Skip to content
Editorial

The Dunk Saga continues met de Nike Wmns Dunk Low ‘Orange Pearl’ & Nike Dunk Low ‘Hyper Cobalt’

8 februari 2021 21:15
The Dunk Saga continues met de Nike Wmns Dunk Low ‘Orange Pearl’ & Nike Dunk Low ‘Hyper Cobalt’

Nike zet de Nike Dunk Low Saga voort en komt aanstaande donderdag 11 februari met nog meer Dunk freshness! 2020 Werd al het jaar van de Dunk genoemd, maar die titel lijkt door te lopen in het jaar 2021. Het jaar begon al goed met een aantal OG college colorways waardoor de hype rondom Dunks tot ongekende hoogte steeg.

Binnen mum van tijd waren alle beschikbare colorway uitverkocht via Nike en diverse geselecteerde Nike-retailers. Ook aanstaande donderdag 11 februari 2021 worden maar liefst vijf verschillende Dunks gedropt. Waaronder twee Dunk Low’s in de colorways: ‘Orange Pearl’ en ‘Hyper Cobalt’. De Dunk Sage wordt dus voortgezet.

Geschiedenis van de Dunk

In 1985 kwam Nike uit met de Dunk die origineel ontworpen was als basketbalschoen. Peter Moore ontwierp de schoen en leidde het model af van de Air Force 1. Ook haalde Moore en zijn designteam inspiratie uit de Air Jordan 1, die pas enkele maanden ervoor lanceerde. Samen met de AJ1 werd de Dunk een inspiratie voor basketbal en gaf de sport een populariteitsboost aan het spel én aan fashion.

Sinds de eerste lancering van de Dunk zijn er enorm veel verschillende designs uitgebracht. Na de populariteit van de schoen in basketbal, werd het model ook populair onder skateboarders. In 2002 werd Nike Dunk SB opgericht en richtte het merk zich op het optimaliseren van het model speciaal voor skateboarders.

Tegenwoordig is de Nike Dunk een iconische streetwear schoen geworden en wordt het model ook uitgebracht door het Nike Lifestyle merk. Bekende artiesten en designers zoals Virgil Abloh van Off White hebben het model onderhanden genomen en hebben de populariteit van de Dunk opnieuw een boost gegeven. In 2020 bracht Nike design na design uit van de Dunk. In 2021 zetten ze de trend voort: ook in februari staan een paar toffe colorways voor je klaar.

Originele Nike Dunk High uit 1985.

Nike Dunk Low 'Orange Pearl'

Nike WMNS Dunk Low ‘Orange Pearl’

Speciaal voor vrouwen is de ‘Orange Pearl’ colorway ontworpen. De tweekleurige colorway is terug te zien op de Low variant. Het wit en de lichtroze kleur wisselen elkaar af op het lederen materiaal. Deze zachte kleuren en het stoere materiaal hebben de perfecte balans waardoor het paar goed te combineren is onder elke outfit.

Nike WMNS Dunk Low 'Orange Pearl'

DD1503-102 · Prijs vanaf €97,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low 'Orange Pearl'

Nike Dunk Low 'Hyper Cobalt'

Nike Dunk Low ‘Hyper Cobalt’

De Nike Dunk Low ‘Hyper Cobalt’ heeft een fellere kleur gekregen, het diep blauwe cobalt trekt meteen de aandacht. Het blauw wordt afgewisseld met zwarte panelen waardoor het blauw nog intenser lijkt. Om de schoen wat frisser te maken, is de midsole wit gebleven. Door deze combinatie lijkt de colorway afgeleid te zijn van de OG Air Jordan 1 High Retro ‘Royal’ uit 1985.

Nike Dunk Low 'Hyper Cobalt'

DD1391-001 · Prijs vanaf €110,-

Naar alle aanbieders
Nike Dunk Low
Images by Sneakerjagers

More colorways…

Naast de leren Dunk Low’s komen er op 11 februari ook andere varianten van het model uit. Zo released Nike twee Dunk Highs. De Nike Dunk High ‘All Star’ is speciaal voor het NBA All-Star Weekend ontworpen. Dit design glinstert door de lakleren laag en springt er uit door de zwart, mintgroene colorway.

Nike Dunk High 'All Star'

DD1398-300 · Prijs vanaf €58,-

Naar alle aanbieders

Exclusief voor vrouwen markeert ook de Dunk High in ‘Team Red’ de kalender op 11/02. Ook deze colorway is tweekleurig gebleven: de unieke bruinrode kleur wordt afgewisseld met een crèmekleurige onderlaag.

Nike WMNS Dunk High 'Team Red'

DD1869-101 · Prijs vanaf €88,-

Naar alle aanbieders

Last but not Least, released Nike de Dunk Disrupt in ‘Siren Red’ speciaal voor vrouwen. De felrode kleur is te zien op het nieuwe Disrupt model en heeft een moderne uitstraling.

Nike WMNS Dunk Disrupt 'Siren Red'

CK6654-601 · Prijs vanaf €71,-

Naar alle aanbieders

Ben jij enthousiast geworden van de Nike Dunks die donderdag 11 februari 2021 zullen droppen? Welk paar ga jij proberen te bemachtigen? De Dunk Lows, Highs of de Disrupt? In ieder geval succes!