identity, who we are, what we do – and I think it’s a huge step to be so confident about it.

Welde selase

Als jij dit een interessante blog vond en meer streetwear gerelateerde blogs wil zien kun je onze nieuwspagina in de gaten houden. Daarnaast plaatsen wij hier ook sneaker nieuws op.

Volg onze Twitter pagina @sneakerjagers voor extra sneaker nieuws en interessante facts. Wil jij de nieuwste kicks in de gaten houden en je favoriete sneakers nooit meer missen? Download dan hier de Sneakerjagers app.