Sneakerjagers Logo
Watch

Soul Supreme – The Turnover Episode 7

23-08-2021

Twee weken terug was Soul Supreme te gast in Amsterdam bij DJ Turne om een nieuwe aflevering van The Tunrover op te nemen. Het eindresultaat mag er zijn! Een heerlijke set met, zoals zijn naam al zegt, een hoop soul nummers! Check de set hieronder en vergeet uiteraard niet de SJ Radio pagina en MixCloud in de gaten te houden voor alle nieuwe en eerdere sets.

Soul Supreme

Soul Supreme, de Amsterdamse pianist, DJ & producer is al meer dan zes jaar een begrip in de muziekwereld. Zijn bekendste werk zijn de 45 records met herinterpretaties van muziek van Grandmaster Flash & The Furious Five en Mos Def (uitverkocht binnen een paar dagen), en meer recente werk zoals ATCQ 45Check The Rhime b/w Lyrics To Go.

Eerste officiële album van Soul Supreme

Soul Supreme bracht ook zijn eerste officiële album uit met zijn eigen composities en producties. Hij bracht deze LP zelf uit met als doel nog meer supreme geluiden naar buiten te brengen.

Het album is een duizelingwekkende reeks van muzikale wendingen. Van de aanstekelijke house vibe op ‘Rich in Soul’, tot broken beats op ‘Keep Moving.’ Bij ‘Mellow Thompson’ lijkt het alsof de toetsen zingen over hip-hop drums.

En in ‘Huit Octobre 1971’ werkt hij met een Franse sampleklassieker die eerder gebruikt werd door MF DOOM, Madlib en Tyler, the Creator. Tenslotte ‘Born With A Desire’, dat een ode is aan de eind vorig jaar overleden L.A. jazz-fusion multi-instrumentalist Tony Palkovic.

Check het album nu op Spotify en laat ons weten welke track jij het best vindt!


De zevende aflevering van The Turnover is nu te beluisteren en te bekijken via de Sneakerjagers Radio. Wil je op de hoogte blijven van deze nieuwe muziekshow? Volg ons dan op Instagram en houd onze nieuwspagina goed in de gaten. Zo ben je altijd op tijd voor de nieuwste The Turnover aflevering.