Skip to content
Events

Sneakerjagers’ Nike SNKRS Day recap 2023

13 september 2023 15:56
Sneakerjagers’ Nike SNKRS Day recap 2023

Op 9 september 2023 vond Nike SNKRS Day plaats in Londen, Engeland. Gedurende SNKRS Day, een jaarlijks event, organiseert Nike verschillende on- en offline activiteiten om zo de community samen te brengen. Naast de workshops en events, komt de dag ook met (surprise) sneaker drops. Sneakerjagers was ook dit jaar aanwezig en deed live verslag vanuit Londen.

Nike SNKRS Day 2023

Nike’s grootste event vond afgelopen weekend plaats in hartje Londen. Het event werd voorheen op 8 augustus gehouden, maar kreeg vanaf dit jaar een nieuwe datum; elke tweede zaterdag van de maand september. Op 8 september vertrok het team dan ook naar Londen om uitgebreid verslag te doen van de aanloop naar het event en van natuurlijk de dag zelf.

Foto’s Sneakerjagers

Het thema van dit jaar was ‘Come Through’. Met het thema wilde Nike de online community oproepen om te participeren in on- en offline activiteiten om zo meer verbinding met Nike en de sneaker community te creëren. Nike Members kregen toegang tot het event in Londen. Mocht je niet in de buurt zijn, dan kon je inchecken in de online Nike SNKRS app en op die manier participeren met diverse activiteiten.

Daarnaast stond de dag in het teken van diverse releases, waaronder de comeback van de Nike Air Footscape. De sneakers waren via de SNKRS app te verkrijgen. Naast de reguliere releases, waren er ook surprise drops van onder andere de Air Jordan 4 ‘Red Cement’.

Sneakerjagers ‘All Access’

Sneakerjagers was ook dit jaar aanwezig op SNKRS Day en had ‘All Access’ tot het event. Het Sneakerjagers team participeerde in de workshops, activiteiten en bezochten de talks. Gedurende de dag spraken Mats en Nikki met de aanwezigen en deden ze live verslag van alle activiteiten via het Sneakerjagers Instagram account (@sneakerjagers). Om 12:00 uur startte de dag en werd het team door Nike ontvangen.

Direct bij de entree was er een photobooth met een SNKRS Day thema. Hier konden de aanwezigen een foto laten afdrukken bij de welbekende SNKRS stand. Bij een stand van Sneaker LAB, een duurzame sneaker cleaning service uit Zuid-Afrika, kon je vervolgens je sneakers laten cleanen. De dag werd afgetrapt met de SNKRS Live, gehost door SNKRS host AZ (@azcaptures).

De eerste workshop dat op het programma stond, was de styling workshop gehost door Jessy Law in samenwerking met Sneakersnstuff. In de workshop werd de iconische Air Jordan 4 gestyled met kledingitems van de Britse sneakerboetiek. Tussen de activiteiten en workshops door kon je bij diverse stands eten en drinken halen of even relaxen op het buitenterras. Daarnaast werd er live muziek gedraaid, wat een relaxte sfeer creëerde.

Bij het Nike SNKRS Day memoryspel kon je kans maken op unieke prijzen. Natuurlijk deed het Sneakerjagers team ook mee en bracht Tommy Triggah een nieuw paar sneakers mee naar huis. Speciaal voor deze unieke dag, was er ook een expositie opgesteld waarin de Nike Air Max TN centraal stond. In de expositie leerde je meer over de geschiedenis van het iconische silhouet en over de vooruitstrevende technologieën die de sneaker gebruikt.

Talks en workshops

Gedurende de dag werden er inspirerende talks gehouden. De eerste talk was met ontwerper Samuel Ross, tevens de oprichter van A COLD WALL*. In de talk vertelde de designer waar hij zijn inspiratie vandaan haalt. Ook werd de opkomende samenwerking met Nike uitgebreid besproken. De A COLD WALL* x Nike Air Max Plus dropt eind september 2023, maar werd tijdens SNKRS Day al eventjes getoond.

Tussen de talks kon het Sneakerjagers team participeren met workshops van Greater Goods, een duurzaam initiatief uit Engeland. In de workshop toonde het initiatief hoe oude kleding en overgebleven materiaal geüpcycled kan worden in nieuwe kledingitems. Greater Goods werkt onder het motto ‘Nothing into Something’, dit werd nader toegelicht in de workshop.

De workshop met Greater Goods werd opgevolgd door een talk met Creative Agency paq, kort voor Purpose, Authenticity en Quality. Het Britse initiatief richt zich op kleding, muziek en design, dit kwam ook naar voren tijdens de talk met Nike.

Na de talk volgde de workshop met BeauBeaus, een familiebedrijf uit Londen met de focus op kunst en creativiteit. Het initiatief probeert mensen met een creatieve geest te verbinden en de workshop was hier de perfecte locatie voor.

Afterparty

Nadat alle workshops, talks en activiteiten afgerond waren, werd het Sneakerjagers team verwelkomd op de SNKRS Day Afterparty, waar rapper Lancy Fouxx optrad. Met genoeg drankjes, goede muziek en inspirerende mensen werd de dag in stijl afgesloten.

Na een geslaagde avond was het tijd om terug te keren naar Nederland. Namens het Sneakerjagers team willen we Nike enorm bedanken voor de uitnodiging en de unieke dag! Bekijk hieronder meer foto’s van het event. Houd het Sneakerjagers Instagramaccount @sneakerjagers in de gaten voor live updates van events als deze. Tot de volgende!