Skip to content
Upcoming

Supreme x Nike Goadome

14 januari 2021 11:41
Supreme x Nike Goadome

Bij samenwerkingen tussen Supreme en Nike denk je al gauw aan skateboarding, maar er wordt natuurlijk niet altijd voor het voorspelbare gekozen, in tegendeel zelfs. Vandaag brengen Supreme en Nike twee colorways uit voor de populaire Nike Goadome boot. Een silhouet uit Nike’s bekende ACG collectie. ACG staat voor All Conditions Gear. Deze collectie richt zich volledig op Outdoor gear. Denk hierbij aan eigentijdse functionele kleding, ontworpen om weerstand te bieden tegen elke weersomstandigheid en die geschikt is om gedragen te worden in verschillende outdoor terreinen. De Nike ACG collectie heeft naast outdoor liefhebbers, ook al jaren een grote following in de streetwear scene.

Supreme in het kort

Supreme opende zijn deuren als kleine skate store in 1994 op de Lafayette street in Manhattan in New York. De staff, medewerkers en klanten kwamen allemaal uit de buurt. Supreme groeide in de begin tijd uit van kleine skate store, tot een ontmoetingsplek voor skaters en lokale artiesten uit New York en omgeving. In 2004 opende Supreme hun tweede locatie in de Verenigde Staten, op North Fairfax Ave, Los Angeles. Dit was destijds hun vierde locatie, nadat er in 1998 al drie stores in Japan open gingen. De store in LA was twee keer zo groot dan die in New York en beschikte over een indoor skate bowl. Inmiddels bestaan er twaalf Supreme locaties verdeeld over de wereld en heeft het merk samengewerkt met een bijna oneindige lijst van verschillende artiesten, fotografen, designers, muziekkanten en nog veel meer. Supreme is niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Supreme Lafayette Street 1994

Elk jaar zien we mooie sneakers uit komen van Supreme en Nike. Deze samenwerking dateert helemaal terug naar 2002. In dit jaar brachten Supreme en Nike de legendarische Nike SB Dunk Low ‘White Cement’ uit. Naast deze release brachten de twee in 2003 de Nike SB Dunk High uit. Deze sneaker was gemaakt van krokodillen leer met een sterren graphic op de midfoot. Deze samenstelling kunnen we dit jaar weer verwachten op de Supreme x Nike SB Dunk Low.

Supreme x Nike SB Dunk High 2003

Supreme x Nike Goadome

De Supreme Nike Goadome komt in een Black/Black en Red/Black colorway. Het bovenwerk van de sneaker is volledig gemaakt van premium waterdicht slangenleer. Een mini Swoosh is geplaatst op de midfoot. Supreme branding is gebruikt op de hiel doormiddel van de tekst “SUPREME”. Kijkend naar de midsole is deze bij beide colorways zwart en beschikt de zool over de Air technologie om zo extra comfort te bieden.

De Supreme x Nike Goadome komt uit op donderdag 14 januari via Supremenewyork.com om 12:00. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd de Sneakerjagers releasekalender in de gaten om nooit meer een sneaker release te missen.


Supreme Nike Goadome
Supreme Nike Goadome
Supreme Nike Goadome
Supreme Nike Goadome
Images by Supreme