Skip to content
Upcoming

Sneakers gemaakt van oceaanafval

6 juli 2015 09:13
Sneakers gemaakt van oceaanafval

Je hebt vast wel iets gehoord of gezien van de samenwerking tussen Pharrel Williams en G-Star Raw. De Raw for the Oceans collectie is gebaseerd op het hergebruiken van oceaan afval als materiaal voor de kledinglijn. Nu is het de beurt aan adidas, want adidas heeft namelijk samen met Parley for the Oceans, een multidisciplinaire groep die oceaan afval willen hergebruiken als grondstof voor de mode industrie, de primeur om ’s werelds eerste sneaker te ontwerpen die bijna 100% is gemaakt van gerecycled afval.

De sneaker is gemaakt van garens en vezels die zijn teruggewonnen uit gewonnen oceaanafval en duurzaam opvulmateriaal. Het prototype dat 1 juli op de algemene vergadering van de Verenigde Naties werd onthuld is gemaakt van oceaan afval dat tijdens een 110-daagse expeditie van The Sea Shepherd Conservation Society werd verworven. Tijdens deze expeditie werden groene kieuwnetten opgevist en het gerecyclede materiaal van de visnetten is terug te vinden op de upper van het prototype.

De sneaker is niet te koop, en het is nog onduidelijk of hij wel op de markt komt. adidas laat in een reactie weten dat ze dit hebben gedaan om te laten zien waartoe ze in staat zijn als ze met elkaar samenwerken.