Skip to content
Upcoming

Stone Island x New Balance krijgen een langdurige collab

19 maart 2021 13:53
Stone Island x New Balance krijgen een langdurige collab

Op Instagram kondigde Stone Island x New Balance aan een nieuwe, langdurige samenwerking te krijgen. Deze samenwerking, zal later dit jaar (2021) nog van start gaan. De merken hebben een gedeelde visie en vergelijkbare doelstellingen.

Stone Island x New Balance

A Partnership Between Two Cultures of Innovators

Er zijn nog weinig foto’s en informatie gedeeld over de collab van de twee grote merken. Wel stond onder de Instagram captions van Stone Island een paar belangrijke punten waarom de merken gaan samenwerken. Zo staat er dat beide merken bekend staan als culturele drijfveren. Tijdens de eerste overleggen over de samenwerking, hadden New Balance en Stone Island het over hun gemeenschappelijke visie om vandaar uit een footwear collab te ontwikkelen. Met de samenwerking willen ze benadrukken hoe New Balance en Stone Island op een creatieve manier, altijd blijven innoveren.

Stone Island

Stone Island
Images by Stone Island

Stone Island is een Italiaans merk en is opgericht door Massimo Osti in 1982. Sinds 1983 werd het merk samen met Carlo Rivetti gerund en in 1994 nam hij het merk volledig over. Het merk werd bekend door de unieke Tela Stella: een stonewashed, zeildoekachtig stof. Dit materiaal vormde uiteindelijk de basis van Stone Island’s andere producten.

Wanneer je aan het merk denkt, denk je natuurlijk ook aan het opvallende kompas-logo. Het merk werd erg populair in de UK en ook in de rest van Europa. Later, toen het merk een collab met Supreme kreeg in 2014, werd Stone Island met open armen ontvangen in Amerika. Zanger Drake werd een fan van het merk waardoor de populariteit van het merk internationaal verder groeide.

Stone Island

Het merk heeft de afgelopen jaren al veel samenwerkingen gehad met grote merken, zoals bijvoorbeeld Nike en adidas. Ook brengt Stone Island jaarlijks eigen kledingcollecties uit. Zo is er het Shadow Project, dit is een capsule collection die de laatste innovaties van het merk laat zien. Bekijk hieronder in het filmpje the Shadow Project SS2021 collection.

New Balance

New Balance
New Balance
Images via Fat Buddha Store

New Balance is een Amerikaans merk en werd in 1906 opgericht door William J. Riley. Het merk heette toen nog New Balance Arch Support Company. Zoals je uit deze naam kunt afleiden, lag de focus van het merk eerst op orthopedische producten en specialiseerde zich in steunzolen. In 1934 voegde het merk zich toe aan Arthur Hall, die steunzolen verkocht aan mensen die de hele dag op hun voeten moesten staan, zoals bijvoorbeeld politieagenten.

Pas in 1960 ontwikkelde het merk hun eerst schoen die werd bedoeld als hardloopschoen. Hierna ontwikkelde New Balance ook schoenen voor vele andere sporten, zoals basketbal en baseball. Vandaag te dag is het merk één van de grootste en populairste schoenenmerken van de wereld. Nog steeds zijn hun hardloopschoenen erg populair en wordt het merk gedragen door jong en oud. Ook New Balance heeft veel samenwerkingen gehad met andere bekende merken en personen, zoals bijvoorbeeld Comme des Garçons en Jaden Smith.

Stone Island x New Balance
Original ad by New Balance

Alhoewel er nog geen beelden gedeeld zijn van de samenwerking van Stone Island x New Balance, hebben wij al hoge verwachtingen. Later in 2021 zal er meer worden bekendgemaakt van de collab. Houd de Sneakerjagers Blog en onze Instagram-accounts (@sneakerjagers & @sneakerjagers_wmns) in de gaten, om als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws over de samenwerking!