Skip to content
Brand

Snipes viert Nike’s 50th Anniversary met speciale collectie

29 mei 2022 16:00
Snipes viert Nike’s 50th Anniversary met speciale collectie

Nike viert in 2022 zijn 50th Anniversary en Snipes haakt hierop in met een speciale collectie. In deze collectie zien we verschillende classic Nike modellen voorbij komen en staat hiphop en dans centraal. Bekijk hier de collectie.

Snipes x Nike 50th Anniversary

Nike bestaat dit jaar 50 jaar en viert dit op verschillende manieren. Zo kwam het merk met een vijf-daagse campagne waarin verschillende modellen in het zonnetje gezet werden. Members konden via de app met elkaar in contact komen en ook het Air Max 97 model kreeg een By You optie.

Snipes Nike

Nu brengt Snipes ode aan het merk met een uitgebreide campagne. Hierin staat de invloed van hiphop centraal. Zo heeft hiphop en de cultuur eromheen een grote rol gehad in de geschiedenis van Nike. Snipes wilt met de campagne laten zien hoe de hiphopcultuur mensen uit allerlei hoeken heeft samengebracht.

In een clip die Snipes speciaal gemaakt heeft voor het 50-jarige bestaan van Nike, toont het merk op zijn eigen manier wat hiphop volgens hen heeft betekend in de afgelopen 50 jaar. Zo wordt je in de clip meegenomen naar de jaren ’70. Hier zie je de Nike Cortez voorbij komen, die in die tijd werd geïntroduceerd. De clip eindigt in 2022 en toont hoe Nike vandaag een rol speelt in de street scene.

Blazer Mids & Air Force 1’s

Naast de clip komt Snipes ook met een speciale Nike 50th Anniversary collectie. In deze collectie komen iconische modellen uit de afgelopen 50 jaar naar voren. Hierin legt Snipes de focus op de Blazer Mid ’77 en de Air Force 1. Beide modellen zijn in de afgelopen decennia’s uitgegroeid tot een echte classic.

Nike Blazer Mid 77
Sneakerjagers
Nike Blazer Mid 77

De Nike Blazer Mid ’77 werd in 1973 gereleased. De sneaker was in die tijd met name een geliefd model op de tennisbaan. Zo’n vijf jaar later werd de Air Force 1 gereleased. Dit model groeide al snel uit tot een echte klassieker. Ook in de hiphopwereld is de Air Force 1 een instant classic met Dr. Dre en Jay-Z als groot liefhebbers.

Nike Air Force 1
Nike Air Force 1

Snipes heeft een groot aanbod aan colorways van de Air Force 1 en Blazer Mid ’77. Deze komen ook naar voren in de Snipes x Nike 50th Anniversary collectie. Ook komt de collectie met bijhorende kledingitems. Van hoodies tot aan shirts en verschillende accessoires.

Snipes collectie

Een opvallende sneaker uit de Snipes collectie, is de Air Force 1 ‘Sanded Gold’. De upper kleurt geel en is van leer. Het bovenwerk heeft een washed look gekregen en de off-white details geven de sneaker een retro look.

Nike Air Force 1

Ook verschijnt de ‘Sanded Gold’ colorway op de Nike Blazer Mid ’77. Deze sneaker heeft een witte upper en is van leer. Op het middenpaneel is de Swoosh gezet, deze komt in de bekende ‘Sanded Gold’ kleur. Ook heeft de Swoosh in tegenstelling tot zijn voorgangers, een vergroot silhouet gekregen. Dit geeft de sneaker een unieke twist.

Nike Blazer Mid 77
Nike Blazer Mid 77

Bekijk de Air Force 1 en Blazer Mid ’77 ‘Sanded Gold’ bij Snipes en check ook meteen de bijhorende items uit de Nike 50th Anniversary collectie.