Skip to content
Upcoming

Stüssy x Nike Air Huarache LE: Officiële Releasedatum

11 februari 2021 10:00
Stüssy x Nike Air Huarache LE: Officiële Releasedatum

De geruchten gingen al een tijdje rond: de Stüssy x Nike Air Huarache LE collab uit 2000 zou terugkomen in 2021. Deze speculaties werden begin februari bevestigd, toen Stüssy in hun lentecollectie de sneakers voor het eerst lieten zien. Deze week was het dan eindelijk zover, Stüssy bevestigde de comeback met een officiële releasedatum op Instagram.

Stüssy x Nike Air Huarache
Image via Instagram @stussy

Stüssy x Nike Air Huarache LE: 2 Colorways

Tijdens de eerste release van de twee grote streetwear merken in 2000, kwam de Air Huarache uit in twee verschillende colorways. Nu, 21 jaar later, worden deze originele colorways teruggebracht. Michael Koppelman van Stüssy en Fraser Cooke van Nike hadden neutrale tinten gekozen om de Huarache’s mee te bekleden. Zo ontstonden de bruine ‘Desert Oak’ en de groene ‘Dark Olive’, dit was één van de eerste keren dat neutrale tinten werden gebruikt op een running shoe.

Stüssy x Nike Air Huarache
Stussy x Nike

‘Desert Oak’

De ‘Desert Oak’ colorway heeft neutrale, aardkleurige tinten. Het bruin op de toe en lace guard vallen direct op wanneer je naar de schoen kijkt. De toe box en het middendeel hebben een beige kleur gekregen met een satijnen finish die licht glanst. Ook de zool en de veters hebben dezelfde beige kleur gekregen. Wat onmisbaar is bij de Air Huarache is de heel strap, die over de hak gaat. Bij deze colorway is de strap olijfgroen gekleurd. Tenslotte is opvallend dat op de tong het Nike Air Huarache logo rood is gekleurd, de enige niet-neutrale keur die gebruikt is op de schoen.

Nike Air Huarache
Stüssy sneakers
Images by Stüssy

‘Dark Olive’

Naast de bruingetinte ‘Desert Oak’ is er ook een groene colorway terug te vinden in de collab: de ‘Dark Olive’. De olijfgroene kleur knalt van de schoen, die te zien is op de toe en de de lace guard. Ook op dit design is een lichte kleur te vinden op de zool en veters, deze zijn wit gekleurd. Anders dan de bruine colorway, is de heel strap hier licht gelaten waardoor het groen nog meer naar voren komt. Tenslotte is de goudgele toe box niet te missen op de schoen, ook deze heeft een satijnen finish gekregen.

Stussy Huarache
Air Huarache sneakers

De Stüssy x Nike Air Huarache LE collab zal releasen op 12 februari om 10:00 uur via Stüssy. Houd de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten om nooit meer een release te missen!

Stussy X Nike Air Huarache LE QS 'Desert Oak'

DD1381-200 · Prijs vanaf €58,-

Naar alle aanbieders

Stussy X Nike Air Huarache LE QS 'Varsity Maize'

DD1381-300 · Prijs vanaf €64,-

Naar alle aanbieders