Skip to content
Upcoming

Nike smelt de voetbal- en streetcultuur samen met deze speciale sneakers en derde club tenues

29 september 2020 16:25
Nike smelt de voetbal- en streetcultuur samen met deze speciale sneakers en derde club tenues

Voetbalsupporters hebben in het verleden altijd op Air Max gelopen en spelers zitten te wachten op zeldzame drops en exclusieve paartjes. De verbinding tussen voetbal en sneaker cultuur wordt gevierd door clubidentiteiten samen te voegen met legendarische sneaker ontwerpen. Het samenvoegen van clubidentiteit en Air Max geschiedenis resulteert in een van de meest onderscheidende tenues in de geschiedenis.

Elk iconische Nike Air Max colorway was invloedrijk voor de tenue ontwerpen hier beneden. Samen met de tenue’s is er voor elke club een nieuwe Air Max geproduceerd die voor een groot deel al zijn uitgebracht bij Nike. De enige release waar wij nog op aan het wachten zijn is de Air Max 90 ‘Safari’.

Bekijk hieronder de gehele collectie en houd onze Sneakerjagers releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.

FC Barcelona

Het derde tenue van FC Barcelona voor 2020-21 is geïnspireerd op de levendige kleuren van de stad en het beroemde strand. De combinatie van zeegroen doet denken aan de Catalaanse zonsopgang. Roze en groen zijn veel voorkomende kleuren op Air Max modellen.

Nike Air Max 90

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Chelsea

Chelsea’s nieuwe derde tenue heeft een jaren 90 vibe over zich heen gekregen. De kleuren en design doen denken aan de truien uit die tijd. De originele Nike Air Max 180 liet rond die tijd ook een voetdruk achter in de straten van London. De combinatie van marineblauw en ember verwijzen naar de vintage Chelsea tenues en de klassieke colorway op de OG 180.

Nike Air Max 270 React ENG

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Tottenham Hotspur

Het gele tenue van Tottenham Hotspur heeft een speciale plaats in het hart van fans en roepen meteen herinneringen op bij clubleden. Het gele van Tottenham ontmoet hier de Nike Air Max 95. Het tenue heeft dikke gele balken die subtiel donkerder worden.

Nike Air Max 2090

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Atlético de Madrid

Het derde tenue van Atlétice de Madrid is neongroen met een wervelende graphic met een marmereffect. De golvende lijnen zijn een knipoog naar de zolen van de Air max 90, terwijl het mermereffect een eerbetoon is aan de beroemde Neptunus fontein in Madrid. Bij deze fontein vieren de supporters van Atlético de overwinningen.

Nike Air Max 2090 'Volt'

CZ7555-100 · Prijs vanaf €131,-

Naar alle aanbieders

FC Internazionale Milano

Fc Internazionale Milano hun derde tenue is geïnspireerd op een van de meest iconische modellen van Nike: De Air Max 97 ‘Silver Bullet’. Het tenue heeft zwart en zilveren strepen horizontaal lopen wat een knipoog is naar de zilveren kleur van de Air Max 97 ‘Silver Bullet’.

Nike Air Max 270 React

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

AS Roma

Het tenue van AS Roma omarmt de legendarische safariprint. Het team heeft al een aantal iconische zwarte tenues gedragen, en dit nieuwe ontwerp draagt bij aan die erfenis met inspiratie van de Air Max 90 safari. Het shirt heeft een zwarte basis met levendige oranje delen en panelen.

Nike Air Max 90 'Safari'

DA5427-001 · Prijs vanaf €192,-

Naar alle aanbieders

Galatasaray

De vurige accenten van de Nike Air Max Plus in een Sunset colorway sluiten perfect aan bij de traditionele kleuren van de Galatasaray. Het tenue heeft daarom ook een sunset fade, wat weer perfect past bij de Nike Air Max Plus.

Nike Air Max Plus

DA1514-001 · Prijs vanaf €189,-

Naar alle aanbieders

RB Leipzig

Het derde tenue van RB Leipzig voor 2020-21 heeft een wervelde design over zich heen in verschillende tinten blauw gecombineerd met wit. Deze kleuren zijn geïnspireerd op een populaire colorway van de Nike Air Max 98.

tenues