Skip to content
Staff Picks

Sneakerjagers’ favoriete Air Jordans van 2022 tot nu toe

6 juni 2022 21:17
Sneakerjagers’ favoriete Air Jordans van 2022 tot nu toe

Tot nu toe is 2022 een bijzonder jaar geweest voor Air Jordan. Door de productieproblemen die zijn veroorzaakt door Covid-19 pandemie, zijn veel paartjes die al eerder op de kalender stonden dit jaar pas uit. Dit is bijvoorbeeld te zien aan de tags op de Union x Air Jordan 2 ‘Grey Fog’. Hierop staat geprint ‘HO21’, waar de 21 staat voor het jaar 2021. Dit terwijl de schoen in 2022 uitkwam.

Over de Jordan 2 gesproken, het ondergewaardeerde model krijg dit jaar steeds meer liefde. Zo zijn er dit jaar twee Jordan 2’s gemaakt in samenwerking met Union LA en ook nog één met A Ma Maniére.

Ondanks de drie voorgenoemde samenwerkingen is het opvallend dat Jordan Brand minder afhankelijk is van samenwerkingen dan voorheen. Hierdoor hebben we in 2022 veel sterke sneakers releases gezien van Jordan Brand op zichzelf.

Nu het eerste halfjaar van 2022 er weer bijna op zit is het een goed moment om terug te kijken naar wat er allemaal gereleased is tot nu toe. Daarom hebben wij alvast onze favoriete Air Jordans van 2022 tot nu toe op een rijtje gezet.

Air Jordan 4 Retro ‘Military Black’

Air Jordan 4 Retro 'Military Black'

We beginnen het lijstje met Air Jordan 4 Retro ‘Military Black‘. Het paartje maakt gebruik van dezelfde als de ‘Military Blue’ uit 2012, maar dan met de kleuren zwart, wit en grijs. Het bovenwerk is gekleed in leer dat wit kleurt. De zwarte details zijn te vinden op de midsole, heel tab, eyelets en de tong. Op de mudguards vind je een grijs suède.

Air Jordan 4 Retro 'Military Black'

DH6927-111 · Prijs vanaf €321,-

Naar alle aanbieders

Air jordan 1 Retro High OG – Brotherhood

Air jordan 1 Retro High OG - Brotherhood

De Air jordan 1 Retro High OG ‘Brotherhood‘ is geïnspireerd door de African-American broederschap ‘Omega Psi Phi’. Dit was dan ook het broederschap waar Michael Jordan bij zat toen hij basketbalde bij de universiteit van North Carolina. Het paars, wit en oranje op het leren bovenwerk is geïnspireerd door de kleuren van de vereniging.

Air Jordan 1 High OG 'Brotherhood'

555088-706 · Prijs vanaf €74,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 Retro High 85 ‘Georgetown ‘

Air Jordan 1 Retro High 85 'Georgetown '

De Air Jordan 1 Retro High 85 ‘Georgetown’ versie is bijna identiek aan de originele release uit 1985. Het leren bovenwerk bovenwerk maakt gebruik van een klassieke AJ1 colorblocking stijl met de kleuren navy en grijs. De tong heeft een gele tint waardoor het een vintage look krijgt. De navy kleurige outsole brengt de schoen helemaal samen.

Air Jordan 1 High '85 'Georgetown'

BQ4422-400 · Prijs vanaf €144,-

Naar alle aanbieders

Union x Air Jordan 2 Retro SP ‘Grey Fog ‘

Union x Air Jordan 2 Retro SP 'Grey Fog '

De Union x Air Jordan 2 Retro SP ‘Grey Fog’ is een van de eerste modellen die zorgde voor een Jordan 2 heropleving. Zoals de tag op de kraag doet denk zou de sneaker oorspronkelijk in 2021 uitkomen. Door productieproblemen is dit uiteindelijk pas gebeurt in 2022. Verder heeft de sneaker een grijs suède upper met nylon overlays.

UNION LA x Air Jordan 2 'Grey Fog'

DN3802-001 · Prijs vanaf €44,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 3 Retro ‘Muslin’

Air Jordan 3 Retro 'Muslin'

De Air Jordan 3 Retro ‘Muslin’ is een eerbetoon aan de zes NBA kampioenschappen die de basketballer heeft binnengesleept. De sneaker heeft een retro look door het ‘sail’ kleurige upper, wat is gemaakt van een stevig canvas en cement grijs suède.

Air Jordan 3 SE 'Muslin'

DH7139-100 · Prijs vanaf €171,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 High Element Gore-Tex ‘Berry’

Air Jordan 1 High Element Gore-Tex 'Berry'

De Air Jordan 1 High Element Gore-Tex ‘Berry’ heeft een bovenwerk dat is gemaakt Gore-Tex. Dit is een waterdicht materiaal, waardoor zelfs in de heftigste stormen je voeten drogen blijven. Op het bovenwerk worden de kleuren grijs, paars en zwart gecombineerd. Op de buitenkant van de hak staat ‘GORE-TEX’ geprint, waaraan je in één oogopslag kunt zien dat het waterdicht is.

Air Jordan 1 Element Gore-Tex 'Berry'

DB2889-500 · Prijs vanaf €92,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 Retro High OG ‘Dark Marina Blue’

Air Jordan 1 Retro High OG 'Dark Marina Blue'

De Air Jordan 1 Retro High OG ‘Dark Marina Blue’ doet erg denken aan de klassieke AJ1 ‘Royal Blue’. Op beide modellen wordt op het leren bovenwerk gespeeld met de kleuren blauw en zwart. De witte midsole zorgt voor een licht contrast, waarna de blauwe outsole de schoen weer helemaal bij elkaar brengt.

Air Jordan 1 Retro High PS 'Dark Marina'

AQ2664-404 · Prijs vanaf €51,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 3 Retro ‘Cardinal Red’

Air Jordan 3 Retro 'Cardinal Red'

De Air Jordan 3 Retro ‘Cardinal Red’ kleurt voornamelijk wit en heeft een leren bovenwerk. Op de mudguards vind je de iconische AJ3 ‘Elephant print’. Verder bevat de sneaker ook enkele ‘Cardinal’ rode details zoals op de tussenzool, de veteroogjes en de kraag. Het Jumpman logo op de tong kleurt geel.

Air Jordan 3 Retro 'Cardinal Red'

CT8532-126 · Prijs vanaf €160,-

Naar alle aanbieders

Dit waren onze favoriete Air Jordans van 2022. Wil jij weten welke Jordans er dit jaar nog verder uit zullen komen? Ga dan naar de Sneakerjagers releasekalender. Hier zie je een overzicht van alle komende sneaker releases, je kan ook filteren op merk zoals Air Jordan.