Skip to content
Upcoming

Sneakerklassiekers! Nostalgie aan het eind van het jaar

30 december 2020 14:27
Sneakerklassiekers! Nostalgie aan het eind van het jaar

Het jaar 2020 loopt ten einde! En wat een sneakerjaar was het! Denk maar aan alle dikke Dunk releases, hoog of laag, de vele Jordans die voorbij kwamen, talloze comebacks die ons hart sneller lieten kloppen, de verschillende Nike Air Max anniversies… Ik kan nog wel even door gaan! Maar daar hebben we het vandaag niet over! Want aan het eind van het jaar reflecteren we vaak op tradities en waarderen we klassiekers, of het nu gaat om films, eten, tijd met vrienden of, in ons geval, sneakerklassiekers!

Daarom willen we je vandaag een selectie van absolute sneakerklassiekers presenteren die geen enkele schoenkast mag missen en die al jaren onze trouwe metgezellen zijn, naast alle gehypete spullen, nieuwe modellen, moderne versies enzovoort!

Chuck Taylor All Star High

Laten we beginnen met de klassieker bij uitstek. De Converse Chuck in het hoge formaat was een van de eerste sneakers ooit! De Chuck, die oorspronkelijk werd ontworpen voor basketbal zoals zoveel andere kicks, is al jaren een integraal onderdeel van het straatbeeld! Tegenwoordig zijn de Chucks natuurlijk verkrijgbaar in alle kleuren, vormen, materialen en variaties die je je maar kunt voorstellen, maar het ontwerp blijft altijd trouw aan zijn oorsprong!

De klassieke Chuck heeft een bovenzijde van canvas, de beroemde neus, de Chuck Taylor All Star ster aan de binnenkant en de buitenzool met de strepen. In onze sneaker collectie vind je talloze modellen van deze populaire sneaker, dus neem een kijkje!

Converse

Nike Air Force 1

De Air Force 1 vindt zijn oorsprong ook in het basketbal. Vandaag de dag is de Nike sneaker een van de meest populaire schoenen ooit en bijna iedereen heeft wel eens een Air Force gedragen. Het tijdloze ontwerp, het goede comfort en de comfortabele eigenschappen van de zool en de bovenkant zijn gewoonweg een cultus.

In de loop der jaren zijn er ontelbare versies ontstaan en er zijn ook veel variaties, zoals de Air Force Shadow, speciaal voor vrouwen, die dubbele designelementen heeft, of ook de Sage, de LXX of de waterdichte GORE-TEX versie. Houd onze Sneaker News in de gaten, want binnenkort zullen we alle verschillende variaties van de Air Force presenteren.

Als je ook een Air Force 1 wilt aanschaffen, kun je een enorme selectie, of het nu laag of hoog is, met alle winkels, prijzen en maten hier vinden.

Nike Air Force 1

Nike Air Max 90

Laten we bij Nike blijven op onze sneakerklassiekers en verder gaan met de Air Max 90, die dit jaar zijn 30e verjaardag vierde. Een absolute sneakerklassieker die ons vanaf het begin heeft geïnspireerd en die nog steeds een van de meest populaire sneakermodellen op de markt is! In dit jubileumjaar zijn er natuurlijk ontelbare geweldige colorways uitgekomen en ook enkele sterke retro-releases hebben hun comeback gemaakt.

De Air Max 90 was de derde sneaker met een zichtbare Air Unit in de geschiedenis van Nike en werd daarom in het begin ook wel Air Max 3 genoemd. Het bijzondere silhouet met de Mudguard, het Air Window en het klassieke ontwerp is een integraal onderdeel van de sneakerscene!

Nike Air Max 90

adidas Superstar

Een absolute legende van adidas is natuurlijk de Superstar. Ook dit jaar is de Superstar jarig en is hij 50 jaar geworden! Om dit te vieren heeft adidas een aantal geweldige promoties gelanceerd en vele versies van de sneaker uitgebracht.

De sneaker is geëvolueerd van basketbal, hiphop en de groep Run DMC naar straatstijl, waar hij nu onmisbaar is. Een geweldige dagelijkse en absolute sneakerklassieker voor talloze stijlen. De leren bovenkant, de gekartelde drie strepen aan de zijkant en de beroemde Shell Toe maken deze schoppen bijzonder!

adidas Superstar
adidas

adidas Stan Smith

Een andere klassieke sneaker van het merk met de drie strepen is de Stan Smith. De kicks zijn vernoemd naar de tennisser en hebben een minimalistisch, klassiek ontwerp dat past bij de sport, die ook in de sneakerscene snel in de smaak is gevallen. Je kunt een Stan Smith met zo’n beetje alles combineren en het is een stevige leren sneaker die voornamelijk in het wit wordt gedragen.

Het originele model uit 1971 was ook wit en had groene accenten. Inmiddels is de klassieker ook verkrijgbaar in een veganistische en een duurzame uitvoering! Er is zelfs een mix van de Stan Smith en de Superstar – twee adidas legendes verenigd in één schoen!

adidas Stan Smith
asphaltgold

Reebok Club C

Zoals we kunnen zien, was en is zo’n minimalistisch ontwerp erg populair! Ook Reeboks Club C maakt deel uit van de trend en is de laatste jaren ook een klassieker geworden. Reeboks populaire silhouet wordt ook vaak gebruikt als canvas voor grote samenwerkingen.

De Club C bestaat al 35 jaar en ook hier komt de inspiratie van het tennis. De perfecte schoen voor dagelijks gebruik, bij elke gelegenheid!

Reebok Club C
Reebok

Vans Old Skool

Het merk Vans en ook de populaire Old Skool zijn vooral bekend geworden door de skaterscultuur. Het beroemde model kwam voor het eerst op de markt in 1977. Het bijzondere aan dit model was toen de witte zijstreep, die tot op de dag van vandaag het handelsmerk van dit model is.

De Old Skool heeft in de loop der jaren een aantal veranderingen ondergaan en is niet meer alleen populair onder skaters. De Vans sneaker is ook heel vaak in straatstijl te zien in allerlei kleurstellingen. De bovenkant is meestal gemaakt van suède of canvas. De trendy lage snit verhoogt de populariteit nog meer. In de loop der jaren zijn er veel speciale ontwerpen en collabs aan het model toegevoegd!

Vans Old Skool
Vans

PUMA Suede

De PUMA Suede werd voor het eerst gelanceerd in 1968 en werd al snel een icoon. Het dankt zijn populariteit vooral aan de B-Boy cultuur van de jaren ’80. Het klassieke silhouet is altijd voorzien van een suède bovendeel, zoals de naam al aangeeft. Maar ook hier zijn er in het verleden veel verschillende versies geweest.

Ook het klassieke design, de hoogwaardige materialen en de retro-vibes die de sneaker omringen, overtuigen altijd. De beroemde PUMA-strip aan de zijkant rondt de look af.

PUMA Suede
PUMA