Skip to content
Upcoming

Sneakerdesigns uit de adidas Consortium Cup

3 maart 2023 08:33
Sneakerdesigns uit de adidas Consortium Cup

Op 16 februari 2023 is de Consortium Cup van adidas van start gegaan. 16 bekende sneakerwinkels zijn met elkaar de strijd aan gegaan om bekroond te worden als design kampioen. Vandaag kijken we naar de verschillende designs, de tussenstand en wat er nog komen gaat!

Wat houdt de Consortium Cup in?

Voor degenen die nog niet op de hoogte zijn, geven we een korte introductie van de Consortium Cup. In dit toernooi van adidas gaan 16 iconische sneakerwinkels de battle met elkaar aan om de prijs van beste designer te winnen.

Elke week wordt er een sneaker design wedstrijd gespeeld onder de sneaker stores. De eerste twee rondes zijn al gespeeld en waren gericht op de klassieke adidas silhouetten en de adidas basketbal sneakers. De derde ronde zal gaan over innovatie in hardloopschoenen en de finale is nog geheim. Je kunt de rondes gemakkelijk terugkijken en volgen in de adidas Confirmed app!

Elke donderdag heb jij de kans om te stemmen op jouw favoriete item. Uiteindelijk worden er ook 15 sneakers geproduceerd met een beperkte voorraad. Stem dus zeker mee, want kiezers krijgen bovendien een grotere kans om toegang te krijgen tot de winnende sneakers! Om je stem uit te brengen, heb je wel een Confirmed account nodig. Maak daarom nu een Confirmed account aan!

Huidige designs uit de Consortium Cup

Er zijn al twee rondes gespeeld, dus dat betekent dat er al 24 designs zijn uitgebracht! Daarom gaan we vandaag de winnaars van deze rondes hier bespreken.

Klassieke adidas silhouetten uit de Consortium Cup

De eerste ronde van de Consortium Cup stond dus in het teken van de classic adidas silhouettes. Hier hebben de verschillende sneaker retailers inspiratie gehaald uit de OG Samba en Gazelle designs.

NICE KICKS x OG Samba

Nice Kicks OG Samba ontwerp
NICE KICKS
Nice Kicks Samba design

In de eerste ronde van de Consortium Cup van adidas nam NICE KICKS het op tegen OVERKILL. Voor deze match-up maakte NICE KICKS gebruik van de aandacht om de hippiewinkels in de schijnwerpers te zetten. Bij elk design staat een uniek zensymbool in het middelpunt, net als de omgeving van deze winkels.

Voor het design van deze OG Samba is inspiratie gehaald uit brandende wierookstokjes. Zo zijn op de verschillende grijstinten op ruig leer en geitsuède krullende rookslierten zichtbaar op de gelaagde strepen. Daarnaast dragen de graphic print van de insock, de halftransparante rubberen zool en het merk op de tong bij aan het bijzondere ontwerp.

END. x OG Samba

Sneakerwinkel END. ging in de eerste ronde van de adidas Consortium Cup de strijd aan met Hanon. De schoenen retailer uit het Verenigd Koninkrijk had als doelstelling om educatie en inspiratie te bieden met hun ontwerp ‘Past – Present – Future’.

Voor het ontwerp zijn ze teruggegaan in de tijd van het textielontwerp tot de wandtapijten. In het design is dit vervolgens toegepast door verschillende tijden en plaatsen uit het verleden tegenover elkaar te plaatsen.

Zo worden bijvoorbeeld de handgemaakte, geometrische wandtapijten nagebootst door de Three Stripes, het hielstuk, de tongvoering en insock. Daarnaast is de T-teen overlay verouderd met de ‘gouden vezel’ dat de oudheid met jute weerspiegelt. De graphic met naald en draad is de finishing touch die het eerbetoon aan het textielvakmanschap van vroeger afmaakt.

Footpatrol x Gazelle

Footpatrol Gazelle design
Footpatrol
Footpatrol adidas Gazelle ontwerp

In de eerste match-up speelde Footpatrol in op de macrotrend van dit moment: ‘Technical Outerwear’. Dat resulteerde in een sneaker gebaseerd op een adidas Gazelle design.

Geïnspireerd op Gorpcore, is dit iconische adidas-silhouet gecreëerd voor de klassieke binnensport handbal. Dit is vervolgens gecombineerd met materiaalinnovaties van het belangrijkste onmisbare outwear kledingstuk van dit moment: de puffer donsjas! De schoen weerspiegelt zijn muze met een donzig met Thinsulate gevuld bovenwerk, een complex gelaagde middenzool en een arctisch kleurenpalet met koele tinten.

Extra Butter x OG Samba

Extra Butter sneakerontwerp uit adidas Consortium Cup
Extra Butter

Extra Butter wist de eerste ronde van de Consortium Cup te winnen door sneakers samen te brengen met de film- en entertainmentwereld. Zo hebben ze voor hun adidas Samba inspiratie gehaald uit de beroemde Braziliaanse film Cidade de Deus (City of God).

In het design van deze sneaker vind je de kleuren van Rio de Janeiro terug. Door een verwassen palet van kleuren wordt de levendige omgeving met al zijn verhalen tot leven gebracht. Op de insock staan bijvoorbeeld graphics van de setting, waaronder het beroemde mozaïek van het strand van Copacabana.

BSTN x OG Samba

BSTN OG Samba uit adidas Consortium Cup
BSTN
BSTN Samba ontwerp uit adidas Consortium Cup

In het adidas sneakertoernooi introduceert BSTN een serie ‘OG WITH A TWIST’-designs. Deze ontwerpen zijn geïnspireerd op de classics van adidas en opnieuw uiteengezet met de hoogwaardige afwerking die kenmerkend is voor BSTN.

Bij het design van hun eerste schoen hebben ze de onmisbare karakteristieke kenmerken van de OG Samba gebruikt, maar dit keer gecombineerd met een verfrissende mix van stof en subtiele moderne accenten.

Zo zijn bijvoorbeeld de OG-overlays vervangen zodat de iconische T-teen nu de nadruk krijgt. Ook het hielstuk heeft een nieuwe vorm gekregen. Hierbij is een basketbal-favoriet uit het archief als inspiratie genomen. Premium elementen met beide logo’s die het meest opvallen op de halftransparante veterstrook maken het design af.

Kasina x OG Samba

Kasina OG Samba
Kasina
Kasina adidas Samba

Kasina is een sneaker scene-maker en stimuleerder uit Zuid-Korea en nam het in de eerste ronde op tegen HAL STUDIOS. Zij wisten deze ronde van de Consortium Cup te winnen door hun ontwerp te inspireren op hun expressieve seizoenen van hun eigen Seoul. Beginnend met het spectaculairste seizoen: de lente!

Zo vinden we een warme gebroken witte lentegloed terug op de traditionele witte bovenkant. Daarnaast worden ook twee inheemse bloemen geëerd. Ten eerste de forsythia koreana (ook wel de gaenari genoemd) van Seoul. Ten tweede de kersenbloesem dat een symbool is van een nieuw begin in deze serie van vier seizoenen.

Sneaker Politics x OG Samba

Sneaker Politics OG Samba
Sneaker Politics
Dierenprint Sneaker Politics in OG Samba

Met de eerste Consortium inbreng is Sneaker Politics volledig gegaan voor een vintage style. Door opmerkelijke momenten uit de jaren 70 te combineren leidde dit tot een levendige en smaakvolle Samba OG!

Want waar de OG-modellen voornamelijk bestonden uit conservatieve neutrale kleuren, zijn hier de opmerkelijke kleuren blauw, groen, geel en rood zichtbaar. Dit elegante bovenwerk is ter ere van de kleurblok-trend en geeft de schoen een muzikale look. Daarnaast wordt dit kleurenschema gecombineerd met premium leer, harig suède en een speelse insock met dierenprint.

OFFSPRING x OG Samba

OFFSPINRG sneakerontwerp uit adidas Consortium Cup
OFFSPRING

De laatste match-up van de eerste ronde van de Consortium Cup was tussen de sneaker retailers OFFSPRING en mita. Deze ronde werd gewonnen door de winkel in Oxford Street, Londen. Bovendien was het ontwerp van OFFSPRING geïnspireerd op verhaallijnen uit de stad Londen.

Bijvoorbeeld op de trends en het premium vakmanschap waarom Londen bekend staat. Ook zijn er op deze Samba verwijzingen naar het Engelse weer te vinden. Een ander onderdeel van het design is het verborgen paisleypatroon onder de gebroken witte rub-off strepen, het hielstuk en de tong. Deze zal na verloop van tijd zichtbaar worden als het het strakke en sobere design wegslijt. Het paisleypatroon is bovendien zichtbaar op de insock.

De finishing touch zijn de vier veters met opvallende patronen die bij de sneakers geleverd worden. Elk patroon van de veters weerspiegelt een andere kijk op Londen.

adidas basketbal sneakers uit de Consortium Cup

Na de klassieke silhouettes, stond de tweede ronde van de Consortium Cup in het teken van de basketbalschoenen van adidas. Hier hebben de sneaker winkels inspiratie gehaald uit de designs van de adidas Centennial, Rivalry en Forum.

END. x Centennial Low

END. Centennial Low uit adidas Consortium Cup
END.
END. sneakerontwerp uit adidas Consortium Cup

Opnieuw wist END. een ronde in de adidas Consortium Cup te winnen, deze keer met een milieubewust Centennial Low-ontwerp. Met het design van deze sneaker legt END. een reis door het verleden af om aan te sluiten bij de huidige duurzaamheidsrevolutie.

Zo is deze schoen gemaakt om lang mee te kunnen gaan, door gebruik te maken van natuurlijke en gereyclede materialen met een milieubewuste afkomst. De combinatie met de kleur groen geeft de schoen een tijdloze uitstraling. Het ontwerp wordt afgemaakt door logo’s van beide merken op de insock en een subtiel adidas Consortium Cup metalen vetergaatje.

Extra Butter x Rivalry Low

Extra Butter Rivalry Low
Extra Butter
Extra Butter Rivalry Low details

Als vervolg op hun eerste wereldfilm geïnspireerde inzending, richtte Extra Butter zich dit keer op de film Battle Royal. Deze cultklassieker werd vormgegeven aan de hand van een adidas Rivalry Low-design.

Zo zijn de kleur en het materiaal van de schoen gebaseerd op de schooluniformen van de strijdende studenten. Ook omvat het losse gestikte draadjes op de strepen en het hielstuk. Dit is een subtiele verwijzing naar het horrorgenre van de film.

Tot slot zijn ook op deze sneaker de logo’s van beide merken op de insock en een Consortium Cup metalen vetergaatje terug te vinden.

Kasina x Forum 84 Low

Kasina Forum 84 Low
Kasina
Kasina Forum 84 Low veters

Nadat Kasina in de eerste ronde het lente seizoen liet schitteren, was de zomer in de tweede ronde aan de beurt. Dit hebben ze gedaan met een zuiver strapless model dat beschikt over subtiele details van de Forum 84.

Het kleurenpalet wordt gecombineerd met wit leer, zacht grijze texturen, kaki strepen, rubberen 3D-kattenoog en blauwe accenten. Wanneer je deze schoen ziet, beland je gelijk met je gedachtes in de zomerse onbewolkte luchten.

Bij deze sneaker krijg je bovendien een tweede set veters. Deze bestaan uit een kleur verlopend blauw design.

OFFSPRING x Centennial Low

OFFSPRING Centennial Low uit adidas Consortium Cup
OFFSPRING
OFFSPRING Centennial Low uit adidas Consortium Cup details

Het volgende eerbetoon aan het Britse vakmanschap van OFFSPRING heeft de vorm gekregen van een luxe Centennial Low-ontwerp.

Wederom zien we het Engelse weer terugkomen door middel van een gedempt kleurenpalet. Ook zien we opnieuw een verborgen element dat tevoorschijn komt na het slijten van het leer. Deze keer een hielaccent van de Theems in Londen.

Daarnaast omvat het design andere premium kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan de print met goudaccenten op het kwart aan de binnenkant, met was behandelde veters met metalen veteruiteindes en open schuimranden voor een beetje modern vakmanschap.

Niet te vergeten…

Hierboven hebben we de nadruk gelegd op de winnaars van de eerste twee rondes. Toch zijn er een aantal ontwerpen uit de Consortium Cup die hier naar ons idee vandaag niet mogen ontbreken. Geniet daarom nog even van een paar extra ontwerpen!

Overkill x OG Samba

Overkill OG Samba uit adidas Consortium Cup
Overkill
Overkill OG Samba insock uit adidas Consortium Cup

De OG Samba van Overkill eigenaar Marc Leuschner is gebaseerd op het westelijke deel van Berlijn. Hiervoor is inspiratie gehaald uit de neoromaanse architectuur uit de 19de eeuw. Denk bijvoorbeeld aan het historische gebouw en de bezienswaardigheid de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche.

Zo is bijvoorbeeld de onderkant koperkleurig en de bovenkant mintgroen, wat voor het oxidatieproces bovenop de gedächtnis staat. En de verzonken print in relief op het nubuckleer die de bakstenen muren voorstellen. Of de afbeelding van de insock die de beroemde kapotte toren (‘holle kies’) van het gebouw weergeeft. De finishing touch van het ontwerp is de ‘WEST’ goudfolie hiel logo.

Footpatrol x Centennial Low

Footpatrol Centennial Low uit adidas Consortium Cup
Footpatrol
Footpatrol Centennial Low details uit adidas Consortium Cup

Met dit herontwerp van de Centennial Low heeft Footpatrol de stofcombinaties en kleurafwerkingen van hun ‘Technische Outerwear’ categorie naar voren gebracht.

Dit hebben ze gedaan door de technische materialen in het ontwerp van deze sneaker terug te laten komen, bijvoorbeeld in het bovenwerk. Merkbaar van de nylon basis tot de overlay op de neus van nubuck. Daarnaast richten een schema van minerale kleuren en de verlopende kleur van de basis heel subtiel de focus op de reflecterende en gelaagde kwaliteit van deze weerbestendige materialen.

BSTN x Centennial 85 Low

BSTN Centennial Low uit adidas Consortium Cup
BSTN
BSTN Centennial Low details uit adidas Consortium Cup

Met het toevoegen van premium aspecten en luxe kenmerken wist BSTN de meest strakke en vlekkeloze basketbalschoenontwerp voor zowel buiten als binnen te maken.

Dit heeft BSTN onder andere gedaan door een kristalwit kleurenpalet te combineren met de minimalistische weergave van de Centennial 85 Low. Daarnaast hebben ze unieke geweven overlays aan de zijkanten en de neus toevegoed. Het ontwerp wordt afgemaakt met indrukwekkende leren kwastjes aan het uiteinde van de veters en logo’s met 3D-reliëf.

Blijf up to date!

Met de halve finale en de finale in het vooruitzicht, betekent dit dat we nog verwend gaan worden met zes unieke sneakerontwerpen. Alle redenen dus om je aan te melden op de Confirmed app en je stem voor de beker van de Consortium Cup uit te brengen!

Houd daarnaast ook zeker onze nieuwspagina in de gaten. Wij zullen jullie namelijk meenemen in het verloop van het toernooi en op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.