Skip to content
Brand

Solebox en sor verbinden subculturen samen met Nike

7 juni 2022 18:00
Solebox en sor verbinden subculturen samen met Nike

Nederlandse rapper en producer sor, brengt de wereld van klassieke muziek en hiphop dichter bij elkaar. Hij wil barrières tussen hoge en lage culturen verkleinen. Dit heeft hij gedaan door middel van zijn succesvolle project ‘sorkest’. Samen met 53 jonge musici van de Hogeschool voor de kunsten Codarts Rotterdam, heeft hij de culturen van klassiek en hiphop samengebracht. Om de show een boost te geven heeft Solebox het gehele orkest en koor, een Nike Air Max 1 ‘Light Madder Root’ cadeau gedaan.

sor

Rosario Mussendijk beter bekend als sor, is geboren in Amsterdam in 1996. Hij is van alle markten thuis, zo kan hij naast rappen en zingen ook produceren en componeren. In 2018 kreeg sor plotseling te maken met gehoorverlies. Waardoor hij nu op een andere creatieve manier muziek maakt. Hij gebruikt gehoorapparaten, synthesizers en een rugzak met een bas erin.

sor
Foto van sor

De rapper heeft een liefde voor klassieke muziek. Zo won hij begin 2022, het programma Maestro. Wat hem landelijk op de kaart zette. Daarnaast haalt hij zijn inspiratie voor zijn nieuwe album ‘Bae Doven’ uit muzikanten als Chopin, Mozart, Debussy, Satie en vooral Beethoven. Die ook net als sor gehoorproblemen had. In zijn nieuwe album combineert hij fragmenten uit klassieke muziek met teksten en melodieën van zichzelf.

sorkest

Op 26 mei 2022 stond sor met zijn sorkest in het Concertgebouw in Amsterdam. Voor dit concert had hij een orkest samengesteld wat de naam ‘sorkest’ heeft gekregen. Het sorkest bestond uit 53 jonge musici van de Hogeschool voor de kunsten Codarts Rotterdam.

sorkest
sorkest
Foto’s van Solebox

Tijdens dit concert bracht de rapper twee werelden bij elkaar, namelijk die van klassiek en hiphop. Om dit gevoel te symboliseren heeft hij niet alleen zijn rap- en zangkunsten uit de kast gehaald, maar stond hij ook te dirigeren. De combinatie van de twee culturen was zelfs te zien in de styling van het sorkest. Waar Solebox en Nike een grote rol in hebben gespeeld.

Nike Air Max 1 ‘Light Madder Root’

Solebox heeft alle 53 jonge musici voorzien van de Nike Air Max 1 ‘Light Madder Root’. Een AM1 die zal gaan releasen op 16 juni 2022. Op deze manier heeft Solebox het uitverkochte concert en de musici een boost gegeven. Het bedrijf had geen beter persoon kunnen uitkiezen, de sneaker zal namelijk net als de muziek van sor, de kloof tussen subculturen verkleinen.

sorkest
sorkest
Foto’s van Solebox

We nemen je graag even kort mee in het model dat Solebox cadeau heeft gedaan. Wat je kunt zien op de afbeeldingen is dat de sneaker vooral lichte kleuren bevat. Waardoor het een perfecte schoen is voor de zomer. De hiel en de mudguard hebben de kleur Light Madder Root gekregen wat in contrast staat met de overlays, die lichtblauw kleuren. Het ontwerp wordt afgemaakt met groene Swooshes. Bekijk via de button hieronder waar de Nike Air Max 1 ‘Light Madder Root’ op 16 juni 2022 te koop zal zijn.

Nike Air Max 1 'Madder Root'

DV3196-800 · Prijs vanaf €88,-

Naar alle aanbieders

Ben je benieuwd naar hoe de combinatie van klassiek en hiphop klinkt? Luister dan vooral het nieuwe album van sor ‘Bae Doven‘ op Spotify. Wil je een reminder krijgen over de release van de Air Max 1? Download dan de Sneakerjagers app.