Skip to content
Brand

Sneakerjagers Store Visit: One Block Down

2 november 2018 11:20
Sneakerjagers Store Visit: One Block Down

ONE BLOCK DOWN, opgericht in december 2009, is een van de beste sneaker- en streetwear-winkels in Milaan. Gelegen naast het Piazza del Duomo en de Galleria Vittorio Emanuele, heeft het zich gevestigd met een unieke en onconventionele identiteit.

De wortels van deze identiteit zitten diep in de subculturen, zoals hiphop, skateboarding en de jongerencultuur uit de jaren negentig. Deze wortels vinden hun weg door een zorgvuldig uitgekozen selectie van kleding, schoenen, sneakers, accessoires, tijdschiften en kunst.

Een ander deel van de winkel is ingericht als vergaderruimte. Deze ruimte is elke ochtend en begin middag geopend. Mensen met dezelfde passie kunnen hier elkaar ontmoeten, netwerken of vergaderen. Er wordt ook dagelijks een verse Italiaanse lunch geserveerd.

One Block Down is ontstaan uit de passie voor sneakers. Een groep Italiaanse jongeren hadden een enorme passie voor skating en voor sneakers. Deze twee werelden, die perfect bij elkaar passen, smolten samen bij de ontwikkeling van One Block Down. De passie van de groep vrienden zorgde ervoor dat de winkel al snel uitgroeide tot een streetwear/fashion en sneaker walhalla. Met merken zoals, APC, Nike Sportswear en C.P. Company biedt One Block Down een perfecte mix aan merken aan in het hogere segment. Check de onderstaande video voor een indruk van de winkel

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.