Skip to content
Sustainability

Sneakers 3D printen met Footweartists in een nieuwe Sneakerjagers Pure

30 november 2020 20:00
Sneakers 3D printen met Footweartists in een nieuwe Sneakerjagers Pure

Het heeft eventjes geduurd maar hij is er weer, een nieuwe aflevering van Sneakerjagers Pure! In de derde aflevering van onze podcast hebben we weer twee toffe gasten die ons een stuk wijzer maken op het gebeid van duurzaamheid in de sneakerwereld. Namelijk Phillippe Holthuizen en Nicoline van Enter van The Footweartists.

The Footweartists

The Footwearists is een innovatie- en educatieplatform voor en door sneakerprofessionals. Ze geven advies, cursussen en organiseren evenementen in de wereld van schoenen en sneakers.

Footwearists werkt samen met bedrijven uit de wereld van sneakers aan projecten die een zinvolle innovatie voor de sneakerindustrie creëren en daarbij emotionele, functionele, sociale en ecologische waarde toevoegen. Elke Footwearist heeft ook zijn eigen bedrijf en specialisatie. En hierdoor heeft Footwearist een schat aan inzicht, ervaring en informatie.

Nicoline, als fouder van The Footweartists, en Phillippe, als Footwearist, kunnen natuurlijk als geen ander vertellend over deze inzichten. We laten er zelfs een zien in, namelijk een sneaker die volledig 3D geprint is.

Footweartists

Sneakerjagers Pure

Sneakerjagers Pure is de Podcast van sneakerjagers over duurzaamheid in de sneakerwereld. Sneaker zijn natuurlijk populairder dan ooit en daar weten we bij sneakerjagers natuurlijk alles van. De keerzijde van het ongekend populaire schoeisel is dat ze vaak geproduceerd zijn van moeilijk afbreekbare materialen. Maar ook is het productieproces energie intensief. En er valt op het gebied van sustainability en fair-trade nog veel te winnen.

Daarom deze podcast! Wij dachten bij Sneakerjagers: als wij het niet weten, waarom vragen we het dan niet aan de experts, de pioniers en de ondernemers in duurzaamheid? En we doen dat door middel van een podcast. Zo kunnen onze volgers mee kijken en luisteren om zo samen met ons voorop te gaan in verduurzaming van de sneakerindustrie.

De derde aflevering van Sneakerjagers Pure is nu te bekijken en te beluisteren op het YouTube kanaal van Sneakerjagers. Benieuwd naar de eerdere afleveringen met bijvoorbeeld Patagonia? Check dan onze Sneakerjagers Pure Playlist!