Skip to content
Upcoming

Sneakerness Amsterdam werkt samen met Zalando

3 juni 2022 21:30
Sneakerness Amsterdam werkt samen met Zalando

Sneakerness keert terug naar Nederland, en werkt voor de komende editie samen met Zalando. Sneakerness is al sinds 2008 een geliefd evenement onder sneakerliefhebbers over de hele wereld en wordt beschouwd als een van de grootste sneaker-evenementen ter wereld.

Naast de recente editie van Sneakerness in Zürich, heeft het evenement ook al in verschillende grote steden plaatsgevonden, zoals Parijs en Milaan, die ook dit jaar weer op de agenda staan. Dit jaar is Amsterdam aan de beurt om het grote sneakerevenement te hosten in de Kromhouthal. Met stands van een groot aantal sneakerverkopers zit de locatie bomvol. Naast de mogelijkheid om sneakers te kopen en te verkopen, zal er nog veel meer te doen, te kijken en te luisteren zijn.

Niemand minder dan DJ Tune zal wederom de decks draaien. Naast zijn draaisessies tijdens The Turnover bij Sneakerjagers, is hij ook vaste dj bij Sneakerness. Andere dingen die je kunt verwachten op het evenement zijn customization workshops, T-shirts bedrukken, tatoeëren, en is er een heuse Sneakerness nagelbar die voor je klaar staat.

Zalando x Sneakerness

In het eerste weekend van juni komt Sneakerness naar de Kromhouthal met Zalando als presenting partner. De twee namen zijn geen onbekenden voor elkaar en werkten samen aan de laatste Sneakerness-editie in Zürich.

De Duitse fashion retailer zal op Sneakerness aanwezig zijn met een eigen stand. Bij ‘The Kiosk’ kunnen bezoekers meedoen aan een scratch & win contest. Bij het krassen van de kaarten verschijnt een print van Jonas Cozone (@jonascozone) die hij speciaal voor Sneakerness heeft ontworpen.

Zalando Sneakerness

De gelukkige winnaars die het Zalando-logo bekrassen, winnen een adidas Originals Forum Low. Dit paar kan vervolgens door sneakerartiest Aimée Adriaansen (@takeyouraim__) worden gecustomized. Mocht je minder geluk hebben met de scratch & win actie, dan is er voor iedere deelnemer een ijsje en kunnen deelnemers zich inschrijven voor de verloting die elk uur plaatsvindt. In deze verloting wordt om het uur een exclusieve sneaker verloot.

Naast ‘The Kiosk’ komt Zalando ook met ‘Culture Talks’, een YouTube talkshow in samenwerking met CONVO. Deze talkshow wordt gehost door Complex NL creative director Armin Shah en begint op zaterdag om 14:00 uur. Zij host gasten als Twan van Steenhoven, ook bekend als Big2 van rapduo The Opposites, en Caroll Lynn (@careaux). Zij is een bekende sneakerhead en ontwerper van sneaker NFT’s.

Samen zullen ze het hebben over de culturele achtergrond van iconische sneakers, de huidige trends in de industrie en nog veel meer.

Zalando streetwear

Zalando is een Duitse detailhandelaar in mode en werd in 2008 opgericht. In de afgelopen jaren is Zalando uitgegroeid tot een van de grootste fashion retailers in Europa. De focus ligt hier op streetwear en de cultuur erachter.

In 2021 switchte Zalando hun mannencollectie naar ‘Zalando Street’ en richt het merk zich sindsdien meer op streetwearmerken als Carharrt WIP, The North Face, HUF en Obey. Zalando duikt ook in de verhalen achter collecties en streetwear merken met @zalando_street. Onlangs kwam de retailer met de campagne ‘Get Noticed’. Met deze campagne geeft Zalando een platform aan de lokale gemeenschappen van Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Sneakerness Zalando
Images Zalando
Sneakerness Zalando

Sneakerness vindt op 4 en 5 juni 2022 plaats. Tickets voor het evenement gaan hard, dus wees er snel bij. Het event werkt met tijdsloten, dus check snel welk tijdslot er voor jou het beste uitkomt. Neem ook zeker een kijkje bij de Zalando streetwear collectie en scoor jouw outfit voor Sneakerness.