Skip to content
Upcoming

The Basement brengt sneaker uit met New Balance

3 september 2021 13:06
The Basement brengt sneaker uit met New Balance

Britse sneaker community The Basement krijgt zijn eigen collab met New Balance en brengt een nieuw paar 2002RS uit. Deze populaire sneaker van New Balance heeft al meerdere succesvolle samenwerkingen gehad. Nu is het de beurt aan The Basement.

Voorgaande collaborations New Balance 2002RS

The Basement gaat samen werken met New Balance en brengt de The Basement x New Balance 2002RS uit. Het 2002RS model van New Balance is in de afgelopen jaren erg populair geworden.

De New Balance 2002RS is alleen al in het afgelopen jaar gebruikt voor samenwerkingen met merken als BAPE en ontwerper Salehe Bemburry. Deze samenwerkingen werden afgelopen zomer gereleased en nog geen maand later volgde ook nog het zeer populaire ‘Protection Pack‘.

Deze sneaker was opvallend door zijn used look en zijn gerafelde details. Er werden drie colorways uitgebracht.

De drie colorways van de Protection Pack l Foto van asphaltgold

Volgens boetiek Extra Butter was dit een hommage aan New Balance voor het maken van sneakers die zo het zo lang volhielden. De boodschap dat New Balances het levenslang volhielden, werd in de schoen verwerkt met de gebruikte look van de Protection Pack. Met als resultaat, een sneaker waarvan het lijkt alsof het op ieder moment uit elkaar kan vallen.

New Balance M2002 'Grey' - Protection Pack

M2002RDA · Prijs vanaf €138,-

Naar alle aanbieders

New Balance 2002R 'Black' - Protection Pack

M2002RDB · Prijs vanaf €164,-

Naar alle aanbieders

New Balance 2002R 'Sea Salt' - Protection Pack

M2002RDC · Prijs vanaf €153,-

Naar alle aanbieders

#BasementApproved

Nu is het de beurt aan The Basement. De eerste foto’s van deze samenwerking zijn al verschenen. Hierbij gaat het om twee colorways, een grijs paar met witte en stone kleurige details en een olijfkleurig paar. Beide colorways hebben zwarte zolen en het logo van The Basement staat op de hiel.

De olijfgroene colorway The Basement x New Balance 2002RS l Foto van JD
Logo op de The Basement x New Balance 2002RS l Foto van JD
The Basement logo op de achterkant van de 2002RS l Foto van JD
De grijze colourway van The Basement x New Balance 2002RS l Foto van JD
Binnenkant van de grijze 2002RS l Foto van JD
The Basement x New Balance 2002RS
Achterkant van de New Balances van The Basement l Foto van JD

De cultuur van The Basement

The Basement community in London en is al sinds 2013 actief. Wat begon als kleine Facebookgroep met streetwear fanaten bij elkaar, groeide al snel uit tot een grote gemeenschap van meer dan tienduizenden volgers die allemaal dezelfde passie deelden. Van streetwear tot muziek en politiek, de community van The Basement is voor veel jongeren in Engeland een plek om hun passies en gedachtes te delen.

Origineel was The Basement een online gesloten community op Facebook en iedereen die binnen wou komen, moest een aanvraag sturen. Werd dit aanvraag goedgekeurd, was je #BasementApproved en mocht je aansluiten bij de community.

In de loop der jaren is de The Basement uitgegroeid tot een groep van meer dan 100.000 man zowel online als offline. Alhoewel The Basement een stuk groter en toegankelijker geworden is, is hun Facebookgroep nog steeds een gesloten groep.

Eerste samenwerkingen The Basement

The Basement vormde zich in eerste instantie rondom fashion in Engeland. Steden als Londen en Manchester hadden een grote invloed op de streetwear van Engeland en hier werd door The Basement op ingehaakt. De groep maakte plaats voor conversaties over opkomende merken, kledingartikelen of sneakers, en men gaf elkaar kledingadvies.

In 2017 bracht The Basement samen met Nike hun eerste sneaker uit, The Basement Nike Dunk Low. Deze dunks bestaan uit negen soorten materialen die volgens Daniel Pacitti, lid van The Basement, stonden voor alle verschillende mensen binnen de community.

In 2019 kwam Nike met drie Air Max 90’s in samenwerking met The Basement. Bij deze paartjes stonden de Engelse steden Londen, Glasgow en Manchester centraal. Zo waren de sneakers vernoemd naar de steden en waren de colorways van de Nikes geïnspireerd op de steden in kwestie.

De Nike Dunk Low x The Basement uit 2017

De twee silhouetten van de The Basement x New Balance 2002R worden niet naar een stad vernoemd. Wel is er de kans dat de sneakers alleen in Engeland te verkrijgen zijn. Voor nu is de officiële release datum nog onbekend, maar schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Of volg ons op Instagram, Facebook en Twitter!