Skip to content
Newsfeed

Studio Hagel komt met eerste sneaker: HAGEL Shroud

3 februari 2022 21:00
Studio Hagel komt met eerste sneaker: HAGEL Shroud

Eind december 2021 toonde Studio Hagel de eerste beelden van hun eigen sneaker brand. Nu, zo’n drie maanden later, komt de studio met zijn eerste release. De HAGEL Shroud wordt op 21 februari 2022 gereleased. Het model is exclusief via HAGEL te verkrijgen.

Studio Hagel brengt hun eigen eerste sneaker uit. De studio staat sinds zijn oprichting in 2015 bekend om zijn innovatieve en creatieve creaties. Matthieu Hagelaars, oprichter van HAGEL, heeft in zijn carrière samengewerkt met namen als Virgil Abloh, Takashi Murakami en Valentino.

In de afgelopen jaren heeft Studio Hagel tijdens hun MakersMonday verschillende opmerkelijke designs gecreëerd. Tijdens MakersMonday geeft Matthieu zichzelf de opdracht om in korte tijd een silhouet te creëren. Hierbij worden verschillende materialen gebruikt en wordt de creativiteit in de vrije loop gelaten.

Nu komt de studio met zijn eigen sneaker brand. “Our biggest experiment ever”, vertelt Matthieu. In de eerste teasers van het merk HAGEL kwam de kleur oranje veel naar voren. Ook de eerste sneaker, de HAGEL Shroud, kleurt oranje.

De Shroud haalt zijn inspiratie uit de voorgaande designs van MakersMonday. Hierbij zijn er verschillende aanpassingen gedaan. Ook heeft de zool verschillende elementen gekregen. Het HAGEL logo is op verschillende plaatsen op het design geplaatst. Ook heeft de upper een leren pocket gekregen. Deze is met het trekkoord te verstellen.

Mathieu Hagelaars: “The design process is an experiment, an ongoing exploration of ideas. The Shroud is both a result of this process and the start of a new chain of thoughts.” De HAGEL Shroud wordt op 21 februari 2022 gereleased bij Hagel. De sneaker zal in beperkte aantallen te verkrijgen zijn.

HAGEL Shroud