Skip to content
Upcoming

Sneakerbar Rotterdam // de ultieme hangout voor sneakerliefhebbers

18 december 2018 15:47
Sneakerbar Rotterdam // de ultieme hangout voor sneakerliefhebbers

Op zaterdag 15 december openende Sneakerbar haar deuren aan de Zwaanshals 325a in Rotterdam. Sneakerbar is een knusse ontmoetingsplek waar sneakerdragers vervuilde sneakers kunnen laten schoonmaken met producten van topmerken als Jason Markk, Crep en Saphir. Ook worden er kleine reparaties uitgevoerd om sneakers weer als nieuw te krijgen. Naast het verzorgen van sneakers kunnen bezoekers ook loungen of werken met een lekkere kop koffie, thee of een verfrissend drankje.

De eigenaresse genaamd Ingrid is ook lerares op het voorgezet onderwijs. Hier raakte ze geïnspireerd door de verhalen van haar zoon over sneakers. “Mijn zoon vertelde over het schoonmaakmerk Jason Markk die schoenen reinigde op een manier waardoor sneakers goed en vrij nieuw uit kwamen te zien. En dit in Amerika voor sneakerliefhebbers erg hot is.

“Ik vond een plek waar je je sneakers kan reinigen een mooi concept en een prachtig idee om in Rotterdam op te zetten. Zelf ben ik docent en werk ik al 30 jaar met een jonge doelgroep. Wat ik zo mooi vind is de liefde die jonge mensen hebben voor sneakers. Hoe meer ik leerde over sneakers hoe enthousiaster ik werd. Ik heb zelf sneakers mogen maken en ben zo in aanraking gekomen met echte sneakerliefhebbers. Ik leerde dat voor veel liefhebbers sneakers een vorm van kunst is, waar zij dan ook duizenden aan euro’s aan uit kunnen geven. Al deze verhalen over de liefde voor deze vorm van kunst gaf mij alleen maar mee energie om de zaak te open aan de Zwaanshals.”

Sneakerbar is dus geopend en te vinden aan de Zwaanshals 325a in Rotterdam Noord. Sneakerbar is open van maandag tot en met zaterdag. Klik hier om naar de website te gaan van Sneakerbar. Vergeet ook niet even een kijkje te nemen op de social media kanalen.