Skip to content
Sneaker Shopping Guide

Sneaker Shopping City Guide: de 15 beste Sneaker Winkels in Tokyo

20 februari 2023 19:54
Sneaker Shopping City Guide: de 15 beste Sneaker Winkels in Tokyo

Niks gaat boven een dagje shoppen wanneer je op vakantie bent. Wandelend door de straten, scannen van de etalages voor die ene perfecte sneaker of dat ene kledingstuk wat jouw outfit af kan maken. Mocht je binnenkort van plan zijn om naar Tokyo te gaan, hebben we hier een aantal sneaker en streetwear shops voor je op een rijtje gezet.

1. A+S Architecture and Sneakers

Een steenworp verwijderd van WORM vind je A+S, ook wel bekend als Architecture and Sneakers, opgericht door lokaal streetwear merk SOPHNET. Het uiterlijk van deze elegante winkel is een schoolvoorbeeld van Japans minimalisme. De winkel mag er dan wel minimalistisch uitzien maar het arrangement van de sneakers is verre van bescheiden. Van vette Nike sneakers tot aan high end items van Maison Margiela, je vind het allemaal bij A+S.

Adres: 2F, 3-34-10 Jingumae, Shibuya-ku, Tokyo 150-0001
Openingstijden: A+S is elke dag geopend van 12:00 uur tot 20:00 uur
Instagram: a_and_s_official

Sneakerwinkel Japan
Architecture+Sneakers

2. Worm Tokyo

Opgericht door Shirahama, een van de OG’s in de lokale scene, is sneaker store Worm Tokyo. Als sneakerliefhebber kan deze store niet missen op je lijstje van stores die je bezocht moet hebben tijdens jouw volgende reis naar Tokyo. De winkel staat voornamelijk bekend om zijn collectie aan vintage en zeldzame sneaker grails. WORM is een kleine winkel maar de reputatie is groot. Zeker een bezoek waard om alleen al een blik te werpen op de uitgebreide collectie.

Adres: Japan, 〒150-0001 Tokyo, Shibuya City, Jingumae, 2 Chome−26−5 2F
Openingstijden: Worm Tokyo is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11:00 uur tot 19:00 uur, op zondag zijn ze geopend van 11:00 uur tot 18:00 uur. Op maandag zijn ze gesloten
Instagram: wormtokyo

Worm Tokyo
Worm Tokyo

3. Kinetics

De skate boetiek Kinetics is een winkel die zeker niet gemist mag worden. Rijk gevuld met streetwear, waaronder hun eigen in-house kleding items. Kinetics is gespecialiseerd in bovenkleding en skategear maar heeft nog veel meer dan dat. Er zijn genoeg sneakers die je kunt scoren in de winkel. Van de nieuwste Air Jordan’s tot een nieuw paar New Balance, zeker een aanrader voor sneakerliefhebbers.

Adres: Japan, 〒150-0042 Tokyo, Shibuya City, Udagawacho, 19−3 Gap渋谷ビル 2F
Openingstijden: Kinetics is van maandag t/m zaterdag geopend van 11:00 uur tot 20:00 uur en op zondag van 11:00 uur tot 19:30 uur.
Instagram: kinetics_tokyo

Sneakerwinkel Tokyo
Kinetics

4. atmos Tokyo

atmos is dé sneakerketen van Japan. Met 39 verkooppunten over het hele land en drie verkooppunten in Tokyo, is atmos de grootste sneakerretailer van Japan. Er zijn zelfs meer atmos winkels dan Nike winkels in Japan. De nieuwste atmos in Tokyo is die in Sendagaya, gedeeltelijk een galerij en gedeeltelijk een sneaker boetiek. Voor de beste sneakers en een unieke ervaring in de galerij is een bezoek aan atmos zeker de moeite waard.

Adres: 3 Chome-16-9 Sendagaya, Shibuya City, Tokyo 151-0051, Japan
Openingstijden: atmos Sendagaya is elke dag geopend van 11:00 uur tot 19:00 uur.
Instagram: atmos_tokyo

Atmos Tokyo
atmos

5. Skit

Deze unieke sneakerwinkel staat helemaal vol met in krimpfolie verpakte sneakers. In de schappen van Skit vind je een hoop grails, zowel nieuwe als oude silhouetten. Dus, mocht je in Tokyo zijn, ga zeker langs bij de winkel van Skit en kijk je ogen uit.

Adres: 〒180-0003 Tokyo, Musashino, Kichijoji Minamicho, 1 Chome−18−1 D-ASSET吉祥寺 1F
Openingstijden: Skit is elke dag van de week geopend van 11:00 uur tot 19:00 uur.
Instagram: sneaker_skit

Skit Tokyo
Skit

6.UNDEFEATED

In 2018 opende streetwear label UNDEFEATED zijn grootste winkel in Japan in de wijk Shibuya in Tokyo. De winkel van 2 verdiepingen is volledig gevuld met vette sneakers, kleding en accessoires. In de collectie vind je de meest gewilde samenwerkingen van UNDEFEATED en andere zeldzame sneakers en kleding items.

Adres: Japan, 〒150-0001 Tokyo, Shibuya City, Jingumae, 5 Chome−29−8 神宮前Sビル
Openingstijden: UNDEFEATED Tokyo is elke dag van de week geopend van 12:00 uur tot 20:00 uur.
Instagram: undefeatedinc

Sneakerwinkel UNDEFEATED
UNDEFEATED

7. Fool’s Judge

Ben je die ene gewilde release misgelopen en heb je wat Yens over? Voor alle hyped releases is Fool’s Judge een van de stops die je niet over kunt slaan. Het uithangboord ziet er old skool en vervallen uit maar schijn bedriegt. Van Supreme, tot Yeezys en Off White x Nike tot gewilde Air Jordan 1 samenwerkingen, je vind ze allemaal bij Fool’s Judge.

Adres: Japan, 〒150-0001 Tokyo, Shibuya City, Jingumae, 4 Chome−31−31-1 キシダビル 1F
Openingstijden: Fool’s Judge is elke dag van de week geopend van 13:00 uur tot 20:00 uur.
Instagram: fools_judge_street

Sneakerwinkel Fool's Judge
Fools Judge

8. Mita Sneakers

Gelegen net buiten het centrum van Tokyo, is de shop Mita sneakers. De winkel ligt in het levendige Amayoko-marktgebied en is volledig gevuld met zeldzame sneakers, waaronder de Mita Sneakers collabs. Haal hier je nieuwste paar sneakers en maak daarna een wandeling door het levendige Amayoko-marktgebied.

Adres: Japan, 〒110-0005 Tokyo, Taito City, Ueno, 4 Chome−7−8 アメ横センタービル 2F
Openingstijden: Mita sneakers is elke dag van de week geopend van 11:00 uur tot 19:30 uur.
Instagram: mitasneakers

Sneakerwinkels Mita
Mita sneakers

9. Styles Daikanyama

Voor een groot assortiment aan modieuze en functionele sneakers ben je bij Styles Daikanyama aan het juiste adres. Van de meest zeldzame colorways van sneakers tot aan de huidige bestsellers, Styles Daikanyama heeft het allemaal. Kom langs de winkel en geniet van het vette interieur, de toffe collectie en misschien ligt jouw nieuwste paar sneakers wel in deze winkel.

Adres: Japan, 〒150-0033 Tokyo, Shibuya City, Sarugakucho, 11−3 プラウド代官山 フロント 1F
Openingstijden: Styles is elke dag van de week geopend van 11:00 uur tot 20:00 uur.
Instagram: styles_tokyo

Sneakerwinkel
so-udesign

10. Pistacchio Daikanyama

Deze kleine winkel met modern interieur trekt veel mensen. De collectie van Pistacchio Daikanyama heeft een rijk arrangement met de nieuwste trends en enkele klassiekers. De gezellige winkel heeft een gezellige en huiselijke sfeer en je bent altijd welkom om rond te komen kijken of om een nieuwe sneaker te scoren.

Adres: 19-11 Daikanyamacho, Shibuya City, Tokyo 150-0034, Japan
Openingstijden: Pistacchio is geopend van woensdag tot zondag van 10:30 uur tot 19:00 uur.
Instagram: pistacchio_tokyo

Pistacchio Tokyo
Pistacchio

11. KITH

KITH heeft door de jaren heen zijn stempel gedrukt in en buiten de sneakerwereld en behoort tot een van de grootste retailers en streetwearmerken op dit moment. Van samenwerkingen met Air Jordan tot aan collecties met Breaking Bad-ster Bryan Cranston in de hoofdrol, niks is te groot voor KITH. Kom lang bij de sneakerwinkel in Tokyo en probeer iets te scoren uit hun eigen collectie of bekijk een van de vele sneakers. Deze winkel mag niet ontbreken op je lijstje.

Adres: 6 Chome-20-10 Jingumae, Shibuya City, Tokyo 150-0001, Japan
Openingstijden: KITH is elke dag van de week geopend van 11:00 uur tot 21:00 uur.
Instagram: kithtreatstokyo

KITH Tokyo
Kith

12. Soma Shimokitzawa

Voor de liefhebbers van vintage is Soma Shimokitzawa zeker een sneakerwinkel waar je geweest moet zijn. Rijen aan vintage sneakers met modellen als de Nike Cortez sneaker uit de jaren ’90 tot een paar Jordan’s uit de jaren ’80. In Soma Shimokitzawa kun je shoppen naar vintage sneakers tot je erbij neervalt. Mocht je geen fan van vintage zijn, is de winkel zelf al een ervaring om niet te vergeten.

Adres: Japan, 〒155-0031 Tokyo, Setagaya City, Kitazawa, 2 Chome−33−6 飯嶋ビル202
Openingstijden: Soma Shimokitzawa is elke dag van de week geopend van 15:00 uur tot 20:00 uur.
Instagram: somashimokitazawa

Soma Shimokitzawa
Kisa Toyoshima

13. KicksLab

Geopend in 2008, KicksLab is een van de meest iconische plekken in het beroemde streetwear district van Harajuku. De sneakerwinkel is gebouwd op het concept van ‘samenkomen en het delen van liefde voor kicks’. De store heeft een relaxte sfeer en is opgebouwd uit hoge planken die volstaan met sneakers. Van zeldzame high end sneakers waaronder Off-White collabs, tot aan klassieke Air-Max sneakers, deze sneakerwinkel heeft alles wat het hart wat een sneakerliefhebber begeert.

Adres: Japan, 〒150-0001 Tokyo, Shibuya City, Jingumae, 4 Chome−28−18 ピノ原宿
Openingstijden: KicksLab is elke dag van de week geopend van 13:00 uur tot 19:30 uur. Op zaterdag en zondag zijn ze geopend van 12:30 uur tot 19:30 uur.
Instagram: kickslab

Kickslab
KicksLab

14. Mortar

Voor de liefhebbers van skaten en high end fashion is deze kleding/sneakerwinkel perfect. De store heeft een unieke inrichting met rijen aan skateboards, modern design en oneindig veel kleding. Mortar is een skatewinkel, maar verkoopt daarnaast ook erg veel sneakers, high end kleding en streetwear. Kom langs en geniet van alles wat Mortar te bieden heeft.

Adres: 1 Chome-3-4 Jinnan, Shibuya City, Tokyo 150-0041, Japan
Openingstijden: Mortar is elke dag van de week geopend van 11:00 uur tot 20:00 uur.
Instagram: mortar.tokyo

Mortar
Mortar

15. Onitsuka Tiger Omotesando

Opgericht in 1949 en nog steeds een van de bekendste sneakerwinkels in Tokyo, is Onitsuka Tiger Omotesando. De store heeft de test of time volledig doorstaan en heeft sinds zijn oprichting meerdere winkels door de hele stad gekregen. De grootste winkel is de store in Omotesando. Voor unieke sneakers ben je bij deze winkel aan het juiste adres. Voor de reguliere paartjes moet je op de eerste verdieping zijn en voor de meer exclusieve paren moet een verdieping omhoog. Dit pareltje is er zeker eentje die je niet moet missen.

Adres: 4 Chome-24-14 Jingumae, Shibuya City, Tokyo 150-0001, Japan
Openingstijden: Ontstak Tiger Omotesando is elke dag van de week geopend van 11:00 uur tot 20:00 uur.
Instagram: onitsukatigerjp

Onitsuka Tiger
Onistuka Tiger

Wil je meer sneakerwinkels van over de hele wereld zien? Ga dan naar onze sneaker shopping guide via de knop hieronder. Ook kan je ons volgen op Instagram voor de beste sneakercontent.