Skip to content
Upcoming

Sneakerjagers interview: Vier speciale vrouwen en hun favoriete Air Max

25 maart 2021 10:36
Sneakerjagers interview: Vier speciale vrouwen en hun favoriete Air Max

Op vrijdag 26 maart 2021 staat er een nieuw Sneakerjagers interview op het Sneakerjagers YouTube-kanaal. Om Air Max Day te vieren hebben we vier speciale vrouwen geïnterviewd over hun favoriete Air Max. De gasten hebben een indrukwekkende sneakercollectie met een paar échte parels. Benieuwd welke sneakers en welke vrouwen dit zijn? Lees dan hier alvast de introductie en bekijk vrijdag de video voor het volledige Sneakerjagers interview!

Chanica @shoenica

Sneakerjagers interview

Onze eerste gast voor het Sneakerjagers interview is Chanica Kist. Ze is beter bekend als Shoenica en waarschijnlijk heb je haar al een keer in de media voorbij zien komen. Met haar enorme collectie is ze te gast geweest bij verschillende mediakanalen waarin ze vertelt over haar liefde en misschien wel lichtelijke obsessie met sneakers. Haar liefde voor sneakers, en vooral die van Air Max, begon pas echt toen ze de Atmos x Nike Air Max 1 ‘Animal Pack’ zag. Toen ze de schoen op straat voorbij zag komen, was ze meteen verliefd op de opvallende dierenprints. Als deze schoen er niet was, dan zou haar liefde voor sneakers nooit zijn ontstaan.

Shoenica

Dat de Atmos x Nike Air Max 1 ‘Animal Pack’ OG pas het begin was van haar sneaker avontuur, is wel gebleken. In haar jaloersmakende collectie zitten enorm veel exclusieve paartjes. Daarnaast heeft ze zelfs de kans gekregen om op Air Max Day, 4 jaar geleden, een Air Max 1 mee te ontwerpen. Tijdens haar bezoek bij Nike’s hoofdkantoor ontmoette ze zelfs Tinker Hatfield.

Daarnaast heeft ze ook haar eigen sneakerwinkel geopend in Amsterdam. Hiervoor werkte Chanica bij Oqium en achterin de winkel was een soort museum. Toeristen vroegen altijd of ze deze exclusieve sneakers konden kopen. Hierdoor kwam ze op het idee dat Amsterdam een ​​winkel nodig had, waar je echte collectors items kunt scoren.

Chanica Kist
Instagram: @shoenica
Chaptr One
Instagram: @chaptrone

Chaptr One
www.chaptrone.com
Singel 417, 1012WP Amsterdam

Ginney @ginneynoa

Sneakerjagers interview

Ginney Noa is al jaren actief op Instagram waarop ze regelmatig haar mooiste sneakers laat zien. Haar liefde voor sneakers is ontstaan doordat ze jaren geleden bij Gorilli in Rotterdam heeft gewerkt. Dit was haar eerste aanraking met de sneaker scene. Ze begon met het verzamelen van Jordans waarna ze overstapte naar Air Max, nu is haar collectie een goede mix tussen de twee modellen. Haar jongste broer was degene die haar inspireerde om meer Air Max te dragen, toen ze zijn verzameling zag dacht ze: dit is wat ik wil.

Haar favoriete colorway is de Air Max 1 ‘Powerwall Blue Ribbon Sports’. Van dit design zijn slechts 144 paar gemaakt, wat de sneaker erg exclusief maakt. Het was de Air Max die ze écht wilde, het paar vertegenwoordigt haar liefde voor sneakers. Ginney houdt meer van rustige neutrale tinten op sneakers, de AM1 ‘Powerwall BRS’ is daarom haar perfecte match.

Dagelijks maakt ze nog steeds inspirerende content op Instagram, waaronder sneaker-, fashion- en spirituele inspiratie voor haar volgers.

sean wotherspoon x nike
Instagram: @ginneynoa

Melissa @mliz

Sneakerjagers interview

Melissa woont in Amsterdam, werkt al 11 jaar in financiën en is moeder van twee kinderen. Haar liefde voor sneakers begon toen ze 15 was en op haar 16e werkte ze in een sneakerwinkel. Rond die tijd begon ze ook Jordans en verschillende Air Max modellen te verzamelen. Maar al eerder in haar leven raakte ze al geïnspireerd door de Air Max. Zo herinnert ze zich dat in de gabber-tijden iedereen Air Max sneakers droeg. Op haar 11e wilde ze al heel graag een paar, maar helaas vonden haar ouders de schoen te duur. In het begin begrepen haar ouders haar liefde voor sneakers niet en vonden het een dure hobby. Maar Melissa zag de hele dag sneakers om haar heen, dus haar verzameling was niet te stoppen.

sneakerlover
atmos x air max elephant
Instagram: @mliz

Haar favoriete paar is toch wel de Atmos x Nike Air Max 1 ‘Elephant’. De kleurencombinatie is iets wat haar meteen aansprak en ze vind het een veelzijdig design. Helaas werd er bij de eerste release geen goede maat uitgebracht, maar gelukkig werd bij de re-release haar maat wèl meegenomen. Maar als nog heeft ze lang moeten wachten, pas een jaar geleden heeft ze eindelijk een paar kunnen bemachtigen.

Tamara @little_miss_air

Sneakerjagers interview

Tamara, aka little miss air, komt uit Apeldoorn en werkt als een story manager voor een multi-brand store. Ze is opgegroeid met sneakers: haar ouders waren altijd bezig met sneakers en ze kocht ook altijd al haar schoenen bij Foot Locker. Ze droeg eerst adidas en Converse. Later, toen ze haar eigen geld begon te verdienen, startte ze haar Air Max-collectie.

air max 1

Haar collectie is inmiddels flink gegroeid en haar interieur is gebaseerd op Air Max. Samen met haar partner kan ze echt genieten van hun sneakerverzameling. Elke muur en elke kant van hun kamer is sneaker-gerelateerd.

Haar favoriete Air Max is de Parra x Patta x Nike Air Max 1 ‘Cherrywood’. Ze is dol op de dieprode kleur en ze draagt het paar bijna elke week. De persoon van wie ze het unieke paar kocht, maakte het heel speciaal voor haar dat ze de schoen mocht kopen. De hele ervaring is wat deze schoen zo waardevol maakt en daarom zal ze deze AM nooit verkopen of wegdoen.

parra air max 1 cherrywood
Instagram: @little_miss_air

Sneakerjagers interview: vrijdag 26/03 op YouTube

Dit was alvast een korte kennismaking voor het Sneakerjagers interview met vier speciale vrouwen en hun favoriete Air Max. Zorg dat je vrijdag 26 maart 2021 de volledige video bekijkt via het Sneakerjagers YouTube-kanaal, om meer van deze dames te horen. Check ook zeker hun Instagram-accounts om meer sneakerinspiratie te krijgen!

@shoenica

@ginneynoa

@mliz

@little_miss_air