Skip to content
Brand

Marvel en ‘The Boondocks’ werken samen in een PUMA collab

11 juni 2024 09:55
Marvel en ‘The Boondocks’ werken samen in een PUMA collab

Recent brak het nieuws dat Miles Morales, het fictieve karakter uit de recentste Marvel Spider-Man films, zijn eigen PUMA Suede collab zou krijgen. In 2023 ontving Miles al zijn eigen Air Jordan 1 Retro High speciaal voor de release van de film ‘Spider-Man Across the Spider-Verse’.

Nu zien we twee andere silhouetten uit de samenwerking die inspiratie halen uit de Amerikaanse animatieserie ‘The Boondocks’. Lees hier meer over de drievoudige samenwerking.

Marvel x PUMA

In 2018 brachten Marvel en Sony Pictures Animations ‘Spider Man Into the Spider Verse’ uit, een geanimeerde film over het leven van Spider-Man. De film vertelt het verhaal van Miles Morales, een tiener uit Brooklyn die door een mysterieuze spin gebeten wordt en superkrachten ontwikkelt.

De animatiefilm werd lovend ontvangen en sleepte de ene naar de andere award binnen. In 2023 kreeg de film een vervolging, ‘Spider-Man: Across the Spider-Verse’ en in 2025 staat de volgende film op de planning, genaamd ‘Spider-Man: Beyond the Spider-Verse’.

PUMA lijkt zich alvast op te hypen en brengt een PUMA Suede uit ter ere van Miles, samen met twee andere sneakers die hinten naar de serie ‘The Boondocks’, uit 2005.

De Marvel x PUMA Suede ‘Miles Morales’ combineert de kleuren van het Spider-Man pak. Het bovenwerk is van zwart suède. De Evostripe op het middenpaneel is wit, evenals de zool en het logo op de tong. Op de tong is het Marvel logo geplaatst, de producent van de film. De hiel komt met het Spider-Man logo.

‘The Boondocks’

De twee andere sneakers uit de drievoudige samenwerking, zijn de PUMA RS-X in de colorways ‘Black Panther’ en ‘Blade’. De sneakers hinten naar de serie ‘The Boondocks’ die gebaseerd is op de gelijknamige strip van Aaron McGruder.

De door Adult Swim geregisseerde serie focust zich op de familie Freemans en met name op de broers Huey en Riley. De serie belicht de samenleving vanuit een Afro-Amerikaans perspectief en doet dit op satirische wijze.

Fans van het verhaal van Miles Morales, hebben vast al vergelijkingen met Boondocks-personages voorbij zien komen. Zo zou Riley het kwaadaardige alter ego zijn van Morales en zijn broertje Huey. Op de binnenzolen van alle drie de paren staan dan ook op Boondocks geïnspireerde cartoonafbeeldingen.

The Boondocks x Marvel x PUMA RS-X 'Blade'
‘Black Panther’
‘Blade’

De twee PUMA RS-X colorways halen inspiratie uit twee andere superhelden, Black Panther en Blade. De PUMA RS-X ‘Black Panther’ heeft een zwarte upper met blauwe details over het bovenwerk. De ‘Blade’ variant gebruikt daarentegen rode details. Over het silhouet heen zijn TPU-elementen geplaatst.

De drievoudige samenwerking dropt op 22 juni 2024. Bekijk de officiële beelden van de sneaker hieronder. Houd de Sneakerjagers releasekalender in de gaten voor opkomende releases.

Marvel x Puma Suede 'Miles Morales'
Marvel x Puma Suede 'Miles Morales'
Marvel x Puma Suede 'Miles Morales'
Marvel x Puma Suede 'Miles Morales'
Marvel x Puma Suede 'Miles Morales'