Skip to content
Events

Supreme verkocht aan Vans en North Face.

11 november 2020 14:28
Supreme verkocht aan Vans en North Face.

Wat in 1994 begon als kleine skateshop in New York, is na bijna drie decennium één van de meest belangrijke merken binnen de streetwear, en zelfs daar buiten. Supreme is nog steeds aan, en inmiddels verkocht.

Supreme in de resell voor 2 miljard dollar

Dat Supreme nog steeds een razend populair streetwear-merk is, was ook mode gigant VF Corp. opgevallen en had er $2,1 miljard voor over, om het over te nemen. Met deze overname schaart Supreme zich naast merken als Timberland, Vans en The North Face, waarvan VF Corp. ook al eigenaar was. Met deze overname hoopt VF Corp. te leren van Supreme’s snelle release kalender. Deze zorgt wekelijks voor een ruime aanvoer van nieuwe items. Die ook bijna allemaal telkens weer uitverkopen.

Oorsprong Supreme

In 1994 opende Supreme voor het eerst zijn deuren als kleine skateshop op 274 Lafayette street in New york. Oprichter James Jebbia zag zijn winkel in de jaren daarna uitgroeien tot een bedevaartsoort voor skaters. In 1998 sloeg Jebbia zijn vleugels uit in Japan, in Tokyo om precies te zijn. Dit was de tweede winkel die hij opende, maar zeker niet de laatste. Tot op de dag van vandaag zijn er elf Supreme winkels te vinden over de hele wereld. Bij elk winkel staat (ook buiten Corona tijden) week-in-week-uit een rij voor de deur om binnen te komen. Om nog maar te zwijgen van de bots, die resellers wekelijks inzetten om de nieuwste items van de Supreme webshop weg te kapen. De hype lijkt niet te gaan liggen en dat is waarschijnlijk de grootste reden waarom Supreme is verkocht.

Supreme is hype!

Kortom, Supreme is nog steeds razend populair bij de streetwear liefhebber, maar ook daarbuiten zijn andere merken zeer gecharmeerd van het merk. Supreme is ook een zeer gewilde partner als het gaat om samenwerkingen binnen en buiten de mode wereld. Zo heeft Supreme al met de meest prestigieuze merken samengewerkt in het verleden. Merken als Louis Vutton, Commes des Garcons, Clarks Originals, maar ook merken als Fox Racing of Victorinox, zijn al lang geen onbekenden meer.

Het verhaal van Supreme in foto’s

Mocht jezelf nou nog wat dieper willen ingaan op de geschiedenis van Supreme. Check dan de twee boeken die uitgever Rizolli onlangs uitbracht:
Supreme
Supreme Downtown New York Skate Culture

Twee mooie naslagwerken die de geschiedenis van Supreme aan de hand van foto’s vertellen. Van verleden tot heden.